Balandžio 20d. Antradienis

Alvydas Vingilis. Kitoks požiūris į žmogaus sveikatą ir mitybą

Peržiūrų skaičius: 23948
Alvydas Vingilis. Kitoks požiūris į žmogaus sveikatą ir mitybą

Plečiantis mūsų skaitytojui ratui mes vis daugiau sulaukiame ne tik straipsnių paisūlymų, bet ir pilnai parengtų publikacijų. Tiesa, pastarosios yra daugiau subjektyvaus požiūrio į įvairius gyvenimo reiškinius. Na, bet jeigu ji tenkina bent minimalius kokybės kriterijus, dėl požiūrių įvairovės ir galimybės pažinti įvairių krypčių mąstymą, mes neatsisakome jų publikuoti prie "Požiūrio" skyrelio. Ta pati situacija ir su šia publikacija, kurioje autorius bando pasidalinti asmeninėmis įžvalgomis apie sveiką gyvenimą.

Kadangi tikriems mokslo gerbėjams gali pritrūkti kantrybės skaityti visą autoriaus tekstą, tai iš karto norime įterpti kelias savo pastabas. Pirmiausiai apie tai, jog net nežiūrint moksliškai patvirtinto placebo efekto, pamažu tvirtėja nuostata ir vakarų medicinoje, jog sveikatą labai stipriai įtakoja gyvenimo būdas. Apie tai mes rašėme kelias publikacijas: Sveikata - vidinis apsisprendimas; Sergame todėl, kad bijome susirgti; David Servan Schreiber. Vėžį sukelia mūsų gyvenimo būdas. Vis dėl to kol kas įvertinti ir pasverti konkrečiais skaičiukais, kiek vienas ar kitas mūsų pomėgis arba įprotis pakenks arba pagerins sveikatą, objektyviai neįmanoma. Tačiau norisi. Belieka remtis subjektyviais kriterijais - štai tai ir bando padaryti šios publikacijos autorius. Kiek jo išvados, teiginiai bei skaičiai yra logiški ir verti dėmesio, kiek klaidingi - paliekame spręsti patiems skaitytojams.

----

Tai ne gyvybės kodo receptas, ar mokslinių tyrinėjimų išvados. Šis straipsnis - daugelio metų apmąstymo, stebėjimo, patirties koncentracija mažame informacijos trupinėlyje. Tai - "Gyvybės ugdymo" temos, paliestos ankstesniuose straipsniuose, tęsinys (red.: čia ir kitur autorius turi mintyje www.vaiva.lt tinklapyje publikuotus ankstesnius straipsnius).

Naują impulsą sugrįžti prie šios temos suformavo atsitiktinai per televiziją matytas prancūzų sukurtas filmas apie pasaulio vandenynų medūzas. Viename filmo epizodų buvo pasakojama apie mažytes medūzas, kurios pakliuvusios į sunkias gyvenimo sąlygas gali transformuotis, virsti polipais- pirmine medūzos vystymosi stadija. Vėliau polipai vėl gali virsti medūzomis. Filmo kūrėjai šiuos gyvūnus pavadino amžinais, nes jie nemiršta tik transformuojasi. Mokslas tokius virsmus laikė neįmanomais. Kas patikės, kad drugelis gali virsti vikšru?

Kas patikės, kad prarastos žmogaus kūno dalys gali ataugti? Gamtoje tokių pavyzdžių yra, bet ne su žmonėmis. Galima šią temą nukirsti nenuginčijamu argumentu: - Kiekvienas turi pagal savo tikėjimą- bet tai aklavietė. Mintis nutrūksta atsitrenkusi į neįveikiamą sieną. Visatoje viskas sukurta daug subtiliau ir medūzos, bei driežai tai patvirtina.

Pažiūrėjus filmą kyla daug klausimų, bet vienas ypatingai svarbus: - Kas valdo medūzos transformacijos procesus?

Mokslininkų nufilmuotas procesas rodo, kad medūza miršta virsdama beforme ląstelių krūva. Vėliau ląstelės persiformuoja į polipą, visai kitokią gyvybės formą. Norint valdyti tokį procesą kažkas turi žinoti kaip tai padaryti. Medūza to padaryti negali, nes sąmonė ir pasąmonė miršta kartu su kūnu. Likusiose ląstelėse nėra transformacijai reikalingos informacijos, nes ląstelių DNR esanti informacija gali regeneruoti tik medūzos ląsteles. Polipų ląstelių funkcija kitokia kaip medūzų. Transformacija vyksta medūzos ląstelėje perkeičiant net DNR struktūras.

Atrodo, jog atsidūrėme aklavietėje, bet išeitis yra. Ji paminėta ankstesniuose straipsniuose. DNR struktūrose yra 80% gyvybinės informacijos. Likusi informacijos dalis yra kūno vandenyje. Ląstelės atveju tai protoplazma.

Augalų tyrinėtojų darbuose yra paminėtas unikalus augalų sugebėjimas "protingai" reaguoti į aplinką. Jie sieja tai su sąmoninga ląstelių protoplazmos veikla.

Peršasi išvada, jog ląstelė turi pasąmonės ir sąmonės planus. Pasąmonė valdo gyvybės palaikymo ir dauginimosi funkcijas - sąmonė valdo kūrybos procesą. Tie patys dėsniai galioja ir žmonėms!

Kaip danguje taip ir žemėje. Visata sukurta pagal vieną idėją. Visa yra viena!

Medūzos padėjo suvokti kai kuriuos visatos dėsnius. Bandykim pritaikyti juos sau.

Jeigu ląstelės sąmonė gali pakeisti savo kūną - tikriausiai tokią galimybę turime ir mes. Mes deja taip pat naudojame - tik gyvybei sunaikinti, o ne palaikyti.

Visos žmonijos baubas - onkologija. Kiek kančios, pinigų, gyvybių iššvaistyta tuščiai. O tapti nepažeidžiamu gali kiekvienas juokingai menkomis pastangomis.

Žmogus sukurtas TOBULAS...... DŽIAUGSMUI.... MEILEI....KŪRYBAI!

Jei jis to neturi priežastys jo viduje. Tobulas žmogus neturi sirgti jokiomis ligomis ir turi galimybę palaikyti savo kūną tobulą neribotą laiką.

Kol kas tai teorinės galimybės, nes daugelio sąmonė per daug sudarkyta, pasaulėžiūra per toli nuo TIESOS, kuri padarytu juos laisvais nuo kančios.

Tradicinė pasaulėžiūra, mityba, gyvenimo būdas daugeliui tapo neįveikiamomis "tvirtovėmis", kurios sukuria 99% kančios mūsų gyvenime. Visos minėtos priežastys griauna mūsų gyvybės informacines struktūras. Kūno ląstelės gyvena trumpiau už kūną, todėl reikalingas regeneracijos procesas, kad vietoje mirštančių ląstelių gimtu naujos. Kai informacinės struktūros sugriautos naujos ląstelės nežino kokios turėtu būti, todėl galimi išsigimimai (mutacijos), ko pasekmė augliai piktybiniai ar gėrybiniai skirtumo nėra. Skiriasi tik kūno egzistavimo laikas.

Augliai kūne neatsiranda jei DNR struktūrų tobulumas didesnis kaip 6%. Cistos kūne gali atsirasti, jei DNR tobulumas mažesnis kaip 10%. Visatos dėsnių negalima apeiti, reikia jais pasinaudoti. Jei yra būdai kaip galima sugriauti savo gyvybę, tai yra būdų ir kaip ją atstatyti. Keisti reikia savo sąmonę, mitybą, gyvenimo būdą - tai pasiekiama kiekvienam. Tik reikia suvokti, jog ne bet kaip keisti, o taip, kad sugriuvusios informacinės struktūros būtu atstatomos. Apie tai užsiminta ankstesniuose straipsniuose. Gyvendamas žmogus turėtu kaupti gyvybę ugdančią patirtį, o pasaulyje vyksta atvirkščias procesas. Kaip žmogus mąsto taip ir gyvena..

Jeigu medūzos ląstelės sąmonė gali keisti savo DNR tai ir žmogaus sąmonė gali keisti savo kūno informacines struktūras. 10 metų patirtis patvirtina tokią galimybę. Kai žmogaus sąmonės tobulumas mažesnis kaip 30% atkurti DNR tobulumą sąmonės pastangomis neįmanoma. Vidutinis sąmonės tobulumas, pasiekiamas mokslinės pasaulėžiūros galimybėmis yra 20%, katalikiška krikščioniška pasaulėžiūra 25%, pravoslaviška - 27% . Bet religijos netrukdo pasiekti aukšto sąmonės tobulumo. Tomo Mertono sąmonės tobulumas buvo 50%, Teresės Avilietės - 45%, Tomo Akviniečio - 80%..

Be religinių pasaulėžiūrų yra neprieštaraujančių joms pasaulėžiūrų, išaugusių iš sveikos gyvensenos judėjimo. Tai :

- Galinos Šatalovos sąmonės tobulumas 80%;

- Ksaveros Vaištarienes -75%

- Anatolijaus Nekrasovo - 85%

- Vladimiro Megre knygų herojės Anastasijos - 90%

Tobula sąmonė užtikrina gyvybės kodų tobulumą tik 40%. Antras svarbus faktorius yra mityba. Jai tenka 50%. Mityba turi būti tokia, kad užtikrintu informacinių struktūrų tobulumo augimą. Kai kuriuos su mityba susijusius Visatos dėsnius galima suvokti pasigilinus į kopūstinio drugelio gyvenimą. Abejojantiems yra galimybė patiems patikrinti informacijos patikimumą.

Kad vikšras galėtu pereiti į kokono stadiją jam reikia graužti kopūsto lapą 20 - 25 paras. Mokslininkų teiginys , kad mitybos procese vikšras sukaupia tolimesniam virsmui reikalingą energiją yra teisingas 10%. 90% galimybių tolimesniam virsmui slypi informacinių struktūrų tobulume. Didžiaja mitybos laiko dalį vikšras sugaišta pakankamo informcinio tobulumo suformavimui per mitybą. Kad vikšro DNR struktūros susiformuotu pakankamo tolimesniam virsmui tobulumo - reikalinga pakankama maisto informacinė kokybė. Jeigu vos išsiritusi vikšrelį perkeltume ant griežčio lapo, jis graužtu jį tik sukaupti reikalingai infomacijai reikėtu 10 parų daugiau laiko. Jeigu perkeltume vikšrelį ant raudonojo burokėlio lapo - jis keliautu ieškoti kopūsto. Apribojus jo galimybę pabėgti - imtu iš bado graužti burokėlį ir išgyventu, jei gyvenimo sąlygos būtu pakankamos, apie tris metus tik niekada nevirstu drugeliu. Vikšru ir nugaištu per kančias. Jo DNR struktūros degraduotu regeneracijos proceso tobulumas sunyktu, kūnas išsigimtu.

Priklausomai nuo augalo ląstelėse turimos informacijos apie jį yra atitinkamas bioenergetinis laukas. Drugeliai atpažįsta tinkamus augalus pagal tą lauką. Kiekvienas organinės kilmės objektas turi bioenergetinį lauką. Vištos kiaušinio lukštas (tik baltas) turi lauką, kuris patinka drugeliui labiau už kopūsto. Jei vikšras maitintusi tokį lauką turinčiu augalu jis sukauptu reikalingą informaciją per 15 dienų. Todėl drugelis deda kiaušinėlius ant lukšto nors kiaušinėliai pasmerkti žūti nuo perkaitimo. Kai kurie daržininkai naudoja tuos bioenergetinius spąstus kopūstų apsaugai. Kai vikšrai jaučiasi nesaugūs ant kopūsto jie gali persikelti ant greta augančių krienų. Nors tokiu atveju vikšro mitybos ciklas pailgėja trimis dienomis ir išsivysto 20% mažesni drugeliai . Krieno lapai maistingumu atsilieka nuo kopūsto ir nors vikšras ilgiau maitinasi, užauga mažesnis.

Maitintis reikia tokiu maistu, kuris turi informaciją reikalingą tobulumo augimui. 90% žmonių šiuo metu yra to vargšo vikšro būsenoje ant buroko lapo.

Galiu dar kartą priminti, kad sumažėjus DNR tobulumui mažiau 10% neįmanoma susilaukti palikuonių. Oficiali medicininė statistika teigia, kad šiuo metu 15% sutuoktinių turi nevaisingumo problemų. Po 10 metų bus 30%. Kas turi akis - temato, ausis - teklauso, galvą - temąsto.

Kaip matome maistas turi dvi komponentes: - informacinę 90% svarbos gyvybei ir energetinę 10%.

Pirmają pavadinkim Maisto tobulumas, antrają- Maisto kokybė.

Daugelis žmonių yra praradę sugebėjimą jausti bioenergetinius laukus, todėl tobulo maisto atpažinimas tapo neimanomas. Dalinai galima palengvinti pasirinkimą suskirsčius populiariausius produktus pagal tobulumą ir kokybę. Pasirenkame mato vienetus, skalę ir galime pradėti. Manau patogiausia būtu procentinė skalė. Tada teoriškai tobuliausias maistas bus 100%. Kokybiškiausias taip pat 100% . Duomenis patogiausia pateikti lentelėje:

Produktas Tobulumas % Kokybė %
Kiauliena 20 80
Jautiena 10 90
Vištiena 30 70
Žuvis 60 65
Duona 40 80
Pienas 20 60
Košės (kruopų) 60 50
Daržovės 70 60
Vaisiai 90 80
Uogos 80 40
Riešutai 90 90
Grybai 60 70
Medus 90 90
Šokoladas (juodas) 90 100
Šokoladas (pieniškas) 40 100
Uogienės 95 98

 

Visur pateikti vidutiniai parametrai. Eilutėje paminėtas produktas reiškia (visi gaminiai).

Naudojant produktus, kurių tobulumas mažiau 70% (nepriklausomai nuo kokybės) informacinės struktūros griaunamos. Kitaip pasakius toks maistas - informacinis nuodas gyvybei. Jei žmonės per mitybą negriautu savo informacinių struktūrų, jų gyvenimo vidurkis pailgėtu 55 metais, o neišgydomų ligų sumažėtu 80%.

Naudojant produktus, kurių kokybė ne mažesnė kaip 30% neigiamų pasekmių gyvybei nėra.

Kai maisto kokybė mažesnė už 60% gyvybinių energijų gaunama nepakankamai. Tokiu atveju sunaudojama daugiau nei įprastai maisto, arba kūnas naudoja energijos atsargas (sukauptus riebalus). Kokybei esant daugiau 90% reikia mažesnio maisto kiekio, nei įprastai, arba kūnas didina riebalų sankaupas.

Be kokybės ir tobulumo svarbus yra maisto subalansavimas. Angliavandenių, baltymų ir riebalų balansas turėtu būti tobulas. Toks yra tik vienas maistas - motinos pienas, jeigu ji maitinasi tinkamai. Tobulai subalansuotame maiste: - Angliavandenių - 90%; Baltymų - 8%; Riebalų - 2%.

Kai balanso tobulumas virš 70% jokių neigiamų pasekmių nėra. Kai 70 -30% galimas lengvas diskomfortas, limfoje toksinų gali padidėti iki 6%, galimi odos išbėrimai. Kai mažiau 30% - žymus toksinų padidėjimas limfoje, bei kraujyje, spuogai ant odos, galimas diskomfortas iki vėmimo, galvos skausmai ir t. t.

Tradicinės mitybos balanso vidurkis 20% .

Turėdami tris pagrindinius parametrus mums tinkamo maisto įvertinimui, pasižvalgykime po gamtą - gal pavyks rasti ko nors valgomo. Kad radiniai neišsibarstytu sudėkime viską į "krepšį" - lentelę.

Pavadinimas tobulumas kokybė balansas
Bulvės virtos 60 40 30
Kvietinė košė 70 50 40
Ruginė košė 80 55 50
Avižinė košė 80 50 55
Miežinė košė 80 50 50
Grikių košė 85 60 60
Sorų košė 80 60 65
Kukurūzų košė 75 50 55
Ryžių košė 60 50 40
Obuoliai (vidurkis) 70 60 60
Obuolių košė su cukrumi (virta) 80 80 70
Uogienės (vidurkis) 85 90 60
Kriaušės (vidurkis) 90 80 60
Kriaušių košė 85 90 50
Riešutai lazdyno 90 60 80
Graikiniai 85 70 85
Migdolai 90 80 85
Žemės 85 70 80
Žirniai 90 75 70
Pupos 60 70 40
Šparaginės pupelės 70 60 50
Daržo pupelės 60 65 50
Kakavos sviestas 90 40 60
Medus 90 90 80
Morkos 90 40 60
Kopūstai 80 30 20
Burokėliai 85 30 60
Svogūnai 70 30 70

Prisirinkom nemažą krepšį produktų, bet valgyti mažai kas tinka. Mūsų protėviai tai senai suprato, todėl sukūrė sudėtingą maisto paruošimo technologiją. Lentelėje surinkta populiariausi Lietuvos regionui produktai, nors norint galima naudoti viską kas auga žemėje. Be paminėtų maisto parinkimo parametrų yra ir daugiau mitybos subtilybių (mityba pagal kraujo grupes ir t. t.), bet tai nėra taip svarbu kaip šie trys. Straipsnio apimtyje neįmanoma pateikti enciklopedinio lygio informacijos, todėl lieka darbo ir skaitytojui - atsirinkti tai kas jam tinka. Kūnas ir jausmai labai greitai reaguoja į mitybos procesą, todėl nesudėtina išsiaiškinti kas tinka. Tik reikia išmokti skaityti ženklų informaciją.

Norint pasigaminti tobulo, betoksininės mitybos maisto derinant keletą produktų, reikia laikytis vienos taisyklės. Tobulas maistas susideda iš: - 90% angliavandenių, 8% baltymų, 2% riebalų.

Yra daugybė šaltinių kur galima sužinoti produktų sudėtį nors net ir to nereikia.

Pabandykim pagaminti patiekalą iš bulvių. Kas nors kiek domėjosi sveika mityba žino, kad geriausias bulvių terminis apdorojimas yra virimas (geriau su lupenomis, ne vandenyje o garuose ). Bulvė priklauso angliavandenių grupei, tad reikia pridėti baltymų ir truputi riebalų.

Baltymų turi visi ankštiniai ir riešutai. Pasirenkam žirnius. Patogiausa naudoti žirnių miltus. Juos užplikome verdančiu vandeniu iki padažo konsistencijos, įmaišom truputi (vienas desertinis šaukštas vienai porcijai) aliejaus. Padažas yra. Jį galima pagardinti druska, pipirais, svogūnais pagal skonį. Bulves galima supjaustyti, sugrūsti, patiekti kokios yra - fantazijos reikalas. Padažo turi būti 20% nuo bulvių masės. Patiekalo informacinis tobulumas - 85, kokybė - 80, balansas - 85 ! Gero apetito.

Vietoje žirnių padažui galima naudoti bet kuriuos riešutus. Tobulumas bus dešimt procentų aukštesnis. Naudojant sojos pupeles tobulumas - 95, kokybė - 90, balansas - 95 Tokie pat parametrai gaunami su kakavos padažu.

Daugelis bijo naudoti sojos pupeles, nes jos modifikuotos. Ne visiems augalams modifikavimas pablogina parametrus. Prieš modifikavimą sojos tobulumas buvo 70, kokybė 60, balansas 70. Po modifikavimo 80 - 70 - 80. Su kukurūzais nepasisekė - buvo 60 - 50 - 60, liko 20 - 60 - 40. Pavojingiausia modifikavimo pasekmė yra informacinio tobulumo ir balanso praradimas. Mokslininkai atrodo stengiasi pagerinti tik energetinę vertę (kokybę). Informacinio tobulumo sumažėjimas maiste griauna DNR struktūrų tobulumą, pagreitina kūno senatviškėjimo procesus, atima galimybę susilaukti palikuonių, arba griauna jų gyvybingumą, skatina neišgydomų ligų plitimą . Prieš dešimt metų 20% neišgydomų ligų buvo susiję su informaciniais sudarkymais, dabar 41%. Panašus dėsningumas yra ir su nevaisingumo problemomis.

Balanso trūkūmas maiste sutrikdo organizmo medžiagų apykaitos procesus, kas žymiai padidina toksinų (šlakų) kiekį su visomis to pasekmėmis. Jis yra apie 60% ligų priežastis. Likę 40% tenka informaciniam sudarkymui, iš kurio mitybai tenka 30%, aplinkai 10%. Aplinka, tai psichosomatiniai pažeidimai (neigiami išgyvenimai, traumos) ateinantys iš išorės.

Grįžkime prie maisto receptų. Su bulvėmis manau išsiaiškinome, kad keičiant padažus, prieskonius, pateikimo formą galima sukurti daug patiekalų įvairiems skoniams. Tie patys principai tinka ir kruopų košėms. Antroje lentelėje pateikti košių (kruopos virtos vandenyje) parametrai. Kaip matome visoms trūksta balanso, todėl reikia surasti kas pagerintu jį. Jei tinka saldi košė galima naudoti vaisius, ar uogas (uogienes). Avižų košė su obuoliene ir riešutais 90 - 85 - 90 Riešutus galima pakeisti žirniais, sojos pupelėmis, kakava, kam tinka - daržo pupelėmis, saulėgražų sėklomis. Nesaldžioms košėms uogienes galima keisti daržovėmis, žalumynais (virtomis ar nevirtomis didelio skirtumo nėra). Rugių košė su žirniais ir žaliomis tarkuotomis morkomis 95 - 80 - 90 Žirnius patogiausia naudoti miltų pavidale. Kam patinka galima nevirti, pakanka užpilti šaltu vandeniu. Toks priedas dviem procentais daugiau padidina košės balansą.

Kaip matome maisto pagrindą sudaro daug angliavandenių turintys produktai su priedais. Tai pagrindinis betoksininės mitybos DĖSNIS.

Kam sunku atsisakyti tradicinės mitybos galima sukurti patiekalų su žuvimi, ar silke.

Silkė su virtomis bulvėmis, burokėliais, svogūnais 90 - 80 - 80, užpylus aliejumi - 80 - 97 - 60

Silkė su rugine koše, morkomis, svogūnais 80 - 90 - 90 užpylus aliejumi 70 - 98 - 70

Virta žuvis vietoje silkės pirmam variantui 95 - 90 - 92. Antram variantui 90 - 95 - 80

Rašau ir jaučiu provokuojantį klausimą: - O kas bus jei žuvį pakeisime vištienos šlaunele?

- Bus 60 - 95 - 40 pirmam ir 40 - 98 - 30 antram variantui.

- O kas jei virtą žuvį - kepta?

- Bus 60 - 99 - 30 ir 20 - 100 - 10

Išvados yra kiekvieno asmeninis reikalas. Žmogus sukurtas gyventi taip, kaip jis nori. Sąmonės ir mitybos įtaką gyvybei trumpai aptarėme liko gyvenimo būdas. Jam priklauso 10% įtakos mūsų gyvenime. Didžiąją dalimi gyvenimo būdas priklauso nuo aplinkos, kurioje gyvename. Ji sąlygoja mūsų elgesį, veiksmus. Technokratinės pasaulėžiūros sąlygomis sukurta gyvenamoji aplinka savo tobulumu tesiekia tik 10% žmogui reikalingo lygio. Tai sudėtinga tema ir jos aptarimui reikia atskiros "ekskursijos". Kam labai norisi pasigilinti, galiu rekomenduoti Vladimiro Megre knygą "Meilės erdvė". Joje kalbama apie gyvybės erdvių formavimą augalų pagalba. Yra ir daugiau būdų , bet kol kas tai ateities aktualijos. Šiuo metu svarbiausia sąmonė ir mityba. Kūrėjas sukūrė mums tobulą kūną. Susikurti tobulą sąmonę turime patys.

Dar truputis informacijos maitinančioms motinoms. Jeigu jūsu kūdikis atpylineja skrandžio turinį po maitinimo, tai tobulinusias testas, kad pieno balansas yra mažiau 70%. Pats laikas pamastyti apie savo mitybos tobulumą ir tikėjimo menkumą. Argi tobulas Kūrėjas galėjo sukurti savo mylimiems vaikams tokį maistą, kurio pavalgę jie raitytusi ir šauktu per naktis iš skausmo?

Kai nieko nesuvokdamos mamos kankina save ir savo mylimus vaikus, gilesne prasme prisipildo Kristaus žodžiai nuo kryžiaus: - Viešpatie atleisk jiems, nes jie nežino ką daro.

Tereikia suvokti viena, kad visata sukurta TOBULA, joje nėra vietos skausmui, nes jis mirties šauklys. Jeigu mumyse ir aplink mus pilna skausmo tai ( Anastasijos žodžiais) Dievo šauksmas mums : - Sustokite ką darote!

Kai motinos negali maitinti pačios, naudoja dirbtinį maistą, kurio balansas gali svyruoti nuo 20 iki 70% (priklauso nuo gamintojo). Virš 70% neteko matyti. Dažniausiai balanso tobulumas tiesiogiai susijęs su kaina, tad atsirinkti nėra sudėtinga.

Motinos pienas kūdikiui tai gyvybės eleksyras ir jis brangina kiekvieną jo lašą. Jei pienas nekokybiškas jis neturi pasirinkimo, geria ką gauna, nors po to tenka raitytis iš skausmo dėl virškinimo sutrikimų. Atpylinėjimas pavalgius - kūno reakcija į nekokybišką maistą. Subalansavus motinos maistą pieno balansas irgi atsistato.Tokio pieno kūdikiai neatpylinėja tai patvirtina reali praktika. Imuninė sistema veikia tobulai ir vaikai tiesiog negali susirgti, net sloga, nekalbant apie rimtesnes problemas. Kaip mes mąstom taip ir gyvenam.

----------

Straipsnio autoriaus komentaras apie diskusijose išsakytas nuomones:

Pagal straipsnio komentarus matosi, kad kai kuriems skaitytojams nesuprantama, kodėl autorius kalba apie mitybą. Informacija straipsnyje pateikta pagal holografinį principą. Esmę gali suprasti tik turintys sugebėjimą mąstyti holografiškai. Straipsnio pavadinimas yra "Gyvybės kodas" . Jame ir buvo raktas kaip reikia suvokti tai kas parašyta. Patalpinant rašinį į svetainę pavadinimo neliko, todėl suvokti jį tapo dar sunkiau.

Ląstelės mūsų kūnuose gyvena trumpiau už mus, todėl reikalingas regeneracijos procesas. Mokslininkai nustatė, ląstelė vidutiniškai gali dalintis apie 50 kartų be degradacijos. Toliau ji neišvengiama, todėl mes senstame. Betoksininė mitybą prailgina ląstelės amžių apie 100 kartų ir galimybę dalintis be degradacijos neribotai . Kad tai galėtu realizuotis be mitybos reikia dar ir sąmonės. Reikėtu pasidomėti paskutiniais kvantinės fizikos atradimais. Yra neblogas filmas(What,the,bleep,do,we,know.LT) Kas skaito rusiškai knyga: (С. И. Доронин Квантовая магия) Lietuviškai galima paskaityti ( N.D. Walsh ) knygas.

Nitratai: pirkėjai priversti daržoves pirkti užrištomis akimis

Nitratai: pirkėjai priversti daržoves pirkti užrištomis akimis

Kuo mažiau nitratais užterštų produktų ieškantys gyventojai piktinasi, kad priversti pirkti aklai. Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare mūsų šalyje nereglamentuojama didžiausia leistina nitratų koncentracija vaisiuose ir daržovėse, išskyrus...


Ar saugu vartoti nepasterizuotą pieną?

Ar saugu vartoti nepasterizuotą pieną?

Gydytojai ir specialistai pataria – maži vaikai neturėtų gerti žalio, nepasterizuoto pieno. Pienas yra didelės maistinės vertės produktas, turintis daug medžiagų, reikalingų vaikų augimui, tačiau žaliame piene gali būti įvairių bakterijų,...


Kas antras lietuvis greitą maistą valgo bent kartą per savaitę

Kas antras lietuvis greitą maistą valgo bent kartą per savaitę

Nors 70 proc. šalies gyventojų norėtų maitintis sveikiau, tačiau kas antras sumuštinius, traškučius ir picą valgo bent kartą per savaitę ar dažniau. Apklausos duomenys rodo, kad greito maisto kategorijai priklausančius produktus - traškučius,...


Ar skiriasi lietuviškos daržovės nuo atvežtinių?

Ar skiriasi lietuviškos daržovės nuo atvežtinių?

"Plastmasiniai" pomidorai iš Olandijos, neaiškaus senumo šviežios morkos iš Italijos ar bulvės iš Egipto - tai jau seniai nebe egzotika. Stovėdami prie prekystalių neretai sukame galvas, ieškodami argumentų, kokią daržovę rinktis: žiemą...


Kodėl uogas reikia nuplauti prieš valgant?

Kodėl uogas reikia nuplauti prieš valgant?

Šviežios braškės ir kitos uogos yra skanumynas, tačiau jei prieš valgydami jų nenuplausite, sėkmingai suvalgysite šiek tiek daugiau nei vien tik uogą. Žinoma, tai nereiškia, jog visi tokie maisto "priedai" yra žalingi, tačiau kai kuriais...


Baltasis vynas kenkia dantims labiau nei raudonasis

Baltasis vynas kenkia dantims labiau nei raudonasis

Reguliarus mėgavimasis baltojo vyno taure yra labai žalingas dantims, BBC informavo Vokietijos mokslininkai. Atliktu tyrimu nustatyta, kad baltajame vyne esančios rūgštys negailestingai naikina dantų emalį daug labiau nei esančios raudonajame...


Svarainis - lietuviškoji citrina

Svarainis - lietuviškoji citrina

Svarainiais Avicena ne tik gydė įvairias ligas, bet ir moterims patarinėjo, kaip jais gaivinti veido odą. Svarainio vaisiai turi daug vitamino C, organinių rūgščių, kalio, kalcio, magnio, fosforo, vario, geležies. Vaisių žievelėje yra eterinių...


Trumpalaikis badavimas – naudingas?

Trumpalaikis badavimas – naudingas?

Amerikiečių mokslininkai tvirtina, kad neilgai trunkantis badavimas ne kenkia, kaip buvo manoma anksčiau, o teigiamai veikia žmogaus organizmą. Neilgai trunkančiu badavimu jie įvardijo tai, kai žmogus badauja vieną dieną per mėnesį. Mokslininkai...


Kokius maisto produktus renkamės vartoti...

Kokius maisto produktus renkamės vartoti...

Turbūt kiekvienas iš mūsų esame bent kartą susimąstę apie savo mitybą, tam tikrų produktų įtaką mūsų organizmui, siekį labiau rūpintis savimi ir savo organizmu. Giliau tuo pasidomėjus sužinotumėte, jog net 65% žalingo poveikio, veikiančio mūsų...


Australų medikai reikalauja apmokestinti nesveiką maistą

Australų medikai reikalauja apmokestinti nesveiką maistą

Australijoje vis daugiau sveikatos ekspertų palaiko mokesčių nesveikam maistui įvedimą. Anot jų, tai galėtų būti puiki paskata "asmeninio elgesio pasikeitimams" taip mažinant žmonių nutukimą. Monasho universiteto daktarė Holly Bond sako,...


Kodėl ne visi galime gerti pieną

Kodėl ne visi galime gerti pieną

Lietuvoje per 34 % gyventojų turi pieno cukrų laktozę skaidančio fermento trūkumą, todėl jiems, suvartojus pieno produktų ar kitų maisto produktų, kurių sudėtyje yra pieno produktų, tiksliau – laktozės, gali pasireikšti nepageidaujamų...


Supervaisius malpigija: vitamino C užtaisas

Supervaisius malpigija: vitamino C užtaisas

Manote, kad rūgščios citrinos yra geriausias vitamino C šaltinis? Malpigija – tokį keistą pavadinimą turi į vyšnią panašus vaisius, dar vadinamas Acerola, kuriame vitamino C – bent 20 kartų daugiau nei citrinoje. Iš Pietų Amerikos...


Maisto reklamoje nuo šiol būtina nurodyti ir apie GMO

Maisto reklamoje nuo šiol būtina nurodyti ir apie GMO

Seimas Reklamos įstatymo pataisomis įtvirtino draudimą maisto produktų reklamoje nurodyti arba užsiminti apie ligų gydymo ar profilaktines savybes ir kitas savybes, jei nėra Sveikatos apsaugos ministerijos nustatyta tvarka išduoto šią informaciją...


Energetinių gėrimų mėgėjai agresyvesni

Energetinių gėrimų mėgėjai agresyvesni

Energetiniai gėrimai pasaulyje atsirado ne taip seniai - nuo 2000 m. - ir jau turi savo vartotojų. Šių gėrimų populiarumas auga. Tačiau juose esančios medžiagos organizmui gali sukelti šoką. Kasmet pasaulyje parduodama apie 30 proc. daugiau,...


Penkios persivalgymo priežastys

Penkios persivalgymo priežastys

Svajojate atsikratyti antsvorio, tačiau nepavyksta? Galbūt kaltas nuolatinis persivalgymas? Štai keletas priežasčių, kodėl suvalgome daugiau nei reikia. Per didelės porcijos. Didelė maisto pilna lėkštė gali sugundyti suvalgyti daugiau nei tuo metu...


Kaip konservuoti maistą, kad išliktų naudingosios savybės?

Kaip konservuoti maistą, kad išliktų naudingosios savybės?

Daugeliui konservavimas siejasi su acto marinatais, cukrumi ar rauginimu. Tuo tarpu konservavimas yra maisto produktų saugojimas nuo gedimo. Sveikiausias pasirinkimas ruošiant konservuoti atliekas žiemai yra šaldymas ir džiovinimas. Užšaldyti...


Kokias dešreles galima kepti?

Kokias dešreles galima kepti?

Iškylaujant net nesusimąstome, ar spragsinčios ant laužo pirmos po ranka parduotuvėje pirktos dešrelės tikrai nepakenks sveikatai. Medikai pataria prisiminti, jog virtų mėsos gaminių negalima kepti ant laužo. Nacionalinio maisto ir veterinarijos...


Brokoliai gali apsaugoti nuo skrandžio vėžio

Brokoliai gali apsaugoti nuo skrandžio vėžio

Brokoliai turi savyje ne tik vitaminų ir mineralų, bet, ko gero, juose yra ir skrandžio vėžį sukeliančias bakterijas naikinančių medžiagų. Tik brokoliams būdingą skonį, dėl kurio vieniems ši daržovė didžiausias skanėstas, o kitiems - šlykštynė,...


Ingrida Bakaitė: mano eksperimentas pasiteisino

Ingrida Bakaitė: mano eksperimentas pasiteisino

„Esu linkusi į pilnumą, tokia genetinė struktūra. Aš iš tų žmonių, kurie viską, ką suvalgo, nešioja su savimi“, – juokavo moteris. Viršsvoris ir imuninės sistemos problemos buvo pagrindinės dvi priežastys, kodėl Ingrida ryžosi...


Linas Samėnas: sriubai tinka viskas, kas po ranka

Linas Samėnas: sriubai tinka viskas, kas po ranka

Garsiajam virėjui Linui Samėnui, kad išvirtų sriubą, daug galvos sukti nereikia. "Tiesiog sumetate viską, ką turite šaldytuve, ir verdate", – juokėsi jis, vaišindamas diskusijos dėl energijos taupymo dalyvius. Šį kartą į virėjo...


Greipfrutai – universalus vaistas ir suaugusiam, ir kūdikiui?

Greipfrutai – universalus vaistas ir suaugusiam, ir kūdikiui?

Medicinos mokslininkai teigia, jog greipfrutų sėklų ekstraktas yra laikomas vienu iš universaliausių grynų gamtos produktų. Šio vaisiaus sėklų ekstraktas ne tik stiprina imuninę sistemą, bet ir veikia apie 800 skirtingų bakterijų štampų ir 100...


Koks sumuštinis yra sveikiausias?

Koks sumuštinis yra sveikiausias?

Daugelis žmonių pusryčių neįsivaizduoja be greitai pagaminto sumuštinio. Dietologai tvirtina, kad jis gali būti ir nuodų bomba, ir sveikas patiekalas. "Nėra tokio patiekalo, kurio nesuvalgytų studentas", - tepdama beveik 35 metrų...


Limonaduose itin daug pesticidų

Limonaduose itin daug pesticidų

Nors tėvai, pirkdami limonadus vaikams, tikisi, kad gėrimai, į kurių sudėtį įeina natūralios sultys, nėra tokie kenksmingi, tyrimai rodo ką kitą. Natūralios sultys sudaro tik nuo 5 iki 10 proc. limonado, tačiau pesticidų šiame gėrime yra tiek, kad...


"Maxima" pirkėjams siūlė pasenusios nugarinės

"Maxima" pirkėjams siūlė pasenusios nugarinės

Prekyba pasibaigusio galiojimo maisto produktais plinta kaip virusas. Prekybos centrai sunkmečiu įsitraukė į lenktynes, kuris daugiau parduos senų produktų tinkančių tik utilizavimui. "Maxima" parduotuvėje "Agrovet" šaltai...


5 patarimai, kaip saugiai pagaminti šventinius patiekalus

5 patarimai, kaip saugiai pagaminti šventinius patiekalus

Jeigu norite švenčių metu neapsinuodyti maistu, ruošiant patiekalus būtina laikytis kelių taisyklių. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos specialistai pataria, į ką ruošiant maistą reikia atkreipti dėmesį. Esant palankioms augimo sąlygoms,...


Prasideda grybavimo sezonas

Prasideda grybavimo sezonas

Kauno visuomenės sveikatos centras primena, kad prasidėjus grybavimo sezonui, padaugėja apsinuodijimų grybais atvejų. Apsinuodijimų kontrolės ir informacijos biuro duomenimis 2007 metais Lietuvoje buvo užregistruoti 64 apsinuodijimų grybais...


Tyrimas: ketvirtadalis lietuvių ir latvių niekada nevalgė jogurto

Tyrimas: ketvirtadalis lietuvių ir latvių niekada nevalgė jogurto

Kas ketvirtas Lietuvos gyventojas ir beveik tiek pat latvių niekada nevalgė jogurto, rodo šiose šalyse atliktas pieno produktų vartojimo įpročių tyrimas. Tik mažiau nei ketvirtadalis lietuvių bei latvių valgo ar geria jogurto kasdien ar bent kartą...


Norite sulieknėti? Dažniau valgykite žuvį

Norite sulieknėti? Dažniau valgykite žuvį

Žmonėms, besirūpinantiems sveika mityba ar bandantiems atsikratyti nereikalingo viršsvorio, specialistai pataria valgyti daug žuvies produktų, kadangi žuvis ir jūros gėrybės – svarbus baltymų šaltinis. Žuvį žmogaus organizmas įsisavina...


Nuliu paženklintas kiaušinis – pats geriausias

Nuliu paženklintas kiaušinis – pats geriausias

Ar žinote, kad vien pažvelgus į parduotuvės lentynoje ar turguje parduodamą kiaušinį, jūs iškart galite pasakyti kokiomis sąlygomis buvo laikoma dedeklė višta, kuri tą kiausinį padėjo? Europos Sąjungoje visi parduodami kiaušiniai privalo būti...


Mokslininkai: alyvų aliejus gali padėti išvengti Alzheimerio

Mokslininkai: alyvų aliejus gali padėti išvengti Alzheimerio

Alyvų aliejus gali padėti išvengti Alzheimerio ligos. Kaip praneša penktadienį laikraštis "The Daily Telegraph", tokią išvadą priėjo mokslininkai fiziobiologai iš cheminių jutiklių centro Filadelfijoje. Aliejuje esančios medžiagos, tarp...

lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9