- Kremas sluoksniuojasi. Priežastis gali būti ta, kad pasirinktas netinkamas kiekis emulsiklio arba visai netinkamas emulsiklis. Sprendimas: pašildyti kremą ir įdėti didesnį kiekį emulsiklio arba naudotą emulsiklį pakeisti kitu.
- Nuo kremo atsisluoksniuoja vanduo. Priežastis – netinkamai parinktos vandens – aliejų – emulsiklio proporcijos. Arba jeigu kremą atvėsinote per greitai. Kremą geriau ne iškart dėti į šaldytuvą, o duoti laiko gerai atvėsti .
- Pagamintame kreme jaučiami grūdeliai. Priežastis gali būti tai, kad, pavyzdžiui, cetilio alkoholis arba kiti ingredientai ne iki galo išsilydė. Sprendimas – pašildyti kremą iki 70 C ir gerai išmaišyti.
- Kremas pasidarė lipnus panaudojus ksantano gumos miltelius. Gali būti, kad padauginote ksantano gumos miltelių.
- Pagamintame kreme jaučiami grūdeliai panaudojus guaro gumos miltelių. Gali būti, perdozavote guaro gumos miltelių.
- Kremas gaunasi lygiai toks pat, kaip skutimosi putos: purus, lengvos konsistencijos su burbuliukais. Priežastis gali būti ta, kad, kai Jūs plakate, įleidžiate daug oro. Pabandykite plaktuvą panardinti truputį giliau, plakti lėčiau ir ilgiau .
- Kad kremuose nesidaugintų bakterijos, kremą reikia imti tik specialia kosmetine plastikine mentele, nes bakterijos nuo jūsų pirštų kreme ims sparčiai daugintis ir sugadins priemonę.
- Geriausia kremus laikyti indelyje su dozatoriumi, tamsioje vėsioje vietoje arba šaldytuve.
- Prieš tepantis kremu, visuomet plaukite rankas, mentelę taip pat.
- Nors jūsų pasigamintas kremas ir neturės konservantų bei kenksmingų sudėtinių dalių, jis vis dėlto gali sukelti alerginių reakcijų, tad iš pradžių ant rankos užtepkite nedidelį jo kiekį ir palaukite 6 valandas. Jei toje vietoje oda nesudirgo, neparaudo – kremą galima naudoti ir veidui!
Daugiau straipsnių www.kosmetikosgamyba.lt