Gudručio vaistinė

Skirtingos, tačiau gardžios brokolių sriubos variacijos

Brokolių sriuba

Daržovės yra ne tik itin maistingos, bet ir reikalingos mūsų organizmui. Tai vitaminų, maistinių skaidulų ir mineralinių medžiagų šaltinis, kurį galime gauti kartu su įvairiais patiekalais. Vienas iš lengviausių būdų prisotinti organizmą daržovėmis – sriubos. Tad šiame straipsnyje pateiksime kelias skirtingas brokolių sriubos variacijas, kurios patiks net mažiesiems.

Klasikinė sriuba

Įprastą brokolių sriubą galima gaminti ir su kitomis daržovėmis. Čia puikiai tinka avinžirniai, bulvės. Gaminimas išties paprastas – svogūną nulupkite, supjaustykite ir pakepkite keptuvėje. Brokolį išskirstykite žiedynais, o bulves nuskuskite ir supjaustykite kubeliais.

Užvirkite 1 l vandens ir į jį sudėkite svogūnus, brokolio žiedynus ir bulves. Viską virkite apie 20 minučių. Pagal poreikį galima viską sutrinti elektriniu smulkintuvu, bet tai nebūtina. Sriubą galite pagardinti graikiškais riešutais bei konservuotais avinžirniais.

Trinta sriuba su grietinėle ir vištiena

Brokolių sriuba gali būti paruošta su įvairiausiais ingredientais, pavyzdžiui, grietinėle ir vištiena. Sriubos pagrindui galima naudoti visus aukščiau pateiktus ingredientus, t. y., brokolį, svogūną, bulves. Esant poreikiui, galima įdėti ir morkų. Puode, kuriame bus gaminama sriuba, pakepkite svogūną, morką, vištieną.

Apkepus mėsai ir daržovėms, įpilkite vandens tiek, kad apsemtų daržoves. Sudėkite bulves ir virkite maždaug 10 minučių. Tada sudėkite stambiai supjaustytą brokolį ir virkite ant vidutinės ugnies dar 10 minučių. Pagardinkite mėgstamais prieskoniais. Išvirus daržovėms, sutrinkite viską trintuvu ir supilkite grietinėle. Jeigu sriuba gavosi per tiršta, dar įpilkite grietinėlės arba virinto vandens.

Sriuba su kokosų pienu ir krevetėmis

Mėgstantiems jūros gėrybes, sriubą galima patiekti su krevetėmis. Šį receptą galima papildyti česnaku, kuminu, kario pasta bei špinatais. Visas supjaustytas daržoves apkepkite tol, kol suminkštės. Suminkštėjus daržovėms, suberkite kuminą, kario pastą ir špinatus. Pakepkite dar 1 minutę.

Daržoves perkelkite į puodą, supilkite kokosų pieną, sultinį ir leiskite sriubai užvirti. Virkite viską dar 10 minučių. Po to viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki norimos konsistencijos. Patiekite kartu su virtomis arba keptomis krevetėmis bei kalendromis.

Akivaizdu, brokoliai gali būti patiekti su įvairiausiais ingredientais. Tai leidžia eksperimentuoti su mėgstamiausiomis žolelėmis, prieskoniais ir surasti tobuliausią skonį. Geriausia, kad brokolių sriubas galima valgyti tiek pietums, tiek vakarienei. Tad visus šeimos narius galite drąsiai stebinti išraiškingo skonio ir aromato patiekalu.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE