Biorythm

Vokietijoje įspėta nevartoti prancūziškos alyvuogių

Vokietijos vartotojų apsaugos ir maisto produktų saugumo tarnyba (BVL) įspėja gyventojus nevartoti prancūziškos alyvuogių ir pomidorų pastos, praneša agentūra AFP.

Tam tikri produktai esą gali būti užkrėsti bakterijomis ir tai gali turėti rimtų padarinių sveikatai. Prancūzijoje suvalgę užkrėstų produktų aštuoni žmonės susirgo botulizmu – ši liga pakenkia nervų sistemą. Neatmetama galimybė, kad vokiečiai minėtų produktų galėjo įsigyti Prancūzijoje arba internetu.

BVL primygtinai įspėja nevartoti „La Ruche” bendrovės produktų, ypač – „Les delices de Marie Claire”, „Terre de Mistral” ir „Les secrets d’Anais” markės. Vartotojai raginami šiuos produktus iš karto išmesti.

Botulizmu užsikrečiama suvalgius užkrėstų maisto produktų, kuriuose yra bakterijos gaminamų nuodų. Ligos simptomai paprastai pasireiškia po 12-36 valandų. Pradžioje žmogų pykina, jis vemia ir viduriuoja. Vėliau sutrinka regėjimas, džiūsta burna, tampa sunku kalbėti ir ryti. Žmogų kamuoja nuovargis ir silpnumas. Dar vėliau žmogų gali ištikti paralyžius.

ELTA

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE