REXSAN

Granatų sultys – tikras vitaminų šaltinis

Granatų sultys – tikras vitaminų šaltinis

Tyrimais įrodyta, jog granatų sultys – ne tik vertingas maisto produktas, jos turi ir gydomųjų savybių. Natūraliose sultyse gausu vitaminų, fermentų, mineralinių medžiagų, mikroelementų, pektinų, organinių rūgščių bei kitų biologiškai aktyvių junginių. Mitybos specialistai teigia, jog natūralios sultys turi beveik visus pagrindinius organizmui reikalingus junginius, lengvai pasisavinamos organizmo. Jos gaivina, padeda sugrąžinti ir išlaikyti sveikatą.

Granatų sultys – tikras vitaminų (A, E, C, B1, B2, B6, B12) bei gyvybiškai svarbių mikroelementų šaltinis. Dėl granatų sultyse esančios ir lengvai pasisavinamos geležies jos ypač tinka sergant mažakraujyste. Granatų sultys kaip gaivinamasis gėrimas vartojamos esant skrandžio skausmams, jei sumažėjęs skrandžio rūgštingumas.

Granatų sultys liaudies medicinoje nuo seno vartojamos įvairių negalavimų gydymui – jų duodavo apetitui gerinti, virškinimui reguliuoti. Šios sultys turi šlapimo ir tulžies varomųjų medžiagų, skausmo malšinamųjų, priešuždegiminių ir antiseptinių savybių. Vaisių luobelių nuoviru senoliai skalaudavo burnos ertmę esant įvairiems uždegimams, stomatitui, išopėjimams, o smulkiai sutrintus išdžiovintų luobelių miltelius bėrė ant sunkiai gyjančių žaizdų, ypač nudegimų. Granatų sultys stimuliuoja kraujo ląstelių gamybą, todėl jas rekomenduojama gerti esant mažakraujystei. Jos taip pat tinka ir sergant cukriniu diabetu. Kadangi granatų sultys gerina medžiagų apykaitą, jas galima gerti ir turintiems antsvorio.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE