Žuvų taukai – ne tik polinesočiųjų riebalų rūgščių, bet ir vitaminų A ir D, vienintelis arachidono rūgšties šaltinis. Riebaluose tirpūs vitaminai A ir D labai svarbūs organizmui. Vitaminas A (retinolis) būtinas akies tinklainei skiriant šviesą, tamsą ir spalvas, skatina odos ir gleivinių gebėjimą atsinaujinti ir didina atsparumą žalingam įvairių rūšių poveikiui. Be to, jis didina organizmo atsparumą įvairių rūšių infekcijoms ir padeda formuotis skeletui.
Vitaminas D reguliuoja kalcio ir fosforo įsisavinimą žarnyne, palaiko šių mineralinių medžiagų pusiausvyrą ir reikiamą kiekį organizme. Vitaminas D gerina kalcio ir magnio pasisavinimą, greičiau iš organizmo pašalina šviną, kuris veikia toksiškai.
Taip pat žuvų taukai:
- stiprina kaulus ir saugo nuo osteoporozės;
- palaiko sveikus plaukus, nagus, odą ir gleivines;
- stiprina regėjimą;
- gerina smegenų veiklą, protinį vystymąsi;
- saugo nuo laisvųjų radikalų susidarymo;
- mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką (ypač aterosklerozės);
- mažina PMS (priešmenstruacinio sindromo) simptomus;
- lėtina senėjimo procesus ląstelėse;
- mažina cholesterolio ir trigliceridų kiekį kraujyje;
- mažina kraujo spaudimą.