Biorythm

4 patarimai, kaip tinkamai kepti maistą gamtoje

mėsos kepimas gamtoje

Daugelis sutiks, kad viena smagiausių ir maloniausių akimirkų, kai su draugais ar šeima stovyklaujama prie laužavietės, yra mėgavimasis ant atviros ugnies keptais patiekalais. Ar kas gali labiau atpalaiduoti už traškančių ugnyje malkų garsą ir gardų vakarienės aromatą? Išvyka gamtoje jau sunkiai įsivaizduojama be ant laužo keptos žuvies ar kito mėgiamo maisto. Be to, tokiu būdu maistas paruošiamas lengvai. Kepimui ant laužo tinkamiausia laikoma ketaus keptuvė nėra naujas išradimas, kaip ir kiti paprasti triukai. Jeigu norite sužinoti daugiau, dalinamės pagrindiniais patarimais, kaip tinkamai iškepti maistą gamtoje, kad jis būtų maistingas ir gardus.

1. Atsiminkite kelias taisykles

Nors daugeliui išgirdus apie maistą ant laužo mintyse iškyla dešrainių ar mėsainių vaizdiniai, iš tikrųjų taip galima paruošti bet kokį patiekalą, jeigu tam naudojami tinkami įrankiai. Visgi, visų pirma reikėtų susipažinti su keliomis pagrindinėmis taisyklėmis, kad galėtumėte sėkmingai pradėti savo kulinarinę kelionę:

  • Laužavietę kurkite saugioje aplinkoje – ieškokite užuovėjos, įsitikinkite, kad toje vietoje kurti ugnį leidžiama.
  • Naudokite tik aukštos kokybės, specialiai gaminimui ant laužo sukurtus virtuvės įrankius.
  • Niekada nenaudokite plastikinių įrankių, nes ši medžiaga nuo didelės kaitros pradeda lydytis.

Jeigu vadovausitės šiomis taisyklėmis, niekada neteks nusivilti maisto gaminimo gamtoje sugebėjimais. Viskas paprasta, tereikia šiek tiek žinių ir tiesiog įgūdžių.

2. Rinkitės ketaus keptuvę

Ekspertų teigimu, ketaus keptuvė internetu, įsigyta iš aukštą kokybę vertinančio tiekėjo – tai universaliausias, patogiausias ir labiausiai tinkantis virtuvės įrankis maisto gamybai gamtoje, ant atviros ugnies. Visų pirma, ketaus metalas atsparus itin aukštai temperatūrai, todėl jis išlaiko originalią formą, yra itin patvarus, ilgaamžis. Tokią keptuvę galėsite sėkmingai naudoti daugybėje išvykų ir džiaugtis nepakitusia jos išvaizda.

Gamtoje taip pat ganėtinai svarbu, kad keptuvę ar bet kurį kitą jūsų pasirinktą indą būtų nesunku prižiūrėti, nes tam tiesiog neturėsite galimybų. Po kiekvieno naudojimo ketaus indą pakaks išplauti vandeniu ir nusausinti ar tiesiog išvalyti jį drėgna šluoste. Ir tai viskas – išdžiūvęs jis jau bus paruoštas kitam naudojimui.

Galiausiai, svarbu paminėti ir saugumo aspektą. Ketaus keptuvė yra visiškai saugi, nes kaitinama net didžiausioje temperatūroje, ant atviros liepsnos ji ruošiamame maiste nepalieka jokių metalo dalelių.

3. Laikykitės maisto saugumo reikalavimų

Maistą svarbu laikyti tinkamai – juk nenorėtumėte rizikuoti savo ar artimųjų sveikata. Visų pirma, žalią mėsą visuomet laikykite maisto indelyje, šaltkrepšyje ar bet kurioje kitoje talpoje, pilnoje ledo. Jeigu nesuvalgėte viso patiekalo, jo likučius taip pat sudėkite į indelius su ledu ne vėliau kaip per 2 valandas po jo pagaminimo. Jeigu iškylaujate karštą vasaros dieną, maisto likučių neturėtumėte palikti vėsti daugiau nei 1 valandą.

Žinoma, kitas būdas apsisaugoti nuo maisto bakterijų – tai reguliarus rankų plovimas. Prieš pradėdami valgyti ir po valgio visuomet kruopščiai nusiplaukite rankas. Jeigu maisto nukrito ant žemės, jį iškart išmeskite. Nepamirškite reguliariai valyti ir indų. Ketaus keptuvė, stalo įrankiai, lėkštės – viskas turėtų būti kruopščiai išvaloma po ir prieš valgį.

4. Pasiruoškite maistą iš anksto

Svogūnus, paprikas ar kitus ingredientus kur kas paprasčiau supjaustysite namuose nei stovyklavietėje. Patariama dar prieš išvykstant pasiruošti kuo daugiau maisto ingredientų. Taip pat galite pasiruošti planą, ką kurią dieną norėsite gaminti. Taip ne tik nepamiršite būtiniausių maisto produktų ir jums nereikės jaudintis, jog kažką pamiršote, tačiau ir užtikrinsite sveiką, subalansuotą mitybą išvykus.

Na, o kai viskuo jau pasirūpinote, belieka tik mėgautis šviežiu oru, linksma kompanija ir gardžiu maistu! Atminkite, kad geriausią patirtį padės sukurti ketaus keptuvė ir kiti iš ketaus pagaminti indai, maisto saugumas bei pagrindinių taisyklių laikymasis.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE