Nobel biocare

Erškėtuogės – vitamino C šaltinis

Erškėtuoges senovės graikai vadino gamtos vaistu ir dievų dovana. Mokslininkų teigimu, tai išties labai vertinga, tačiau nepelnytai primiršta uoga.

Erškėtuogėse yra karotinų, vitaminų E, B1, B2, K, nikotino rūgšties, rutino, daug lengvai įsisavinamo kalcio, fosforo, magnio, geležies, kalio, sieros, natrio. Vitamino C jose daugiau nei gudobelės, šermukšnio, šaltalankio, žemuogių uogose, dilgėlėse.

Medžiagos, esančios erškėtuogėse:

stiprina imunitetą ir palengvina peršalimo ligų eigą,

stiprina kraujagysles,

padeda išvengti kraujavimo iš dantenų, lėtina parodontozės progresavimą,

stiprina nervų sistemą, padeda esant nemigai,

gerina virškinimą,

gerina žaizdų gijimą, stiprina ir greitina kaulų suaugimą,

stimuliuoja visų vidaus sekrecijos liaukų veiklą,

stiprina potenciją.

Norintiems pasiruošti uogų žiemai:

erškėtuoges smulkiai supjaustyti ar sumalti mėsmale, užpilti šviežiu medumi ar cukrumi pusės litro talpos stiklainiuose, kurie laikomi šaldytuve – taip paruoštų uogų vertė didžiausia, jos puikiai tinka arbatoms, košių gardinimui.

Ranigast sos

TAIP PAT SKAITYKITE