Biorythm

Akių vokų pakėlimo operacijos – būdas užmaskuoti senėjimo pradžią

Akių vokų pakėlimo operacijos - būdas užmaskuoti senėjimo pradžią

Su amžiumi žmogaus oda tampa vis mažiau elastinga, todėl logiška, kad pradeda atsirasti pirmosios raukšlės. Tačiau, medicinos pažanga dabar yra tokia naudinga, jog senėjimo požymius labai lengva užmaskuoti specialiomis procedūromis. Jos yra visiškai saugios, jeigu tik atliekamos profesionalių ir patikimų klinikų specialistų.

Akys dažnai parodo pirmuosius senėjimo signalus

Dažniausiai akių pokyčiai matomi žmonėms nuo 35 metų. Šiuo laikotarpiu akių vokai (apatiniai) pradeda kaupti riebalinį sluoksnį. Dėl to atsiranda vadinamieji maišeliai. Kalbant apie viršutinę akių vokų dalį, čia matomas odos perteklius. Visos šio problemos gali būti sprendžiamos operaciniu būdu.

Akių vokų pakėlimas yra viena dažniausiai pasirenkamų operacijų. Mat, odos perteklių nuo akių vokų pašalinti nėra taip lengva, jeigu norima pasitelkti natūralius metodus. Su maišeliais yra kiek kitaip, nes pirmiausia reikia išaiškinti jų atsiradimo priežastis. Kaip bebūtų, jeigu jūsų akys rodo, kad prasidėjo senėjimo periodas, tuomet tikrai drąsiai galite kreiptis į plastikos chirurgus ir pasiteirauti ką jie galėtų jums pasiūlyti.

Akių vokų pakėlimo ar maišelių naikinimo operacijos neretai yra atliekamos kartu, nes šie senėjimo požymiai dažnai atsiranda vienu metu. Tačiau, jeigu jus kamuoja tik viena iš problemų, tuomet vis tiek galite kreiptis į specialistus – kaina nuo to taip pat turėtų keistis.

Kas būdinga akių vokų pakėlimo operacijai ir pooperaciniam laikotarpiui?

Plastinės chirurgijos specialistai, atlikę apžiūrą, pasakys kaip bus atliekama operacija. Bus aišku ar reikalingas tik akių vokų pakėlimas ar ir riebalinio audinio pašalinimas iš apatinės vokų dalies. Operacija dažniausiai trunka apie valandą. Ji nėra skausminga, nes vis dėlto – taikoma vietinė nejautra.

Po operacijos pacientas yra informuojamas kaip jis turi elgtis. Dažniausiai po operacijos pacientui nurodoma vengti skaitymo bent jau kelias dienas. Skausmo mažinimui gali būti išrašomi nuskausminamieji.

Svarbu žinoti, kad po operacijos akių vokai gali būti patinę net iki savaitės, todėl nenustebkite, jeigu vis dėlto skirtumo iš karto nepamatysite. Taip pat gali būti matomos šiokios tokios mėlynės. Kai narkozė baigiasi, pacientas nėra laikomas klinikoje. Jis keliauti namo gali praėjus kelioms valandoms po operacijos, nes prieš tai kuriam laikui dedamas specialus tvarstis, kuris paskui nuimamas.

Jeigu jūs nešiojate kontaktinius lęšius, specialistą informuoti turite dar prieš pat operaciją. Tai reikalinga tam, kad chirurgas nustatytų visus galimus nesklandumus. Dažniausiai nešiojantys kontaktinius lęšius turi išlaukti bent jau porą savaičių ir tik tuomet juos pradėti nešioti.

Galiausiai, pats rezultatas turėtų matytis tuomet kai nuo operacijos dienos bus praėjusios apie trys savaitės.

Ficlinica – plastinės chirurgijos ir grožio klinika Kaune

TAIP PAT SKAITYKITE