Mollers

Kviečių košė padės sustiprėti

Kviečiai savo maistine verte neprilygsta grikiams, avižoms ar ryžiams, bet vis tiek laikomi labai vertingu maisto produktu. Kviečių košė rekomenduojama nutukus, sergant ateroskleroze, užkietėjus viduriams. Bet nerekomenduojama ją valgyti sergant virškinamojo trakto ligomis, ypač gastritu, padidėjus skrandžio sekreto rūgštingumui.

Kviečių kruopos būna įvairios: nesmulkintos (su apvalkalėliais ir gemalais), šlifuotos (be apvalkalėlių ir gemalų), smulkintos (gali būti likę gemalų ir apvalkalėlių dalelių).

Liaudies medicinoje kviečiai vertinami kaip produktas, suteikiantis energijos ir stiprinantis visą organizmą. Kviečių košė laikoma vienu iš būdų, padedančių iš organizmo pašalinti antibiotikus. Ar iš tikrųjų ji tokia efektyvi, sunku pasalyti, bet pasigydžius antibiotikais patariama (ypač vaikams) kviečių košę valgyti kone kasdien. Kadangi kviečiai sunkiai virškinami, rekomenduojama jų košę valgyti su sviestu.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE