Maisto pramonė ir gamyba yra vienos labiausiai vystomų verslo šakų Lietuvoje. Todėl, norint užtikrinti kokybiškos produkcijos gamybą, būtini kokybiški maisto pramonės įrenginiai. Tad ką reikia žinoti apie juos, kad nepasiklystume pasiūlos ir paklausos labirintuose?
Maisto pramonė ir jos produktų gamybos įrenginiai apima kelias kategorijas: pieno produktų gamyba, mėsos perdirbimas, gėrimų produkcija, maisto higiena ir kt. Lietuvoje viena populiariausių maisto pramonės šakų yra pieno produktų gamyba. Ne paslaptis, jog pieno produktai yra itin jautrūs bet kokiam poveikiui, greitai genda. Todėl, norint užtikrinti gerą jų kokybę, reikia pasirinkti tiek pat kokybišką gamybinę įrangą. Tuo pačiu derėtų pasirūpinti ir įrangos sterilumu bei higiena.
Pasidomėjus gamybos įrenginiais, naudojamais pieno produktų gamyboje, išskyrėme pačius paklausiausius ir plačiausiai naudojamus:
Sviesto gamybai. Nepertraukiamo veikimo sviesto gamybos įrenginiai pajėgūs per valandą pagaminti nuo 500 iki 14 000 kg. sviesto. Dinamiška sviesto maišymo sistema yra kompaktiška ir neužima daug vietos. Sviesto išpakavimo įranga produktą paruošia homogenizacijai, lydymui ir tolimesniems apdorojimo procesams. Didelis jos privalumas – darbuotojų apsauga, kadangi nereikia produktų kilnoti rankomis. Tu pačiu palengvinamas išpakavimo procesas. Automatiniai ir pusiau automatiniai sviesto pakavimo įrenginiai labai lengvai prižiūrimi ir vienu metu supakuoja nuo 5 iki 30 kg. sviesto.
Sūrių gamybai. Pačios moderniausios sūrių gamybos linijos gali pasiūlyti daugiau nei 40 spaudžiamo sūrio raštų ir perforacijų kombinacijų. Kiekviena kombinacija skiriasi gilumu ir tankumu. Paraleliai su gamybos linijomis naudojamos sūrių formavimo sistemos ir valymo aparatai, kurie užtikrina gamybos proceso sterilumą ir gaminių kokybę.
Produkcijos išpilstymui. Tai profesionali skystų ir pusiau skystų pieno produktų pilstymo įranga. Priklausomai nuo galingumo, automatizuoti įrenginiai per valandą gali sufasuoti iki kelių tūkstančių įvairios talpos indelių. Jie yra idealiai pritaikyti skystiems ir klampiems pieno produktams: jogurtui, grietinei, lydytam sūriui, ledams, įvairiems desertams. Pieno produktus galima pilstyti ne tik į plasitikinius indelius ar kibirėlius, bet ir į butelius bei stiklainius.
Įrenginių valymui. Kad verslas klestėtų ir atitiktų visus higienos reikalavimus, būtina pasirūpinti valymo priemonėmis. Plovimo ir dezinfekavimo priemonės yra skirtos paviršiams valyti, Į šią kategoriją įeina įvairūs sanitariniai plovikliai, valikliai, šarminiai ir rūgštiniai tirpalai ir kt. Rinkdamiesi maisto pramonės gamybos įrenginiais prekiaujančią įmonę, pasidomėkite ar ten pat galėsite įsigyti reikalingų valymo priemonių. Platus jų asortimentas ir galimybė pritaikyti veiksmingiausią – didelis privalumas, padėsiantis taupyti laiką ir lėšas bei gerinantis įrengimų eksploatavimo galimybes.
Visa technika gaminama iš specialių medžiagų, pritaikytų sąlyčiui su maistu. Įrenginiai turi atitikti visus ES kokybės standartus, kad klientas pasirinkęs kokybišbą pieno produktų gamybos aparatą, investuotų ne tik į didesnį pelną, greitesnį įrangos atsipirkimą, bet ir užtikrintą pogarantinį aptarnavimą.