Gudručio vaistinė

Vaikystėje vartojantys pieno produktus gyvena ilgiau

Tas, kas vaikystėje gėrė daug pieno ar valgė varškės, gyvens ilgiau. Pieno produktuose esantis kalcis skatina kaulų augimą ir, be to, sumažina insulto riziką, parodė australų ir britų mokslininkų atliktas tyrimas, kurio rezultatus skelbia specializuotas žurnalas „Heart”.

Tuo tarpu suaugusieji, geriantys daug nenugriebto pieno ar valgantys daug sviesto ir sūrio, labiau rizikuoja susirgti širdies ligomis, nes minėtuose produktuose yra cholesterolio.

Mokslininkai pradžioje 1937-1939 metais vertino 1 tūkst. 343 anglų ir škotų šeimų mitybos įpročius, o vėliau fiksavo 4 tūkst. 374 šių šeimų vaikų gyvenimo trukmę.

Iki 2005 metų trečdalis šių vaikų jau buvo mirę, 497 jų – nuo vėžio, 366 – nuo širdies ir kraujagyslių ligų ir 120 – nuo insulto. Tyrimas parodė, kad vaikai, kurių šeimose buvo vartojama ypač daug pieno produktų, gyveno ilgiau. Jie pirmiausiai mažiau rizikavo mirti nuo insulto.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE