Kaip bebūtų keista, bet gero itališko sekso paslaptys slypi aštrioje dešroje ir sūriuose su pelėsiais.
Tai išsiaiškino Apeninų Visuomenės nuomonės instituto bendradarbiai,atlikę apklausą „Telecom Italia” užsakymu, rašo Inopressa.ru su nuoroda į La Repubblicą.
Italų virtuvė priverčia širdį plakti stipriau
Ketvirtadalis italų moterų sakė, kad saliami – jų mėgstamiausias afrodiziakas, o 21 proc. respondenčių vis dėlto pasirinko sūrį su pelėsiais. Yra dar keli produktai, padedantys įsiliepsnoti italų libido: tai rizoto (milanezė) pagardinta šafranu su daržoviu garnyru. Už šį patiekalą balsavo 12 proc. respondenčių.
Austrės, tradiciškai laikomos vienais geriausiais afrodiziakais pasaulyje, ne tokios poppuliarios Italijoje, kaip buvo manyta. Mat už sugebėjimą priversti širdį stipriau plakti dažnai giriama būtent italų virtuvė. Nepaisant to, vienos kompanijos direktorius Alessandro di Gregorio sutiko, kad Viduržemio jūros gėrybės efektyviausiai stiprina libido.
Valgis ir seksas – magiškas alcheminis elementų mišinys
„Aštri saliami neatsiejama nuo padidėjusio kraujospūdžio. Vadinasi, priplūsta daugiau kraujo į lyties organus. O čili daro įtaką peptidų išsiskyrimui žarnyne – tai veikia kaip natūrali viagra”, – vardino italų virtuvės patiekalų privalumus kompanijos direktorius.
Tuo tarpu mokslų daktaras Bruno Dzammusso, vyrų potencijos srities specialistas, sakė, kad italų virtuvės firminiai patiekalai be jokios abejonės gali padaryti teigiamą efektą seksualumui.
„Valgis ir seksas – tai magiškas alcheminis elementų mišinys, – sakė italų seksologė Serenella Salomoni. – Tačiau, kai kalba eina apie seksą, reikėtų užgniaužti visus kitus jausmus”. Ji patarė moterims sutelkti didesnį dėmesį, kai mylisi, o ne kai valgo kad ir keliančius libido produktus. Antraip sunku bus susikurti intymią atmosferą.