Nobel biocare

Per daug įvairus maistas skatina nutukimą

Amerikiečių mokslininkai nustatė, kad valgant labai įvairų maistą, galima nutukti.

Manoma, kad kiekvienąkart valgant vis tą patį maistą, jis nebeatrodo toks skanus, todėl suvalgoma mažiau.

Britų dietologai siūlo liautis valgius nesveiką maistą, tokį, kaip užkandžiai, tačiau valgyti šviežius vaisius ir daržoves.

Buffalo universiteto mokslininkai nustatė, kad nors įvairus maistas yra turtingas maisto medžiagų ir apsaugo nuo maistingųjų medžiagų trūkumo, tačiau jis taip pat skatina persivalgyti.

Mokslininkai Hollie Rainor ir Dr. Leonardas Epsteinas sako, kad ypač didelį susirūpinimą kelia bufetų tipo maistas, kadangi ten siūlomas ypač platus patiekalų asortimentas. Jie surengė tyrimų kursą ir nustatė, kad žmonės, valgę įvairius patiekalus, suvalgė 44 proc. daugiau už tuos, kurie visų tyrimų metu valgė tą patį maistą. Tačiau jeigu buvo siūlomi skirtingi panašaus skonio valgiai, pvz., skirtingo skonio jogurtai ar šokoladas, jų buvo suvalgoma ne daugiau negu įprastai.

Mokslininkai teigia, kad siekiant užkirsti kelią nutukimui, reikia sumažinti tokio skanaus ir daug kalorijų turinčio maisto, kaip užkandžiai, vartojimą.

Tyrimo rezultatai buvo paskelbti Amerikos psichologų asociacijos Psichologijos biuletenyje.

TAIP PAT SKAITYKITE