Gudručio vaistinė

Kodėl verta valgyti svogūnų lukštus?

Vaisiai, daržovės ir uogos, pastaraisiais metais paskelbti „super maisto produktais”, turi porą panašių savybių. Visi jie – ryškiaspalviai, stipraus skonio. Tuo metu svogūnų lukštai – blyškūs, veliasi burnoje ir primena popierių, rašo „The Huffington Post”.

Vis dėlto nauja studija skelbia išvadą, kad tinkamai paruošti svogūnų lukštai gali būti puikus antioksidantų ir skaidulų šaltinis. Iš esmės dėl tų pačių savybių „super maistu” anksčiau paskelbtos šilauogės, granatai, špinatai bei kiti vaisiai, daržovės, uogos.

Pasaulyje kasdien nulupami milijonai svogūnų, todėl jei jų lukštai būtų tinkamai panaudoti, tai būtų taupu ir draugiška aplinkai.

Svogūnų lukštų kepsneliai greičiausiai nepasirodys parduotuvių lentynose jau kitais metais. Tačiau, jei galiausiai jie pasieks rinką, tai nebus beprecedentis atvejis. „The Huffington Post” rašo, jog į amerikiečių valgiaraštį sėkmingai prasiskverbė „Quorn” – mėsos pakaitalas, kurio pagrindas – grybuose randamas junginys.

Grynas.lt

Healthy Feed

TAIP PAT SKAITYKITE