Gudručio vaistinė

okslininkai nuvainikavo afrodiziakus

Nuo seno ieškoma priemonių, padedančių išlaikyti jaunystę ir lytinį pajėgumą. Beveik kiekviena tauta turi savo meilės gėrimų ar lytinį pajėgumą skatinančių maisto produktų, vadinamų afrodiziakais. Tačiau Romos (Italija) mitybos specialistai ir seksologai paneigė, kad afrodiziakais gali būti ir maisto produktai.

Psichoanalizės tėvas Sigmundas Freudas buvo įsitikinęs, kad patys veiksmingiausi lytinio potraukio stimuliatoriai  – ruginė duona, moliūgų sėklos, džiovinti vaisiai, dilgėlės, grybai. Italai tiki, kad lytinį potraukį skatina aitriosios paprikos, braškės, šokoladas, austrės, ikrai. Tačiau Italijos klinikinės seksologijos instituto mokslininkai  teigia, kad tiesiogiai lytinį potraukį ir pasitenkinimą veikiančių produktų nėra. Mokslininkai neneigia tik to, kad su maistu susijęs  gundymo menas. Ryšį tarp maisto ir sekso labiau įžvelgia moterys nei vyrai. Viena iš keturių moterų mano, kad vyrą sugundyti galima ne tik seksualia suknele, bet ir gurmaniška vakariene. Tačiau tik maždaug vienas iš dešimties vyrų griebtųsi maisto moters aistrai pakurstyti.

Mitybos specialistas Carlo Canella sakė: „Senovėje afrodiziaku buvo laikoma viskas, kas nauja, egzotiška, reta – medus,  jūros gėrybės, ikrai ir net bulvės, kol jos Europoje buvo egzotiškos daržovės. Todėl gali būti, kad vadinamieji afrodiziakai turi placebo poveikį – jie veikia tik dėl to, kad žmonės tiki jų poveikiu.


Diena.lt

TAIP PAT SKAITYKITE