Gegužės 29d. Penktadienis

Alvydas Vingilis. Kitoks požiūris į žmogaus sveikatą ir mitybą

Peržiūrų skaičius: 23948
Alvydas Vingilis. Kitoks požiūris į žmogaus sveikatą ir mitybą

Plečiantis mūsų skaitytojui ratui mes vis daugiau sulaukiame ne tik straipsnių paisūlymų, bet ir pilnai parengtų publikacijų. Tiesa, pastarosios yra daugiau subjektyvaus požiūrio į įvairius gyvenimo reiškinius. Na, bet jeigu ji tenkina bent minimalius kokybės kriterijus, dėl požiūrių įvairovės ir galimybės pažinti įvairių krypčių mąstymą, mes neatsisakome jų publikuoti prie "Požiūrio" skyrelio. Ta pati situacija ir su šia publikacija, kurioje autorius bando pasidalinti asmeninėmis įžvalgomis apie sveiką gyvenimą.

Kadangi tikriems mokslo gerbėjams gali pritrūkti kantrybės skaityti visą autoriaus tekstą, tai iš karto norime įterpti kelias savo pastabas. Pirmiausiai apie tai, jog net nežiūrint moksliškai patvirtinto placebo efekto, pamažu tvirtėja nuostata ir vakarų medicinoje, jog sveikatą labai stipriai įtakoja gyvenimo būdas. Apie tai mes rašėme kelias publikacijas: Sveikata - vidinis apsisprendimas; Sergame todėl, kad bijome susirgti; David Servan Schreiber. Vėžį sukelia mūsų gyvenimo būdas. Vis dėl to kol kas įvertinti ir pasverti konkrečiais skaičiukais, kiek vienas ar kitas mūsų pomėgis arba įprotis pakenks arba pagerins sveikatą, objektyviai neįmanoma. Tačiau norisi. Belieka remtis subjektyviais kriterijais - štai tai ir bando padaryti šios publikacijos autorius. Kiek jo išvados, teiginiai bei skaičiai yra logiški ir verti dėmesio, kiek klaidingi - paliekame spręsti patiems skaitytojams.

----

Tai ne gyvybės kodo receptas, ar mokslinių tyrinėjimų išvados. Šis straipsnis - daugelio metų apmąstymo, stebėjimo, patirties koncentracija mažame informacijos trupinėlyje. Tai - "Gyvybės ugdymo" temos, paliestos ankstesniuose straipsniuose, tęsinys (red.: čia ir kitur autorius turi mintyje www.vaiva.lt tinklapyje publikuotus ankstesnius straipsnius).

Naują impulsą sugrįžti prie šios temos suformavo atsitiktinai per televiziją matytas prancūzų sukurtas filmas apie pasaulio vandenynų medūzas. Viename filmo epizodų buvo pasakojama apie mažytes medūzas, kurios pakliuvusios į sunkias gyvenimo sąlygas gali transformuotis, virsti polipais- pirmine medūzos vystymosi stadija. Vėliau polipai vėl gali virsti medūzomis. Filmo kūrėjai šiuos gyvūnus pavadino amžinais, nes jie nemiršta tik transformuojasi. Mokslas tokius virsmus laikė neįmanomais. Kas patikės, kad drugelis gali virsti vikšru?

Kas patikės, kad prarastos žmogaus kūno dalys gali ataugti? Gamtoje tokių pavyzdžių yra, bet ne su žmonėmis. Galima šią temą nukirsti nenuginčijamu argumentu: - Kiekvienas turi pagal savo tikėjimą- bet tai aklavietė. Mintis nutrūksta atsitrenkusi į neįveikiamą sieną. Visatoje viskas sukurta daug subtiliau ir medūzos, bei driežai tai patvirtina.

Pažiūrėjus filmą kyla daug klausimų, bet vienas ypatingai svarbus: - Kas valdo medūzos transformacijos procesus?

Mokslininkų nufilmuotas procesas rodo, kad medūza miršta virsdama beforme ląstelių krūva. Vėliau ląstelės persiformuoja į polipą, visai kitokią gyvybės formą. Norint valdyti tokį procesą kažkas turi žinoti kaip tai padaryti. Medūza to padaryti negali, nes sąmonė ir pasąmonė miršta kartu su kūnu. Likusiose ląstelėse nėra transformacijai reikalingos informacijos, nes ląstelių DNR esanti informacija gali regeneruoti tik medūzos ląsteles. Polipų ląstelių funkcija kitokia kaip medūzų. Transformacija vyksta medūzos ląstelėje perkeičiant net DNR struktūras.

Atrodo, jog atsidūrėme aklavietėje, bet išeitis yra. Ji paminėta ankstesniuose straipsniuose. DNR struktūrose yra 80% gyvybinės informacijos. Likusi informacijos dalis yra kūno vandenyje. Ląstelės atveju tai protoplazma.

Augalų tyrinėtojų darbuose yra paminėtas unikalus augalų sugebėjimas "protingai" reaguoti į aplinką. Jie sieja tai su sąmoninga ląstelių protoplazmos veikla.

Peršasi išvada, jog ląstelė turi pasąmonės ir sąmonės planus. Pasąmonė valdo gyvybės palaikymo ir dauginimosi funkcijas - sąmonė valdo kūrybos procesą. Tie patys dėsniai galioja ir žmonėms!

Kaip danguje taip ir žemėje. Visata sukurta pagal vieną idėją. Visa yra viena!

Medūzos padėjo suvokti kai kuriuos visatos dėsnius. Bandykim pritaikyti juos sau.

Jeigu ląstelės sąmonė gali pakeisti savo kūną - tikriausiai tokią galimybę turime ir mes. Mes deja taip pat naudojame - tik gyvybei sunaikinti, o ne palaikyti.

Visos žmonijos baubas - onkologija. Kiek kančios, pinigų, gyvybių iššvaistyta tuščiai. O tapti nepažeidžiamu gali kiekvienas juokingai menkomis pastangomis.

Žmogus sukurtas TOBULAS...... DŽIAUGSMUI.... MEILEI....KŪRYBAI!

Jei jis to neturi priežastys jo viduje. Tobulas žmogus neturi sirgti jokiomis ligomis ir turi galimybę palaikyti savo kūną tobulą neribotą laiką.

Kol kas tai teorinės galimybės, nes daugelio sąmonė per daug sudarkyta, pasaulėžiūra per toli nuo TIESOS, kuri padarytu juos laisvais nuo kančios.

Tradicinė pasaulėžiūra, mityba, gyvenimo būdas daugeliui tapo neįveikiamomis "tvirtovėmis", kurios sukuria 99% kančios mūsų gyvenime. Visos minėtos priežastys griauna mūsų gyvybės informacines struktūras. Kūno ląstelės gyvena trumpiau už kūną, todėl reikalingas regeneracijos procesas, kad vietoje mirštančių ląstelių gimtu naujos. Kai informacinės struktūros sugriautos naujos ląstelės nežino kokios turėtu būti, todėl galimi išsigimimai (mutacijos), ko pasekmė augliai piktybiniai ar gėrybiniai skirtumo nėra. Skiriasi tik kūno egzistavimo laikas.

Augliai kūne neatsiranda jei DNR struktūrų tobulumas didesnis kaip 6%. Cistos kūne gali atsirasti, jei DNR tobulumas mažesnis kaip 10%. Visatos dėsnių negalima apeiti, reikia jais pasinaudoti. Jei yra būdai kaip galima sugriauti savo gyvybę, tai yra būdų ir kaip ją atstatyti. Keisti reikia savo sąmonę, mitybą, gyvenimo būdą - tai pasiekiama kiekvienam. Tik reikia suvokti, jog ne bet kaip keisti, o taip, kad sugriuvusios informacinės struktūros būtu atstatomos. Apie tai užsiminta ankstesniuose straipsniuose. Gyvendamas žmogus turėtu kaupti gyvybę ugdančią patirtį, o pasaulyje vyksta atvirkščias procesas. Kaip žmogus mąsto taip ir gyvena..

Jeigu medūzos ląstelės sąmonė gali keisti savo DNR tai ir žmogaus sąmonė gali keisti savo kūno informacines struktūras. 10 metų patirtis patvirtina tokią galimybę. Kai žmogaus sąmonės tobulumas mažesnis kaip 30% atkurti DNR tobulumą sąmonės pastangomis neįmanoma. Vidutinis sąmonės tobulumas, pasiekiamas mokslinės pasaulėžiūros galimybėmis yra 20%, katalikiška krikščioniška pasaulėžiūra 25%, pravoslaviška - 27% . Bet religijos netrukdo pasiekti aukšto sąmonės tobulumo. Tomo Mertono sąmonės tobulumas buvo 50%, Teresės Avilietės - 45%, Tomo Akviniečio - 80%..

Be religinių pasaulėžiūrų yra neprieštaraujančių joms pasaulėžiūrų, išaugusių iš sveikos gyvensenos judėjimo. Tai :

- Galinos Šatalovos sąmonės tobulumas 80%;

- Ksaveros Vaištarienes -75%

- Anatolijaus Nekrasovo - 85%

- Vladimiro Megre knygų herojės Anastasijos - 90%

Tobula sąmonė užtikrina gyvybės kodų tobulumą tik 40%. Antras svarbus faktorius yra mityba. Jai tenka 50%. Mityba turi būti tokia, kad užtikrintu informacinių struktūrų tobulumo augimą. Kai kuriuos su mityba susijusius Visatos dėsnius galima suvokti pasigilinus į kopūstinio drugelio gyvenimą. Abejojantiems yra galimybė patiems patikrinti informacijos patikimumą.

Kad vikšras galėtu pereiti į kokono stadiją jam reikia graužti kopūsto lapą 20 - 25 paras. Mokslininkų teiginys , kad mitybos procese vikšras sukaupia tolimesniam virsmui reikalingą energiją yra teisingas 10%. 90% galimybių tolimesniam virsmui slypi informacinių struktūrų tobulume. Didžiaja mitybos laiko dalį vikšras sugaišta pakankamo informcinio tobulumo suformavimui per mitybą. Kad vikšro DNR struktūros susiformuotu pakankamo tolimesniam virsmui tobulumo - reikalinga pakankama maisto informacinė kokybė. Jeigu vos išsiritusi vikšrelį perkeltume ant griežčio lapo, jis graužtu jį tik sukaupti reikalingai infomacijai reikėtu 10 parų daugiau laiko. Jeigu perkeltume vikšrelį ant raudonojo burokėlio lapo - jis keliautu ieškoti kopūsto. Apribojus jo galimybę pabėgti - imtu iš bado graužti burokėlį ir išgyventu, jei gyvenimo sąlygos būtu pakankamos, apie tris metus tik niekada nevirstu drugeliu. Vikšru ir nugaištu per kančias. Jo DNR struktūros degraduotu regeneracijos proceso tobulumas sunyktu, kūnas išsigimtu.

Priklausomai nuo augalo ląstelėse turimos informacijos apie jį yra atitinkamas bioenergetinis laukas. Drugeliai atpažįsta tinkamus augalus pagal tą lauką. Kiekvienas organinės kilmės objektas turi bioenergetinį lauką. Vištos kiaušinio lukštas (tik baltas) turi lauką, kuris patinka drugeliui labiau už kopūsto. Jei vikšras maitintusi tokį lauką turinčiu augalu jis sukauptu reikalingą informaciją per 15 dienų. Todėl drugelis deda kiaušinėlius ant lukšto nors kiaušinėliai pasmerkti žūti nuo perkaitimo. Kai kurie daržininkai naudoja tuos bioenergetinius spąstus kopūstų apsaugai. Kai vikšrai jaučiasi nesaugūs ant kopūsto jie gali persikelti ant greta augančių krienų. Nors tokiu atveju vikšro mitybos ciklas pailgėja trimis dienomis ir išsivysto 20% mažesni drugeliai . Krieno lapai maistingumu atsilieka nuo kopūsto ir nors vikšras ilgiau maitinasi, užauga mažesnis.

Maitintis reikia tokiu maistu, kuris turi informaciją reikalingą tobulumo augimui. 90% žmonių šiuo metu yra to vargšo vikšro būsenoje ant buroko lapo.

Galiu dar kartą priminti, kad sumažėjus DNR tobulumui mažiau 10% neįmanoma susilaukti palikuonių. Oficiali medicininė statistika teigia, kad šiuo metu 15% sutuoktinių turi nevaisingumo problemų. Po 10 metų bus 30%. Kas turi akis - temato, ausis - teklauso, galvą - temąsto.

Kaip matome maistas turi dvi komponentes: - informacinę 90% svarbos gyvybei ir energetinę 10%.

Pirmają pavadinkim Maisto tobulumas, antrają- Maisto kokybė.

Daugelis žmonių yra praradę sugebėjimą jausti bioenergetinius laukus, todėl tobulo maisto atpažinimas tapo neimanomas. Dalinai galima palengvinti pasirinkimą suskirsčius populiariausius produktus pagal tobulumą ir kokybę. Pasirenkame mato vienetus, skalę ir galime pradėti. Manau patogiausia būtu procentinė skalė. Tada teoriškai tobuliausias maistas bus 100%. Kokybiškiausias taip pat 100% . Duomenis patogiausia pateikti lentelėje:

Produktas Tobulumas % Kokybė %
Kiauliena 20 80
Jautiena 10 90
Vištiena 30 70
Žuvis 60 65
Duona 40 80
Pienas 20 60
Košės (kruopų) 60 50
Daržovės 70 60
Vaisiai 90 80
Uogos 80 40
Riešutai 90 90
Grybai 60 70
Medus 90 90
Šokoladas (juodas) 90 100
Šokoladas (pieniškas) 40 100
Uogienės 95 98

 

Visur pateikti vidutiniai parametrai. Eilutėje paminėtas produktas reiškia (visi gaminiai).

Naudojant produktus, kurių tobulumas mažiau 70% (nepriklausomai nuo kokybės) informacinės struktūros griaunamos. Kitaip pasakius toks maistas - informacinis nuodas gyvybei. Jei žmonės per mitybą negriautu savo informacinių struktūrų, jų gyvenimo vidurkis pailgėtu 55 metais, o neišgydomų ligų sumažėtu 80%.

Naudojant produktus, kurių kokybė ne mažesnė kaip 30% neigiamų pasekmių gyvybei nėra.

Kai maisto kokybė mažesnė už 60% gyvybinių energijų gaunama nepakankamai. Tokiu atveju sunaudojama daugiau nei įprastai maisto, arba kūnas naudoja energijos atsargas (sukauptus riebalus). Kokybei esant daugiau 90% reikia mažesnio maisto kiekio, nei įprastai, arba kūnas didina riebalų sankaupas.

Be kokybės ir tobulumo svarbus yra maisto subalansavimas. Angliavandenių, baltymų ir riebalų balansas turėtu būti tobulas. Toks yra tik vienas maistas - motinos pienas, jeigu ji maitinasi tinkamai. Tobulai subalansuotame maiste: - Angliavandenių - 90%; Baltymų - 8%; Riebalų - 2%.

Kai balanso tobulumas virš 70% jokių neigiamų pasekmių nėra. Kai 70 -30% galimas lengvas diskomfortas, limfoje toksinų gali padidėti iki 6%, galimi odos išbėrimai. Kai mažiau 30% - žymus toksinų padidėjimas limfoje, bei kraujyje, spuogai ant odos, galimas diskomfortas iki vėmimo, galvos skausmai ir t. t.

Tradicinės mitybos balanso vidurkis 20% .

Turėdami tris pagrindinius parametrus mums tinkamo maisto įvertinimui, pasižvalgykime po gamtą - gal pavyks rasti ko nors valgomo. Kad radiniai neišsibarstytu sudėkime viską į "krepšį" - lentelę.

Pavadinimas tobulumas kokybė balansas
Bulvės virtos 60 40 30
Kvietinė košė 70 50 40
Ruginė košė 80 55 50
Avižinė košė 80 50 55
Miežinė košė 80 50 50
Grikių košė 85 60 60
Sorų košė 80 60 65
Kukurūzų košė 75 50 55
Ryžių košė 60 50 40
Obuoliai (vidurkis) 70 60 60
Obuolių košė su cukrumi (virta) 80 80 70
Uogienės (vidurkis) 85 90 60
Kriaušės (vidurkis) 90 80 60
Kriaušių košė 85 90 50
Riešutai lazdyno 90 60 80
Graikiniai 85 70 85
Migdolai 90 80 85
Žemės 85 70 80
Žirniai 90 75 70
Pupos 60 70 40
Šparaginės pupelės 70 60 50
Daržo pupelės 60 65 50
Kakavos sviestas 90 40 60
Medus 90 90 80
Morkos 90 40 60
Kopūstai 80 30 20
Burokėliai 85 30 60
Svogūnai 70 30 70

Prisirinkom nemažą krepšį produktų, bet valgyti mažai kas tinka. Mūsų protėviai tai senai suprato, todėl sukūrė sudėtingą maisto paruošimo technologiją. Lentelėje surinkta populiariausi Lietuvos regionui produktai, nors norint galima naudoti viską kas auga žemėje. Be paminėtų maisto parinkimo parametrų yra ir daugiau mitybos subtilybių (mityba pagal kraujo grupes ir t. t.), bet tai nėra taip svarbu kaip šie trys. Straipsnio apimtyje neįmanoma pateikti enciklopedinio lygio informacijos, todėl lieka darbo ir skaitytojui - atsirinkti tai kas jam tinka. Kūnas ir jausmai labai greitai reaguoja į mitybos procesą, todėl nesudėtina išsiaiškinti kas tinka. Tik reikia išmokti skaityti ženklų informaciją.

Norint pasigaminti tobulo, betoksininės mitybos maisto derinant keletą produktų, reikia laikytis vienos taisyklės. Tobulas maistas susideda iš: - 90% angliavandenių, 8% baltymų, 2% riebalų.

Yra daugybė šaltinių kur galima sužinoti produktų sudėtį nors net ir to nereikia.

Pabandykim pagaminti patiekalą iš bulvių. Kas nors kiek domėjosi sveika mityba žino, kad geriausias bulvių terminis apdorojimas yra virimas (geriau su lupenomis, ne vandenyje o garuose ). Bulvė priklauso angliavandenių grupei, tad reikia pridėti baltymų ir truputi riebalų.

Baltymų turi visi ankštiniai ir riešutai. Pasirenkam žirnius. Patogiausa naudoti žirnių miltus. Juos užplikome verdančiu vandeniu iki padažo konsistencijos, įmaišom truputi (vienas desertinis šaukštas vienai porcijai) aliejaus. Padažas yra. Jį galima pagardinti druska, pipirais, svogūnais pagal skonį. Bulves galima supjaustyti, sugrūsti, patiekti kokios yra - fantazijos reikalas. Padažo turi būti 20% nuo bulvių masės. Patiekalo informacinis tobulumas - 85, kokybė - 80, balansas - 85 ! Gero apetito.

Vietoje žirnių padažui galima naudoti bet kuriuos riešutus. Tobulumas bus dešimt procentų aukštesnis. Naudojant sojos pupeles tobulumas - 95, kokybė - 90, balansas - 95 Tokie pat parametrai gaunami su kakavos padažu.

Daugelis bijo naudoti sojos pupeles, nes jos modifikuotos. Ne visiems augalams modifikavimas pablogina parametrus. Prieš modifikavimą sojos tobulumas buvo 70, kokybė 60, balansas 70. Po modifikavimo 80 - 70 - 80. Su kukurūzais nepasisekė - buvo 60 - 50 - 60, liko 20 - 60 - 40. Pavojingiausia modifikavimo pasekmė yra informacinio tobulumo ir balanso praradimas. Mokslininkai atrodo stengiasi pagerinti tik energetinę vertę (kokybę). Informacinio tobulumo sumažėjimas maiste griauna DNR struktūrų tobulumą, pagreitina kūno senatviškėjimo procesus, atima galimybę susilaukti palikuonių, arba griauna jų gyvybingumą, skatina neišgydomų ligų plitimą . Prieš dešimt metų 20% neišgydomų ligų buvo susiję su informaciniais sudarkymais, dabar 41%. Panašus dėsningumas yra ir su nevaisingumo problemomis.

Balanso trūkūmas maiste sutrikdo organizmo medžiagų apykaitos procesus, kas žymiai padidina toksinų (šlakų) kiekį su visomis to pasekmėmis. Jis yra apie 60% ligų priežastis. Likę 40% tenka informaciniam sudarkymui, iš kurio mitybai tenka 30%, aplinkai 10%. Aplinka, tai psichosomatiniai pažeidimai (neigiami išgyvenimai, traumos) ateinantys iš išorės.

Grįžkime prie maisto receptų. Su bulvėmis manau išsiaiškinome, kad keičiant padažus, prieskonius, pateikimo formą galima sukurti daug patiekalų įvairiems skoniams. Tie patys principai tinka ir kruopų košėms. Antroje lentelėje pateikti košių (kruopos virtos vandenyje) parametrai. Kaip matome visoms trūksta balanso, todėl reikia surasti kas pagerintu jį. Jei tinka saldi košė galima naudoti vaisius, ar uogas (uogienes). Avižų košė su obuoliene ir riešutais 90 - 85 - 90 Riešutus galima pakeisti žirniais, sojos pupelėmis, kakava, kam tinka - daržo pupelėmis, saulėgražų sėklomis. Nesaldžioms košėms uogienes galima keisti daržovėmis, žalumynais (virtomis ar nevirtomis didelio skirtumo nėra). Rugių košė su žirniais ir žaliomis tarkuotomis morkomis 95 - 80 - 90 Žirnius patogiausia naudoti miltų pavidale. Kam patinka galima nevirti, pakanka užpilti šaltu vandeniu. Toks priedas dviem procentais daugiau padidina košės balansą.

Kaip matome maisto pagrindą sudaro daug angliavandenių turintys produktai su priedais. Tai pagrindinis betoksininės mitybos DĖSNIS.

Kam sunku atsisakyti tradicinės mitybos galima sukurti patiekalų su žuvimi, ar silke.

Silkė su virtomis bulvėmis, burokėliais, svogūnais 90 - 80 - 80, užpylus aliejumi - 80 - 97 - 60

Silkė su rugine koše, morkomis, svogūnais 80 - 90 - 90 užpylus aliejumi 70 - 98 - 70

Virta žuvis vietoje silkės pirmam variantui 95 - 90 - 92. Antram variantui 90 - 95 - 80

Rašau ir jaučiu provokuojantį klausimą: - O kas bus jei žuvį pakeisime vištienos šlaunele?

- Bus 60 - 95 - 40 pirmam ir 40 - 98 - 30 antram variantui.

- O kas jei virtą žuvį - kepta?

- Bus 60 - 99 - 30 ir 20 - 100 - 10

Išvados yra kiekvieno asmeninis reikalas. Žmogus sukurtas gyventi taip, kaip jis nori. Sąmonės ir mitybos įtaką gyvybei trumpai aptarėme liko gyvenimo būdas. Jam priklauso 10% įtakos mūsų gyvenime. Didžiąją dalimi gyvenimo būdas priklauso nuo aplinkos, kurioje gyvename. Ji sąlygoja mūsų elgesį, veiksmus. Technokratinės pasaulėžiūros sąlygomis sukurta gyvenamoji aplinka savo tobulumu tesiekia tik 10% žmogui reikalingo lygio. Tai sudėtinga tema ir jos aptarimui reikia atskiros "ekskursijos". Kam labai norisi pasigilinti, galiu rekomenduoti Vladimiro Megre knygą "Meilės erdvė". Joje kalbama apie gyvybės erdvių formavimą augalų pagalba. Yra ir daugiau būdų , bet kol kas tai ateities aktualijos. Šiuo metu svarbiausia sąmonė ir mityba. Kūrėjas sukūrė mums tobulą kūną. Susikurti tobulą sąmonę turime patys.

Dar truputis informacijos maitinančioms motinoms. Jeigu jūsu kūdikis atpylineja skrandžio turinį po maitinimo, tai tobulinusias testas, kad pieno balansas yra mažiau 70%. Pats laikas pamastyti apie savo mitybos tobulumą ir tikėjimo menkumą. Argi tobulas Kūrėjas galėjo sukurti savo mylimiems vaikams tokį maistą, kurio pavalgę jie raitytusi ir šauktu per naktis iš skausmo?

Kai nieko nesuvokdamos mamos kankina save ir savo mylimus vaikus, gilesne prasme prisipildo Kristaus žodžiai nuo kryžiaus: - Viešpatie atleisk jiems, nes jie nežino ką daro.

Tereikia suvokti viena, kad visata sukurta TOBULA, joje nėra vietos skausmui, nes jis mirties šauklys. Jeigu mumyse ir aplink mus pilna skausmo tai ( Anastasijos žodžiais) Dievo šauksmas mums : - Sustokite ką darote!

Kai motinos negali maitinti pačios, naudoja dirbtinį maistą, kurio balansas gali svyruoti nuo 20 iki 70% (priklauso nuo gamintojo). Virš 70% neteko matyti. Dažniausiai balanso tobulumas tiesiogiai susijęs su kaina, tad atsirinkti nėra sudėtinga.

Motinos pienas kūdikiui tai gyvybės eleksyras ir jis brangina kiekvieną jo lašą. Jei pienas nekokybiškas jis neturi pasirinkimo, geria ką gauna, nors po to tenka raitytis iš skausmo dėl virškinimo sutrikimų. Atpylinėjimas pavalgius - kūno reakcija į nekokybišką maistą. Subalansavus motinos maistą pieno balansas irgi atsistato.Tokio pieno kūdikiai neatpylinėja tai patvirtina reali praktika. Imuninė sistema veikia tobulai ir vaikai tiesiog negali susirgti, net sloga, nekalbant apie rimtesnes problemas. Kaip mes mąstom taip ir gyvenam.

----------

Straipsnio autoriaus komentaras apie diskusijose išsakytas nuomones:

Pagal straipsnio komentarus matosi, kad kai kuriems skaitytojams nesuprantama, kodėl autorius kalba apie mitybą. Informacija straipsnyje pateikta pagal holografinį principą. Esmę gali suprasti tik turintys sugebėjimą mąstyti holografiškai. Straipsnio pavadinimas yra "Gyvybės kodas" . Jame ir buvo raktas kaip reikia suvokti tai kas parašyta. Patalpinant rašinį į svetainę pavadinimo neliko, todėl suvokti jį tapo dar sunkiau.

Ląstelės mūsų kūnuose gyvena trumpiau už mus, todėl reikalingas regeneracijos procesas. Mokslininkai nustatė, ląstelė vidutiniškai gali dalintis apie 50 kartų be degradacijos. Toliau ji neišvengiama, todėl mes senstame. Betoksininė mitybą prailgina ląstelės amžių apie 100 kartų ir galimybę dalintis be degradacijos neribotai . Kad tai galėtu realizuotis be mitybos reikia dar ir sąmonės. Reikėtu pasidomėti paskutiniais kvantinės fizikos atradimais. Yra neblogas filmas(What,the,bleep,do,we,know.LT) Kas skaito rusiškai knyga: (С. И. Доронин Квантовая магия) Lietuviškai galima paskaityti ( N.D. Walsh ) knygas.

Saugiausi ir sveikiausi plastikai maisto laikymui

Saugiausi ir sveikiausi plastikai maisto laikymui

Su plastiku maisto pramonėje susiduriame kasdien: plastikiniai indai kavinėje ir išvykose, gaivinantys gėrimai plastikiniuose buteliuose, pusfabrikačiai plastikiniame įpakavime, įvairiausi plastikiniai mašeliai ir dėžutės tapo kasdienybe. Kai juos...


Vakarietiškas mitybos modelis didina širdies ligų riziką

Vakarietiškas mitybos modelis didina širdies ligų riziką

Pakeitus keptą ir persūdytą maistą salotomis, pasaulyje gali trečdaliu sumažėti širdies smūgio rizika, teigiama mitybos įpročių tyrime. Mokslininkai ištyrė 16 tūkst. žmonių dietą 52 šalyse ir nustatė tris pasaulinius mitybos modelius, BBC cituoja...


Sudaiginti grūdai — energija iš gamtos

Sudaiginti grūdai — energija iš gamtos

Ar žinote, kokią didžiulę naudą žmogaus organizmui teikia sudaiginti kviečių, rugių, sojų, grikių ar žirnių daigai? Vakaruose juos imta vadinti idealiu maistu. Vitaminas B yra savotiškas kuras, padedantis mūsų organizmui pasipildyti energijos ir...


Chemikalų likučiai normų neviršija

Chemikalų likučiai normų neviršija

Maisto ir veterinarijos tarnyba, tyrusi nitratų, pesticidų ir sunkiųjų metalų likučius Lietuvoje užaugintose daržovėse, nustatė, kad jie neviršija leistinų normų. Specialistai pripažįsta, kad iš kitų šalių atvežtos daržovės, vaisiai dažnai būna...


Gydytoja Jelena Tulčina: „Žvyneline serga net vaikai, tačiau nesutinku, kad tai – nuosprendis visam gyvenimui“

Gydytoja Jelena Tulčina: „Žvyneline serga net vaikai, tačiau nesutinku, kad tai – nuosprendis visam gyvenimui“

Pasaulyje yra daugiau, nei 170 milijonų žmonių, kenčiančių nuo žvynelinės. Net apie 120 tūkstančių gyvena Lietuvoje. Gydytoja Jelena Tulčina sako, kad liga jaunėja. „Jauniausiam mano pacientui buvo vos metukai. Tėvams dermatologai liepia...


Mažai angliavandenių turintis maistas gadina nuotaiką

Mažai angliavandenių turintis maistas gadina nuotaiką

Mažai angliavandenių turintis maistas padeda mesti svorį, tačiau padaro jus niurgzliais, teigia Australijos mokslininkai. Tyrimo metu mokslininkai palygino mažai angliavandenių, tačiau daug riebalų ir proteinų turintį maistą ir mažai riebalų,...


Kokių maisto produktų nesivežti į iškylą?

Kokių maisto produktų nesivežti į iškylą?

Šiltai gabenami mašinose, krepšiuose be šaldymo įrangos greitai gendantys maisto produktai tampa pavojingi sveikatai, nepaisant to, kad prekės galiojimo terminas, pažymėtas ant pakuotės, dar nesibaigęs. Kauno visuomenės sveikatos centro...


Lietuviai žiūri ką valgo: salmonelioze susirgo mažiau žmonių

Lietuviai žiūri ką valgo: salmonelioze susirgo mažiau žmonių

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, per pirmąjį 2010 m. pusmetį užregistruoti 666 susirgimų atvejai (2009 m. sirgo 2069 žmonės, 2008 m. – 3159). Daugiausiai salmoneliozės atvejų užregistruota atšilus orams, pvz. per šių metų...


Nepatogi tema: nutukę vyrai patys renkasi gyventi su vis didėjančiu ligų maišeliu

Nepatogi tema: nutukę vyrai patys renkasi gyventi su vis didėjančiu ligų maišeliu

Internete ir kitose medijose gausu straipsnių apie įvairiausias moteriškas sveikatos bėdas ir nepatogumus. Deja, apie vyrų problemas, kad ir kokios jos aštrios ir svarbios, dažnai pamirštama, o gal tiesiog ne taip patogu kalbėti. Ligų amžius...


Vaisiai ir daržovės rūkaliams pavojingi

Vaisiai ir daržovės rūkaliams pavojingi

Nacionalinio Olandijos visuomenės sveikatos instituto mokslininkai įrodė, kad daug šviežių vaisių ir daržovių valgantiems rūkaliams kyla didesnė rizika susirgti storosios žarnos vėžiu. Tai jie išsiaiškino ištyrę beveik pusės milijono žmonių iš...


Kiek vandens reikia išgerti?

Kiek vandens reikia išgerti?

Vandens, kurio reikia žmogui, kiekis priklauso nuo jo amžiaus, svorio, fizinės būklės ir nuo oro temperatūros bei aktyvumo. Maždaug prieš trisdešimt metų, 8-ajame dešimtmetyje, sportininkams buvo uždrausta vartoti vandenį per sporto užsiėmimus....


E neliks tik produktų pavadinimuose

E neliks tik produktų pavadinimuose

Maisto inspektoriai pasidavė verslininkų spaudimui. Tiesa, nuo šiol gamintojai negalės naudoti teiginių "Be E", "Jokių E" ir pan., bet dėl to maisto papildų produktuose nesumažės. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba...


Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus

Alyvuogių aliejus – tai iš alyvmedžių uogų (alyvuogių) išspaustos sultys. Visame pasaulyje šis aliejus vertinamas dėl ypatingo skonio, naudos sveikatai, ypač dėl jo sudėtyje esančių mono nesočiųjų riebalų rūgščių bei vitaminų. Viduržemio...


Persimonai padeda gydyti kosulį

Persimonai padeda gydyti kosulį

Graikai persimonus vadina "dieviškais vaisiais". Neveltui, mat jie gydo kosulį, padeda nuo viduriavimo ir žagsėjimo. Persimonuose yra daug vitamino A ir C, o taip pat antioksidantų magnio, jodo bei kitų mikroelementų. Šiame vaisiuje...


Kaip nepersivalgyti per šventes?

Kaip nepersivalgyti per šventes?

Artėjant gražiausioms metų šventėms – Šv. Kalėdoms ir Naujiesiems Metams – Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistai pataria nepiktnaudžiauti šventinio stalo siūlomais patiekalais. Maisto atakos švenčių metu,...


Australų medikai reikalauja apmokestinti nesveiką maistą

Australų medikai reikalauja apmokestinti nesveiką maistą

Australijoje vis daugiau sveikatos ekspertų palaiko mokesčių nesveikam maistui įvedimą. Anot jų, tai galėtų būti puiki paskata "asmeninio elgesio pasikeitimams" taip mažinant žmonių nutukimą. Monasho universiteto daktarė Holly Bond sako,...


Dešrų ir mėsos vartojimas didina mirties riziką

Dešrų ir mėsos vartojimas didina mirties riziką

Raudonos mėsos ir dešrų vartojimas didina mirties riziką, parodė JAV atliktas išsamus tyrimas, kurio rezultatus pristato žiniasklaida. Nacionalinio vėžio instituto mokslininkai dėl mėsos vartojimo ir kitų įpročių apklausė daugiau kaip pusę...


Granatai gali sumažinti riziką susirgti krūties vėžiu

Granatai gali sumažinti riziką susirgti krūties vėžiu

Granatuose esančios medžiagos moterims gali sumažinti tikimybę susirgti krūtų vėžiu, teigia JAV mokslininkai. Tam tikros šių vaisių rūgštys vyrišką hormoną androgeną paverčia moteriškuoju estrogenu, o tai yra svarbus veiksnys, ar moteris gali...


Dėmesio: nepavalgę – persivalgysite

Dėmesio: nepavalgę – persivalgysite

Svorio reguliavimas - opi moterų problema. Ketvirtadienį pasaulis švenčia Tarptautinę dieną be dietų, todėl specialistai siūlo atkreipti dėmesį į valgymo sutrikimus: nervinę anoreksiją ir nervinę bulimiją. Vyrauja klaidinga nuomonė, jog šiomis...


Greitai valgantys žmonės labiau linkę nutukti

Greitai valgantys žmonės labiau linkę nutukti

Žmonės, kurie stengiasi kuo greičiau pasisotinti, triskart dažniau priauga antsvorio, o šią problema dar labiau didina greitai paruošiamo maisto plitimas ir taisyklingos mitybos įpročių nykimas, trečiadienį paskelbė Japonijos mokslininkai. Žurnale...


Ar dydis visada svarbu?

Ar dydis visada svarbu?

Beveik kiekviena daržovė ar vaisius turi didesnį ar mažesnį brolį. Ir nors visi jau seniai žino, kad kuo daugiau daržovių suvalgys, tuo geriau, kartais svarbu atkreipti dėmesį ir į pačių daržovių ir vaisių dydį. Čia pateikiamos aštuonios produktų...


Antioksidantai mūsų gyvenime

Antioksidantai mūsų gyvenime

Visos mūsų organizmo ląstelės yra kraujo, limfos ir tarpląstelinių skysčių terpėje ir iš šių skysčių pasisavina maistingąsias medžiagas. Visi kūno skysčiai palaiko stabilų pH lygį, kuris labai svarbus organizmui. Skysčių pH (potentia hydrogeni)...


Nuo dietinių maisto produktų galima priaugti svorio

Nuo dietinių maisto produktų galima priaugti svorio

JAV Purdue universiteto mokslininkai įsitikinę, jog kalorijų neturintis saldus skonis gali paskatinti organizmą geisti daugiau maisto. Tyrimo duomenys skelbiami Elgsenos neuromokslų žurnale. Nors cukrumi šeriamų žiurkių apetitas vėliau būdavo...


Žuvies taukai gali sumažinti demencijos riziką

Žuvies taukai gali sumažinti demencijos riziką

Daugiau vartojant riebios žuvies rizika susirgti demencija gali sumažėti maždaug penktadaliu, rodo naujas trijuose žemynuose atliktas tyrimas. Pasinaudoję beveik 15 tūkstančių vyresniojo amžiaus žmonių duomenimis, mokslininkai daro išvadą, kad kuo...


Septyni stereotipai, kurie trukdo taisyklingai maitintis

Septyni stereotipai, kurie trukdo taisyklingai maitintis

Nuo daugybės patarimų, kaip taisyklingai maitintis, gali sutrikti virškinimas. Medikai mano, kad kuo jie kategoriškesni (valgome daržoves, o riebalus ir kiaušinius – į šiukšlių kibirą), tuo labiau neatitinka tiesos. Vis dėlto viskas, kas per...


Salierų antpilas senjorams

Salierų antpilas senjorams

Senovės egiptiečiai ir graikai salierą naudojo maistui ir apeigų metu, salieras taip pat buvo žinomas kaip afrodiziakas. Šiandien dietologai ir vegetarai ypatingai vertina, liaupsina ir rekomenduoja salierą vartoti kuo dažniau. Salierai ne tik...


Granatų sultys – tikras vitaminų šaltinis

Granatų sultys – tikras vitaminų šaltinis

Tyrimais įrodyta, jog granatų sultys - ne tik vertingas maisto produktas, jos turi ir gydomųjų savybių. Natūraliose sultyse gausu vitaminų, fermentų, mineralinių medžiagų, mikroelementų, pektinų, organinių rūgščių bei kitų biologiškai aktyvių...


Aviečių kaukė nuo spuogų

Aviečių kaukė nuo spuogų

Senovės graikai ir romėnai žinojo apie aviečių maistingąsias ir gydomąsias savybes. Jie miškuose renkamas avietes ne tik valgė, bet ir jomis gydėsi. Aviečių uogose yra sacharidų, organinių rūgščių, eterinio aliejaus, rauginių medžiagų, mineralinių...


Ingrida Bakaitė: mano eksperimentas pasiteisino

Ingrida Bakaitė: mano eksperimentas pasiteisino

„Esu linkusi į pilnumą, tokia genetinė struktūra. Aš iš tų žmonių, kurie viską, ką suvalgo, nešioja su savimi“, – juokavo moteris. Viršsvoris ir imuninės sistemos problemos buvo pagrindinės dvi priežastys, kodėl Ingrida ryžosi...


Per pusryčius - kruopų košė

Per pusryčius - kruopų košė

Grikių kruopos turi lengvai pasisavinamų baltymų, daug krakmolo, nepakeičiamų aminorūgščių. Jos stiprina kraują, todėl naudinga valgyti sergantiesiems anemija. Kviečių kruopų košes reikėtų valgyti linkusiesiems į nutukimą, nes jos išvalo riebalus,...


lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
www.eraestheticpro.com

www.eraestheticpro.com

Profesionali pasaulinė kosmetika VIENOJE vietoje – NUOLAIDOS iki 50%
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9