Nobel biocare

Dar druskos? Ačiū, ne

Kaip reaguotumėte, jei restorane padavėjas neatsiklausęs jūsų į kavą ar arbatą įbertų cukraus? Turbūt labai nustebtumėte ir net susierzintumėte. Tačiau dėl druskos kiekio patiekiamame maiste papriekaištauja retas.

Buvo ištirta, kad daugumoje populiarių Jungtinės Karalystės restoranų druskos kiekis patiekaluose   neretai daugiau nei dvigubai viršija didžiausią leistiną suaugusiojo dienos normą – šešis gramus. Nesaikingas druskos vartojimas – viena iš aukšto kraujospūdžio ir širdies ligų priežasčių. „Siekiant sumažinti žmonių, mirštančių nuo miokardo infarkto ir insulto, skaičių, gyvybiškai svarbu kontroliuoti suvartojamą druskos kiekį”, – tikino Londono St. George ligoninės Širdies ir kraujagyslių medicinos profesorius Grahamas MacGregoras.

Jis kartu su 28 pasaulio šalių sveikatos ekspertais ragina visuomenę vartoti mažiau druskos ir šią savaitę skelbia „Supratimo apie druską savaite”. Šios iniciatyvos pasekėjai  siekia padrąsinti restoranų klientus prašyti dėti mažiau druskos į jiems gaminamus patiekalus. Prie šios kampanijos prisideda ir restoranų vyriausieji vyrėjai, norėdami įtikinti savo kolegas naudoti mažiau druskos.

Raymondas Blancas, restorano „Manoir Au Quat’ Saisons” vyriausias virėjas ir savininkas sakė: „Aš tikiu, kad geras maistas nereikalauja druskos – tik lengvo paskaninimo prieskoniais. Geram virėjui nėra reikalo slėpti patiekalo skonio dedant per didelį kiekį druskos.  Prisiminkite, prieskoninės žolelės, grietinė, kartumynai ir actas yra puikūs pagalbininkai, padedantys pagerinti skonį”.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE