Mollers

Arbata mažina cholesterolį

Girdėjau, kad arbatą sveika gerti sergant hipertenzija? Ar tai tiesa?
Gintarė

Sakoma, jog geriantieji arbatą rečiau suserga širdies infarktu ir išeminiu insultu už jos negeriančius. Išgeriantiems vieną puodelį arbatos per dieną širdies infarkto rizika sumažėja 44 proc.

Nustatyta, kad arbatžolėse esantys flavonoidai sumažina cholesterolio koncentraciją kraujyje. Išgeriant per dieną vieną puodelį arbatos cholesterolio kiekis kraujyje sumažėjo 6 proc., du puodelius – 12 proc., iki 7 puodelių – 19 proc.

Ramūnas Rudokas, aktorius:
Prie arbatos – tik medus

– Kalbant apie arbatą, reikėtų priminti, jog tikroji auga tik keliose Kinijos provincijose, o visa kita, ką mes perkame parduotuvėje, net ir garsių firmų tėra tik graudi jos parodija. Na, bet neburnoju prieš mamų ir močiučių surinktus čiobrelius, melisas ir kitokias žoleles, kurios yra puikiausias gėrimas, tinkamas gerti kiekvieną dieną net po kelis kartus. Bet kokią žolelę užpylus teisingu vandeniu galime gauti nuostabų gėrimą. Reikia nepamiršti, kad ant žolelių ar arbatžolių negalima pilti verdančio vandens. Vandens karštumas priklauso nuo žolelės jautrumo vandeniui, kurio temperatūra gali būti – žemiausia 75, o aukščiausia 82 – 84 laipsniai karščio. Tokia vandens temperatūra tinka klasikinei žaliaijai arbatai. Tačiau vanduo turi būti filtruotas ir kuo mažiau mineralizuotas. O pats geriausias patiekaliukas prie geros arbatos – medus. Ir čia netinka jokie sumuštiniai ar sausainiai. Žinoma, jei kalbame apie tikrą arbatą, o ne jos pakaitalus.

Sirdazole siūlo rinktis vaistažolių arbatas, kurios suteiks energijos ir pagerins sveikatą.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE