Biorythm

Teisingas vaisių vartojimas

Teisingas vaisių vartojimas

Dauguma žmonių mėgsta vaisius ir juos mielai valgo. Vaisiai yra naudingiausias, suteikiantis daugiausia energijos bei ilginantis gyvenimą maistas. Bet taip yra tik tada, jeigu vaisiai yra vartojami teisingai.Vaisiai yra vienintelis maistas, prie kurio žmogus yra biologiškai prisitaikęs.Anksčiau jau minėjome, kad mūsų organizmą yra būtina nuolat išvalyti nuo toksinių atliekų.Veiksmingiausiai toks valymas atliekamas vartojant vandeningą maistą.Vandeningiausias maistas yra vaisiai.Vaisiuose yra 80-90 nuošimčių valančio, gyvybingo vandens.Be to, vaisiuose randami visi vitaminai, mineralai, angliavandeniai, aminorūgštys bei riebiosios rūgštys, kurių reikia žmogaus organizmui.Joks kitas maistas neteikia tiek daug gyvybinių jėgų.Žvaliam gyvenimui esmingiausia yra energija.J

au žinome, kad virškinimas sunaudoja daugiausia energijios nei bet kuri kita fizinė veikla.Vaisiams suvirškinti reikia mažiau energijos nei bet kuriam kitam maistui! Ir štai kodėl. visas maistas, patekęs į žmogaus kūną, turi būti suskaidytas bei transformuotas į gliukozę, fruktozę, gliceriną, aminorūgštis bei riebiasias rūgštis.Vaisiai yra gyva gliukozė.Jiem suvirškinti, įsisavinti, asimiliuoti reikia tik mažos dalies tos energijos, kuri yra reikalinga suskaidyti kitam maistui.Vaisiai virškinami ne skrandyje.Jie jau apvirškinti.Visi vaisiai, išskyrus bananus, datules bei džiovintus vaisius, labai trumpai pabūna skrandyje.Užtrunka 20-30 minučių, kol jie pereina per skrandį, tarsi per tunelį, susiskaido ir išskiria savo vertingas gyvybines medžiagas žarnyne.

Vaisių nevirškinant skrandyje, sutaupoma gerokai energijos, kuri nukreipiama valyti organizmą nuo toksinų ir tuo pačiu svoriui mažinti.Tačiau taip įvyksta tik tada, kai vaisiai yra vartojami teisingai. O kas yra tas teisingas vaisių vartojimas?   
Kadangi visi vaisiai skrandyje ilgai nebūna dėl savo sandaros, teisingas vaisių vartojimas reiškia, jog vaisiai niekada nevalgomu su kitu maistu ar po kito maisto.Vaisius reikia valgyti tik tuščiu skrandžiu.Vaisiai yra visų svarbiausias maistas.Bet jeigu jie yra valgomi po visokių kitų valgių, gali atsirasti daug keblumų.

Tarkime, suvalgote sumuštinį, o po to kokį nors vaisių, pvz. arbūzo gabalėlį. Arbūzo gabalėlis, perėjęs per skrandį, tuoj patektų į žarnyną, jeigu jam nesukliudytų joks kitas maistas.Tuo tarpu tas maistas pūva, fermentuojasi ir virsta rūgštimi.Kai tik vaisiai susimaišo su kitu maistu ir skrandžio sultimis, visa masė pradeda gesti.Esantys baltymai pūva, o angliavandeniai fermentuojasi.Viskas virsta rūgštimi, ir mes puolame ieškoti vaistų, nes mums negera.Visus vaisius reikia valgyti tik tuščiu skrandžiu.Vaisius galite valgyti bet kokiu metu ir bet kokius, jeigu skrandis tuščias, tik prieš valgant ką nors kita, turi praeiti 20-30 minučių.Per tą laiką vaisių ar sulčių skrandyje nebelieka.Bananai, datulės ir džiovinti vaisiai išbūna skrandyje 45-60 minučių.Prieš valgant vaisius, reikia atsižvelgti, kiek laiko praėjo, kai valgėme kitokį maistą, ne vaisius.Po kiek laiko, pavalgius kito maisto, galima valgyti vaisius:

Salotos ar nevirtos daržovės – 2 val.

Gerai suderintas maistas be mėsos – 3 val.

Gerai suderintas maistas su mėsa – 4 val.

Bet koks netinkamai suderintas maistas – 8 val.

Visus vaisius yra būtina valgyti žalius ir nevirtus, nes kitaip yra prarandamos naudingos jų savybės. Tas pats pasakytina ir apie vaisių sultis. Jeigu nusprendėte atsigerti sulčių, tai gerkite tik šviežias. Pasterizuotos, kaip ir iš koncentrato atskiedžiamos apelsinų sultys, jau yra gryna rūgštis dar neišgėrus.

Kai kalbama apie tinkamą maisto derinimą bei teisingą vaisių vartojimą, pabrėžiama ne tik ką valgyti, bet ir kada valgyti.

Taigi, kada yra geriausias metas valgyti vaisius?

TAIP PAT SKAITYKITE