Nobel biocare

6 maisto produktai, kurie gali sustiprinti imunitetą

Imuniteto stiprinimas

Dauguma žmonių pripažįsta, kad posakis “Esi tai, ką valgai” yra tikra tiesa, nes tai, ką valgome, turi didelę įtaką mūsų organizmo bendrai savijautai. Su maistu gauname baltymų, riebalų, angliavandenių, įvairių vitaminų ir mineralų, kurių trūkumas gali turėti įtaką mūsų imunitetui. 

Šiame straipsnyje aptarsime, kokie maisto produktai gali prisidėti prie geros savijautos ir stipresnio imuniteto. 

Uogos

Uogos yra puikus imunitetą stiprinantis maisto šaltinis, kurio sudėtyje gausu antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Avietės, spanguolės, braškės, mėlynės, juodieji serbentai yra turtingi vitamino C, vitamino E, beta-karotino, kurie gali apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos ir prisidėti prie imuniteto stiprinimo. 

Uogos taip pat gerai žinomos kaip svarbių mineralų, tokių kaip geležis, cinkas ir selenas, šaltinis. Šie mineralai yra svarbūs žmogaus imuninei sistemai ir normaliam organizmo funkcionavimui.

Žuvis, žuvų taukai

Žuvis yra omega-3 rūgščių, tokių kaip EPA (eikozapentaeno rūgštis) ir DHA (dokozaheksaeno rūgštis) šaltinis. Šios rūgštys gali padėti reguliuoti uždegiminius procesus organizme ir pagerinti imuninės sistemos veiklą. Žuvyje taip pat yra aukštos kokybės baltymų, vitaminų, mineralų, tokių kaip vitaminas D, vitaminas B12, selenas, jodas, geležis. Šios maistinės medžiagos gali prisidėti prie imuninės sistemos stiprinimo ir normalaus funkcionavimo. 

Žalios lapinės daržovės

Špinatai, kopūstai, lapiniai kopūstai, kalafiorai ir kitos žalios lapinės daržovės mūsų organizmą aprūpina įvairiais vitaminais, mineralais, foliatais ir skaidulomis. Daržovėse esantis vitaminas C yra žinomas kaip antioksidantas, kuris gali padėti apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio ir stiprinti imunitetą. 

Žalios lapinės daržovės taip pat yra geri nesočiųjų angliavandenių šaltiniai, kurie suteikia ilgalaikės energijos ir svarbių maistinių medžiagų.

Imuniteto stiprinimas papildai
Photo by Chokniti Khongchum: https://www.pexels.com

Riešutai ir sėklos

Riešutai gali būti puikus baltymų, sveikųjų riebalų, vitaminų, mineralų ir antioksidantų šaltinis. Šios maistinės medžiagos gali prisidėti prie geros savijautos ir imuninės sistemos stiprinimo. 

Migdoluose, graikiniuose riešutuose, taip pat saulėgrąžose ir kitose sėklose yra magnio, geležies, cinko, vitamino E, B grupės vitaminų. Visi šie elementai yra būtini normaliam imuninės sistemos veikimui. 

Prieskoniai

Česnakas, imbieras, ciberžolė yra prieskoniai, kurie ne tik suteikia maistui skonio, bet ir pasižymi imunitetą stiprinančiomis savybėmis. Česnakas turi stiprų antibakterinį poveikį, todėl gali padėti organizmui kovoti su įvairiomis infekcijosmis. Imbieras gali padėti gerinti virškinimą, kuris yra svarbus normaliai imuninės sistemos veiklai. Ciberžolė pasižymi stipriomis antioksidacinėmis savybėmis ir yra vitamino C šaltinis, kuris svarbus stiprinant imuninę sistemą.

Žalioji arbata

Žalioji arbata yra antioksidantų ir kitų maistinių medžiagų, galinčių padėti stiprinti imunitetą, šaltinis. Tyrimai rodo, kad žalioji arbata gali turėti priešvirusinių ir antibakterinių savybių, padedančių organizmui kovoti su įvairiomis infekcijomis. Arbatoje esantys katechinai gali padėti mažinti įvairius uždegimus.

TAIP PAT SKAITYKITE