Pasak mokslininkų, 35 suvalgytos vyšnios skausmą malšina efektyviau nei aspirinas, nes jose esantys antocianinai (augaliniai pigmentai) slopina fermentų, sukeliančių uždegiminius procesus, veiklą. Vyšnios vaisiuose yra cukrų, organinių rūgščių ( citrinos, obuolių, chino), rauginių medžiagų, vitamino C, karotino, vitaminų B1, B2, PP, flavonoidų, mineralinių medžiagų.
Vyšnios lapuose rasta kumarinų, kurie mažina kraujo krešumą ir stabdo kraujagyslių trombozę. Vaisiuose yra fenolio junginių, jie naudingi sklerozės profilaktikai, gydo uždegimus ir stiprina kapiliarus. Vyšnių sultimis galima gydyti kosulį, tracheitą, bronchitą, jos puikiai malšina troškulį, mažina temperatūrą, skatina šlapimo išsiskyrimą, gydo inkstų akmenligę, vandenę bei sąnarių ligas. Šviežių lapų pieno nuoviras padeda sergant gelta, o šviežių lapų košelė stabdo kraujavimą.