Nors garsi prodiuserė ir renginių organizatorė Jurga Anusauskienė aklai nesilaiko žurnaluose mirgančių sveikos mitybos ir gyvensenos rekomendacijų, tačiau sportas ir sveikatai naudingi produktai yra neatsiejama jos kasdienybės dalis. Netgi tomis dienomis, kai veikli moteris turi tiek darbų, kad neranda pakankamai laiko sotiems pusryčiams ar pietums, jai alkį numalšinti ir energijos pasisemti padeda riešutų dėžutė, kurią ji nuolat vežiojasi savo automobilyje.
J. Anusauskienė pripažįsta, jog jos gyvenimas bei mityba tikrai nepanaši į tai, ką specialistai pavadintų normaliu režimu. Ji keliasi apie septintą valandą ryto, tačiau nepusryčiauja ir iki 15 val. ji būna išgėrusi tik kelis puodelius kavos, šviežiai spaustų apelsinų, greipfrutų, citrinų sulčių kokteilį. Neišalkti moteriai padeda riešutų saujelė: „Turėdama dėžutėje riešutų mišinį, galiu būti rami, kad kol nuvykstu iš vienos vietos į kitą, neliksiu alkana – spėju skaniai ir sveikai užkąsti. Be to, riešutų kramsnojimas mane veikia raminančiai – turbūt kaip kitus rūkymas. Tiesa, maniškis įprotis daug naudingesnis kūnui“, – pastebi J. Anusauskienė.
Aktyvi moteris pripažįsta, jog nesvarsto minties keisti savo gyvenimo įpročius, kad prisiderintų prie kažkieno nustatytų normų, mat jos organizmas prie dabartinio ritmo prisitaiko puikiai. Prie to ypač prisideda patrauklūs ir naudingi įpročiai, nereikalaujantys labai didelės valios, pavyzdžiui, sveikų užkandžių pasirinkimas, užsiėmimas mylima sporto šaka: „Tris kartus per savaitę sportuoju Vingio parke su trenere. Bėgame 5 km distanciją, o paskui darome aktyvią mankštą. O linksmiausia treniruočių dalis – tris kartus užbėgti laipteliais į patį estrados viršų.“
Moteris valgo tai, kas jai skanu, ir yra įsitikinusi, jog organizmas pats puikiai atsirenka, kas jam reikalinga. Būtent todėl ji dažnai pasilepina savo mėgstamu desertu – karštu šokoladu su riešutais. J.Anusauskienės teigimu, tiek riešutai, tiek džiovinti vaisiai iš kitų produktų išsiskiria tuo, jog juos valgant nereikia galvoti apie galimas pasekmes kūnui – galima tiesiog mėgautis jų skoniu ir teikiamu sotumo jausmu.
Kontaktai žiniasklaidai:
RsV agentūra AD VERUM
Tel. +370 5 233 6561
El. p. adverum@adverum.lt