Kad ridikėliai ilgiau nevystų, reikia juos laikyti vėsioje vietoje, sudėtus žemyn lapais į indą su vandeniu.
Kad sūdyti agurkai nepelytų, reikia sūdant į indą įdėti drobinį maišelį su juodaisiais pipirais, o kai agurkai pakankamai įsisūrija, išimti jį.
Kad perpjauta svogūno galvutė nedžiūtų, reikia pjūvio vietą patepti sviestu.
Išvirtas daržoves būtina išgriebti, nes ilgai mirkdamos nuovire, jos pasidaro vandeningos.
Kad marinuoti agurkai atidarytame stiklainyje nepelytų, reikia marinato paviršių pabarstyti sutarkuotais krienais. Kad žalumynai ilgiau nevystų, reikia juos nuplauti, apdžiovinti, suvynioti į popierinę servetėlę ir įkišti į polietileninį pakelį.
Nuplautus ir apdžiovintus žalumynus galima sudėti į sandariai uždengiamą stiklinį indą ir laikyti šaldytuve.
Žalios daržovės ilgiau negenda, suvyniojus jas į drėgną skepetą.
Kad morkos nevystų, reikia jas laikyti dėžėje su drėgnu smėliu.
Norint ilgai išlaikyti česnakus, reikia juos nulupti, supjaustyti arba sumalti, sudėti į stiklinį indą, užpilti augaliniu aliejumi ir laikyti šaldytuve.