Gera naujiena itališko maisto mėgėjams: mokslininkai rado būdą, kaip panaikinti česnako kvapą. Pasirodo, tai labai paprasta – tereikia išgerti stiklinę pieno.
Kaip praneša telegraph.co.uk, mokslininkai, atlikę bandymus su žaliais ir virtais česnakais, nustatė, kad pienas labai stipriai sumažina česnakų cheminę koncentraciją.
Vienas iš česnako sudėtyje esančių junginių – alilmetilo sulfidas – nesusiskaido virškinimo metu, todėl per prakaitą ir kvėpuojant skleidžia nemalonų kvapą. Kvapas neišnyksta net išsivalius dantis. Mokslininkai išsiaiškino, kad 200 ml pieno gali sumažinti šio junginio veiksmingumą 50 procentų.
Riebus pienas geriau naikina kvapą nei liesas pienas. Pieno riebalai mažina česnako aštrumą. Geriausia, jei pieną gertumėte valgant.
Česnakas yra puikus magnio, vitamino B6 ir vitamino C bei seleno šaltinis. Valgant česnaką sumažėja tikimybė susirgti vėžiu. Smirdanti daržovė padeda reguliuoti cholesterolio kiekį kraujyje.