Gudručio vaistinė

Tahini – jūsų grožiui ir sveikatai

Tahini

Sezamo pasta, arba kitaip – tahini, tai maltų sezamų sėklų pasta. Naudojama gaminant gausybę patiekalų. Tahini yra pagrindinis humuso ingredientas – suteikiantis trintų avinžirnių masei savito skonio, riebumo ir būdingo malonaus kartumo. Tai pat tahini naudojamas gaminant falafelius, ar sazamo chalvą. Turkijoje tahini, sumaišyta su vynuogių, figų ir šilkmedžio uogų sirupu yra įprastas pusryčių valgis, ypač žiemos sezonu.

Kuo naudinga sezamo pasta?

Sezamo pasta yra turtinga vitaminų ir mineralų gausa- vitaminai E, C ir B grupės vitaminų ir  mineralinių medžiagų – magnio, kalcio, cinko, geležies, fosforo. Sezamo pasta puikus metionino šaltinis. Metioninas dalyvauja skaidant riebalus, todėl jis stabdo riebalinių sankaupų arterijose formavimąsi, dėl kurio gali pablogėti smegenų aprūpinimas krauju. Ši nepakeičiama aminorūgštis yra puikus antidepresantas, ją vartojant pastebimai gerėja nuotaika, išnyksta chroniško nuovargio simptomai.

Sezamo pasta turėtu valgyti tie, kurie nori pagerinti savo išvaizdą. Norėdami turėti spindinčią odą, sveikus plaukus tahini turėtu valgyti kartu su mėsa ir jūros gėrybėmis. Reguliarus tahini vartojamas yra puiki profilaktika prieš vėžinius susirgimus, jis tai pat pašalina toksinus, pagerinti kraujo krešėjimą.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE