Gudručio vaistinė

Ar PRP procedūra veidui gali jus atjauninti?

prp

PRP terapija yra vienas naujausių mokslininkų išradimų, kurio dėka veido oda yra atjauninama natūraliomis priemonėmis, tiksliau – nuosava kraujo plazma bei trombocitais. Gydytojai aiškina, kad PRP terapija skatina kolageno gamybą, o jis savo ruožtu išlygina veido odą, atjaunina ląsteles ir sustiprina odos tonusą. Yra keletas svarbių dalykų, kuriuos būtina žinoti pasiryžusiems išbandyti šią procedūrą.

Ar ši procedūra saugi?

Nors gydytojai dermatologai vis dar turi galybę neatsakytų klausimų, praktika rodo, kad ši procedūra yra visiškai saugi. Dėl pačios terapijos specifikos, natūralu, kad po PRP procedūros galite jausti patinimą, nedidelį perštėjimą ar net matyti dūrių žaizdeles. Tačiau, nesijaudinkite – visi šie simptomai išnyks per keletą dienų.

Kiek procedūrų reikia geriausiam rezultatui pasiekti?

Mokslininkai tikina, kad geriausiam rezultatui pasiekti reikia mažiausiai trijų PRP procedūrų veidui. Tačiau, net po vienos procedūros jūs jau pastebėsite matomą rezultatą. Pacientams, norintiems matyti akivaizdų pokytį iš karto, gydytojai dermatologai siūlo kartu su PRP terapija padaryti ir kelias hialurono ar botulino injekcijas. Tai taip pat yra vienas pasirinkimų, jei siekiate staigaus rezultato.

Pasiruošimas PRP procedūrai

Svarbu žinoti, kad PRP procedūra veidui yra labiau medicininė nei kosmetinė. Pirmiausia, specialistas paima nedidelį kiekį jūsų kraujo. Tuomet, kraujas yra apdorojamas specialioje centrifugoje ir plazma atskiriama nuo raudonųjų kraujo kūnelių. Išgaunami trombocitai, kurie tuomet yra sukoncentruojami į mėginį. Tas mėginys ir yra vadinamasis PRP – trombocitais pripildyta plazma.

Kaip vyksta procedūra?

Trombocitais prisotintą plazmą specialistai paskleidžia per jūsų veido odą – mažos adatėlės pagalba įveda gautą produktą į jūsų odą. Priklausomai nuo to, kokio rezultato norite, plazma įšvirkščiama paviršiuje arba giliau. Dauguma bijo adatos įdūrimų sukeliamo skausmo, tačiau galite būti ramūs – dėl to, kad adata yra ypač maža, dūriai nėra tokie skausmingi. Pacientės teigia, kad skausmingiausios yra tos veido vietos, kuriose daug nervinių galūnėlių (aplink akis, lūpas).

Ką būtina žinoti žmogui, norinčiam išbandyti PRP terapiją veidui?

PRP procedūra yra saugi beveik kiekvienam asmeniui. Ši procedūra nėra rekomenduojama žmonėms, turintiems trombocitų disfunkciją, sergantiems autoimuninėmis ar aktyviomis uždegiminėmis ligomis, o taip pat nėštumo ir žindymo metu. Svarbu paminėti, kad turite tikėtis realistiško rezultato. Kadangi tai yra nechirurginė procedūra, turite atsiminti, kad rezultatas bus matomas su laiku. Medikai perspėja, kad rezultatai po PRP procedūros veidui ima ryškėti jau dviejų savaičių bėgyje.

Kaip užtikrinti, kad procedūra bus saugi ir efektyvi?

Vienas pagrindinių aspektų, nusprendus atlikti PRP procedūrą plaukams arba veidui– pasirinkite profesionalų, gerai savo darbą išmanantį specialistą. Skaitykite atsiliepimus, pasidomėkite specialistų kvalifikacija. Mūsų klinikoje Kaune dirba tik kvalifikuoti PRP terapijos specialistai.

Taip pat, kelias dienas prieš procedūrą gerkite daugiau vandens, nei įprastai. Taip pat, nepamirškite pavalgyti PRP procedūros dieną. Kuo geresnė bus jūsų fizinė savijauta, tuo geriau jausitės ir procedūros metu. Taip pat, pakankamas maisto medžiagų ir skysčių kiekis padės veido odai greičiau atsistatyti.

TAIP PAT SKAITYKITE