Geriant daug arbatos, smarkiai sumažėja tikimybė mirti nuo širdies priepuolio. Tokią išvadą leidžia daryti paskelbti grupės Amerikos specialistų atlikto tyrimo rezultatai.
Išanalizavus beveik 2 tūkstančius širdies priepuolių, pavyko nustatyti, jog daug arbatos, t.y. apie 19 puodelių per savaitę, išgeriantiems žmonėms tikimybė mirti nuo priepuolio yra 44 procentais mažesnė nei tiems, kurie apsieina be šio gėrimo.
Net ir mažiau kaip 14 puodelių arbatos per savaitę išgeriančių žmonių mirtingumas nuo širdies priepuolių yra 28 procentais mažesnis nei tų, kurie negeria arbatos.
Mokslininkų nuomone, gelbėjamąjį vaidmenį ištikus širdies priepuoliui veikiausiai atlieka flavonoidai antioksidantai, kurių yra kai kurių rūšių augaliniame maiste.
Amerikiečiams pagrindinis flavonoidų šaltinis yra arbata.