REXSAN

Kodėl sportuojant ir sveikai gyvenant patariama vartoti kanapių produktus?

Kodėl sportuojant ir sveikai gyvenant patariama vartoti kanapių produktus?

Apie kanapių ir jų produktų privalumus žinoma daug, tačiau ar kanapės ir jų produktai tikrai daro stebuklus? Kanapėse yra daug baltymų, kurie reikalingi sportuojantiems asmenims. Kanapių baltymas yra visavertis baltymas. Juose yra visos devynios nepakeičiamos aminorūgštys, kurių organizmui reikia, bet jos negali pasigaminti pats. Todėl žmogus turi įtraukti šias aminorūgštis į savo mitybą. Kai kurie ekspertai teigia, kad kanapių sėklos yra vienas maistingiausių maisto šaltinių. Kanapių sėklas galima valgyti visas arba neluptas, taip pat įvairius kanapių sėklų produktus, tokius kaip aliejus, miltai ir baltymų milteliai. Tyrimai rodo, kad kanapių sėklų maistinė vertė skiriasi priklausomai nuo auginimo aplinkos ir konkrečių augalų rūšių.

Kanapių baltymų nauda sveikatai

Kanapių baltymai turi daug naudos sveikatai, įskaitant:

  • Lengvai virškinamas produktas. Nors gyvūniniai baltymai paprastai virškinami lengviau nei augaliniai, tyrimai rodo, kad kanapių baltymai yra lengvai virškinami. Taip gali būti dėl didelio stimuliatorių ir albumino kiekio kanapių baltymuose, kuriuos organizmas lengvai virškina. Organizmas skaido šias medžiagas ir sunaudoja daugumą aminorūgščių įvairiuose procesuose, tokiuose kaip audinių regeneracija ir ląstelių priežiūra.
  • Termiškai apdorojant kanapių baltymus jie lengviau virškinami.Taip pat puikus skaidulų šaltinis. Vartojant pakankamai maistinių skaidulų, galima palaikyti virškinimo sistemą ir sumažinti širdies ligų, nutukimo, 2 tipo diabeto ir kai kurių vėžio formų riziką. Per dieną, priklausomai nuo lyties ir amžiaus, rekomenduojama suvartoti 19-38 gramus. Tačiau dauguma europiečių suvartoja tik pusę ar mažiau šio kiekio. 31 gramo kanapių baltymų porcijoje yra apie 11 gramų skaidulų.
  • Sudėtyje yra sveikųjų riebalų. Kanapių baltymuose yra nesočiųjų riebalų. 31 gramo porcijoje yra apie 2,5 gramo riebalų, kurių didžiąją dalį sudaro sveikos polinesočiosios riebalų rūgštys. Kanapių baltymuose esančios polinesočiosios riebalų rūgštys yra linolo rūgštis (omega-6) ir alfa-linoleno rūgštis (omega-3). Šių riebalų rūgščių organizmas negali susintetinti ir turi būti gaunamas iš maistinių šaltinių.

Omega riebalų rūgštys yra gyvybiškai svarbios organizmui, nes palaiko širdies sveikatą ir reguliuoja uždegimus bei medžiagų apykaitos procesus. Kanapių produktus išbandykite https://zaliasisauksas.lt/.

Kanapių maistinė vertė dažnai apima:

  • 25-35% riebalų
  • 20-30% angliavandenių
  • 20-25% baltymų

Jei reikėtų išskirti, kuris baltymas kanapėse ir jų sėklose yra maistingiausias ir tinkamiausias žmogaus organizmui, verta atkreipti dėmesį į edestiną. Jame visų pirma randama glutamo rūgštis, po to argininas. Kanapių baltymuose yra daugiau sieros turinčių aminorūgščių, tokių kaip metioninas, cisteinas ir homocisteinas, nei sojos baltymuose ir pieno baltymuose kazeine.Be asparto rūgšties, glutamo rūgšties ir lizino, kanapių baltymuose yra daugiau aminorūgščių nei sojos baltymuose. Mažas lizino kiekis yra pagrindinis kanapių baltymų trūkumas. Vidutiniškai 31 grame (g) kanapių baltymų miltelių yra 12 gramų baltymų ir 120 kalorijų.

TAIP PAT SKAITYKITE