STRAIPSNIAI ŠIOMIS TEMOMIS

Salotos: kodėl jas vertėtų ruošti dažniau?
Atlikti tyrimai rodo, kad Lietuva yra viena tų Europos Sąjungos šalių, kurių gyventojai valgo mažiausiai daržovių. Tai atrodytų ganėtinai keista...

Kaip pasirinkti, kokias daržoves auginti?
Pradėjus ilgėti dienoms ir saulei vis aukščiau kopiant į dangų, visi turintys bent nedidelį žemės sklypelį pradeda laužyti galvas ką gi pavasarį...

Patarimai, kaip papildyti vitamino D atsargas organizme
Apskaičiuota, kad vitamino D trūksta apie 13 proc. pasaulio gyventojų. Vitaminas D yra būtina maistinė medžiaga, tai – riebaluose tirpus...

TOP maisto produktai, turintys daugiausiai vitamino D
Vitaminas D, kitaip dar vadinamas „saulės vitaminu“, daro didžiulę įtaką mūsų sveikatai, imuniteto stiprumui, todėl atėjus šaltajam...

Jūra iki kelių: mineralai jūsų neblėstančiam grožiui ir neišsenkančiai energijai
Vasara asocijuojasi su lengvomis suknelėmis, dailiai įdegusia oda, nerūpestingai sušukuotais plaukais, plačia šypsena, kartais labai ilga darbo...

Jūsų širdis trokšta vandens
Vasara, ko gero yra mėgstamiausias ir laukiamiausias metų laikas, dažniausiai siejamas su maloniais įspūdžiais. Vasarai, kaip ir kitiems metų...

Dehidratacija: kas tai yra ir kaip to išvengti?
Prasidėjusi vasara dėl šiltų orų daugeliui yra pats maloniausias ir laukiamiausias sezonas. Nors už lango dar nėra labai karšta, tačiau ir nedaug...

Netoleravimo testas (800 trigerių)
Netoleravimo testas tiria iki 800 trigerių: maistinių ir nemaistinių produktų, tokius kaip naminiai gyvūnėliai ir žiedadulkės. Testavimas apima...

4 patarimai, kaip tinkamai kepti maistą gamtoje
Daugelis sutiks, kad viena smagiausių ir maloniausių akimirkų, kai su draugais ar šeima stovyklaujama prie laužavietės, yra mėgavimasis ant atviros...

Sveikos mitybos receptai karantino metu
Nors šiuo visiems neįprastu laikotarpiu tenka gerokai pakoreguoti savo turėtus planus, keliones, susitikimus... Visgi, reikia pabrėžti, kad...

Esminiai virtuvės įrankiai vegetarams ir veganams
Sunku paneigti tą faktą, kad tinkami virtuvės įrankiai – svarbi maisto gaminimo proceso dalis, nesvarbu, ar esate veganai, vegetarai, ar ne....

Tinkamai paruoštos rudens gėrybės - stipriam imunitetui
Permainingi ir vis labiau vėstantys orai neretai lemia įvairius susirgimus. Tam, kad jų būtų kuo mažiau, verta pasirūpinti stipriu imunitetu. Bene...

Magiškasis greitpuodis: ką apie jį žinoti?
Orams atšilus daugelis ieško būdų, kaip maisto ruošai skirti kuo mažiau laiko. Visgi ne mažiau svarbus kriterijus yra ir patiekalų nauda sveikatai,...

Kokie grūdai yra sveikiausi?
Turbūt kiekvienam iš mūsų nuo pat mažens buvo sakoma, kad grūdai yra labai sveikas produktas, kuriame gausu maistinių skaidulų, mikroelementų ir...

Savo norams neverta priešintis
Vegetarai tvirtina, kad mėsą valgyti ir žalinga, ir amoralu. O tie, kurie pasimėgaudami kerta kepsnį, sako, kad jie be mėsos negalėtų gyventi. Ar...

Ką daryti, jei negalite (ar nenorite) vartoti pieno? Išeitis yra!
Šiandien augalinių pienų pasirinkimas – itin platus. Į ką atkreipti dėmesį renkantis pieno pakaitalus? Patarimais dalijasi sveikos gyvensenos...

Kodėl verta valgyti alyvuoges kasdien?
Lietuvoje alyvuogės labai dažnai tampa tik užkandžiu prie taurės vyno, tačiau jeigu žinotumėte kokios jos naudingos žmogaus organizmui –...

Laimės milteliai – ekologiška ,,Naturela“ kakava
Ar bent įsivaizduojate kokia naudinga yra kakava? Tiesa ji turi būti TERMIŠKAI NEAPDOROTA, BE CUKRAUS, NATŪRALI. Tokia yra ,,Naturela“ kakava.

Guoda Azguridienė: Kodėl taip skiriasi įvairių aliejų skoniai?
Kaip skirstomi aliejai? Ką reiškia „šalto spaudimo aliejus"? Kuo jis skiriasi nuo rafinuoto aliejaus? Kokias naudingąsias medžiagas...

Avižų košė – ta pati ir kitokia (II dalis)
Apie greito paruošimo ir tirpias avižas nerašysiu, jų esmė ir yra, kad nereikia ruošti. Tik užpilti ir išmaišyti. Dribsnių paruošimas taip pat nėra...

Avižų košė – ta pati ir kitokia (I dalis)
Nors avižų košė yra geriausi pusryčiai bet kuriuo metų laiku, ją prisiminti dabar – pats laikas. Kad ir kaip miesto žmogus būtų nutolęs nuo...