Rugsėjo 17d. Antradienis

Dešimt labai nesveikų patiekalų

Peržiūrų skaičius: 37652
Dešimt labai nesveikų patiekalų

Skirtingi patiekalai turi savitą skonį, kuris galbūt jums labai patinka, tačiau būkite atsargūs ir pasidomėkite, ką valgote.

Dalis iš čia išvardytų patiekalų turi itin daug cholesterolio, druskos ir riebalų, todėl jų derėtų vengti žmonėms, turintiems problemų su širdimi ar kraujotakos sistema.

Moliuskai, vėažiagyviai ir krabai

Midijos, austrės, omarai, krabai – turi itin daug cholesterolio, todėl nerekomenduotina jų valgyti didelėmis porcijomis. Įprastinėje austrių porcijoje yra apie 60 mg cholesterolio.

Tepamas sūris

Jei turite problemų su cholesteroliu venkite pusryčiams tepti sumuštinius su lydytu ar kreminiu sūriu. Kiekvienas jo gramas turi beveik miligramą cholesterolio. Daugelis žmonių mėgsta tepti tokį sūri storu sluoksniu, todėl jau po kelių sumuštinių beveik pasiekia rekomenduojamą cholesterolio dienos normą.

Ikrai

Dėl didelės ikrų kainos ne kasdien galima pasimėgauti šiuo delikatesu, tačiau tai tik į gerą. Ikrai turi labai daug cholesterolio ir druskos, todėl žmonėms turintiems problemų su cholesteroliu rekomenduojama jų nevartoti. 100 g ikrų turi 590 mg cholesterolio – beveik dvigubai daugiau nei paros norma.

Antiena

Lietuvoje antiena gana retas patiekalas, tačiau jei esate cholesterolio problemų turintis gurmanas – antiena derėtų valgyti kuo rečiau.

Anties mėsa turi daug riebalų, kurie suteikia jai išskirtinį skonį. Antienoje gausu naudingų proteinų, geležies ir vitamino B. Viena antienos porcija paprastai patiekiama restoranuose turi per 100 mg cholesterolio.

Ledai

Cholesterolio turi gyvulinės kilmės produktai. Galbūt pirkdami ledus nesusimąstote iš ko jie pagaminti, tačiau itin populiarus vasarą produktas įtrauktas į cholesterolio rizikos sąrašą. Kiti pieno produktai – pavyzdžiui gretinė nedaro didelės įtakos, nes jie vartojami mažesniais kiekiais. Įprastinė ledų porcijoje yra bent 45 mg cholesterolio. Riebesniuose leduose, didesnėse jų porcijose ar įvairiais glaistais cholesterolio kiekis gali būti kur kas didesnis.

Kiaušinio trynys

Daugelis žmonių turinčių problemų su cholesteroliu žino, kad jiems rekomenduojama valgyti kuo daugiau avižinių produktų. Taip pat jie gerai žino ir tai, kad jiems derėtų vengti valgyti kiaušinio trynį. Jie visiškai teisūs – 100 g kiaušinio trynių yra 1230 mg cholesterolio, o tai keturis kartus viršija rekomenduojamą paros normą.

Sviestas

Nors sviesto vartojame gana mažai, tačiau nederėtų pamiršti, kad jis plačiai naudojamas konditerijos gaminiuose – sausainiuose, tortuose ir kituose desertuose.

Vienas šaukštas sviesto turi 30 mg cholesterolio – dešimtadalį rekomenduojamos paros normos. Jei turite problemų su cholesteroliu ypač saikingai valgykite daug sviesto turinčius konditerijos gaminius.

Greitas maistas

Įprastinio dydžio mėsainis priklausomai nuo sudėties turi 60-150 mg cholesterolio, populiarėjantys vištienos gabalėliai 30-50 mg.

Greito maisto pietūs vieni blogiausių jei turite problemų su cholesteroliu – jų metu galite gerokai viršyti paros normą. Taip pat venkite ir kitų panašių patiekalų – kebabų, buritų ir pan.

Krevetės

Krevetės gana apgaulingas patiekalas – mažai riebalų, tačiau daug cholesterolio. Vartokite jas saikingai – 100 g krevečių yra daugiau kaip pusė rekomenduojamos paros normos cholesterolio.

Šoninė ir lašiniai

Šie kiaulienos gaminiai gana populiarūs Lietuvoje. Rūkyti lašiniai ar pakepta šoninė turi gana išskirtini skonį. Turėkite galvoje, kad vidutinis gabalėlis šoninės turi ne tik 9 mg cholesterolio, bet ir 5 g grynų riebalų.

Grynas.lt


Sultys laikomos maistu

Sultys laikomos maistu

Ar žinote, kodėl sultys laikomos maistu? Todėl, kad jų sudėtyje yra tokių medžiagų, kurių randama ir kituose mums žinomuose maisto produktuose - ryžiuose, mėsoje, varškėje, duonoje ir t.t. Atlikti tyrimai rodo, kad ananasų sultyse yra keturis...


Kaip susivaldyti neužkandžiavus naktimis

Kaip susivaldyti neužkandžiavus naktimis

Kas verčia žmogų, besirūpinantį savo figūra ir visą dieną besilaikantį dietos, artėjant nakčiai staiga prarasti visą valią ir pulti prie šaldytuvo? Jei nesulaikomas noras pavalgyti vakare arba naktį - jūsų silpnybė, galbūt šie patarimai padės...


Kai kurios picos turi daugiau druskos negu sūriausiu laikomo Atlanto vanduo

Kai kurios picos turi daugiau druskos negu sūriausiu laikomo Atlanto vanduo

Picerijos ir restoranai kepa picas, kuriose druskos būna daugiau negu Atlanto vandenyno vandenyje, teigia Didžiosios Britanijos sveikatos organizacijos. Vienas tyrimas parodė, kad picerijų picose būna pustrečio karto daugiau druskos negu prekybos...


Nuodus - į šiukšlių kibirą

Nuodus - į šiukšlių kibirą

Šeimininkės, žinodamos, kad nitratai pavojingi mūsų sveikatai, perka daržoves parduotuvėje arba turguje ir kremtasi: ar ne per daug nuodo nusipirktose gėrybėse, ar patekusios ant šeimos stalo jos nepakenks vaikams. O juk kol kas niekas negali...


Bus reikalaujama papildomai ženklinti daug kofeino turinčius produktus

Bus reikalaujama papildomai ženklinti daug kofeino turinčius produktus

Sveikatos apsaugos ministras Raimondas Šukys pasirašė įsakymą, kuriuo įvedamas reikalavimas papildomai ženklinti daug kofeino turinčius maisto produktus, jautriems vartotojams pateikiant rekomendaciją jų atsisakyti. Ministro įsakymu pakeista...


Ateities jogurtai – iš pasukų

Ateities jogurtai – iš pasukų

Garsus amerikiečių išradėjas ir verslininkas T. Edisonas kartą yra pasakęs, kad „ateities gydytojas savo pacientams neišrašinės receptų, o sudomins juos tinkama mityba“. Praėjus daugiau kaip šimtmečiui nuo T. Edisono pasakytos...


TOP 10: sveikiausios pasaulio virtuvės

TOP 10: sveikiausios pasaulio virtuvės

Kurios šalies virtuvė yra sveikiausia? Sužinokime sveikiausių pasaulio virtuvių dešimtuką! Pirmoje vietoje atsidūrė Japonija, kur su nutukimo problema susiduria 1,5proc. gyventojų, o vidutinė gyvenimo trukmė yra 82 metai. Dumbliai, šviežios jūros...


Mokslininkai: pavojingas laikas besilaikantiems dietos – 15.23 val.

Mokslininkai: pavojingas laikas besilaikantiems dietos – 15.23 val.

Dietos besilaikantys žmonės turi baimintis, kai laikrodžio rodyklės artėja prie 15.23 val. Mokslininkų teigimu, būtent tuo metu žmogaus valia ima silpnėti ir jis jau gali siekti kokio saldėsio, skelbia britų laikraštis "The Daily...


Griežtesnis maisto produktų ženklinimas atidėtas dviem savaitėms

Griežtesnis maisto produktų ženklinimas atidėtas dviem savaitėms

Kilus verslininkų nepasitenkinimui, reikalavimas ženklinti produktus be konservantų ir maisto priedų atidėtas dviem savaitėms - iki balandžio 15-osios, pranešė LRT laida "Šiandien". Iki šiol planuota, kad į prekybą jau nuo balandžio 1...


Kodėl šie abrikosai neoranžiniai?

Kodėl šie abrikosai neoranžiniai?

Džiovinti vaisiai skiriasi tuo, kaip jie apdoroti – ekologiškai ar neekologiškai. Ekologiški vaisiai džiovinami ilgai ir išsaugomi tokie, kokie yra. Tokie vaisiai turi didelę skonių paletę. Galbūt jie neturi ryškios spalvos, tačiau...


Gerti arbatą sveikiau nei vandenį

Gerti arbatą sveikiau nei vandenį

Daugelis įsitikinę, jog arbata dehidratuoja organizmą, tačiau Didžiosios Britanijos dietologai tvirtina priešingai - arbata prilygsta dideliam suvartotam vandens kiekiui ir apsaugo nuo širdies ligų bei gali sumažinti tikimybę susirgti vėžiu. Kaip...


JUODŲJŲ UOGŲ NAUDA SVEIKATAI

JUODŲJŲ UOGŲ NAUDA SVEIKATAI

Subalansuota, sveika mityba yra neatsiejama sveiko žmogaus organizmo dalis ir ligų profilaktikos elementas, tai sveikos gyvensenos pagrindas, nuo kurio priklauso fizinis ir protinis žmogaus vystymasis, darbingumas, gyvenimo trukmė. Dėl šios...


Kai maistas tampa nuodu, verta susirūpinti

Kai maistas tampa nuodu, verta susirūpinti

Dabartinė sveikatos apsaugos sistema nepajėgi laiku nustatyti ligų, nuo kurių Lietuvoje miršta šimtai tūkstančių žmonių. Todėl pasirūpinti savimi turime patys. Anot medikų, pradėti reikėtų nuo mitybos. Todėl L.T. medikų ir teiraujasi: ką valgyti,...


Neskanus maistas gali išprovokuoti depresiją

Neskanus maistas gali išprovokuoti depresiją

Žmogus gyvena ne tam, kad valgytų, tačiau jo skonį atitinkantis ir patraukliai patiektas maistas neretai pakelia nuotaiką. Ir priešingai, bet koks neskanus maistas sukelia emocinį nepasitenkinimą, išprovokuoja apatiją ir chronišką nuovargį. O...


Moksleivių mityba: saldainis vietoj kotleto

Moksleivių mityba: saldainis vietoj kotleto

Kas atsitiko, kad šiandien vis mažiau vaikų mokyklos valgykloje renkasi karštą patiekalą? Neskanu? Brangu? Ne vienam suaugusiajam burnoje likęs mokyklinių pietų – žuvų kotleto ar pieniškos grikių sriubos skonis. Anuomet moksleiviai valgydavo...


Mažai angliavandenių turinti dieta kenkia arterijoms

Mažai angliavandenių turinti dieta kenkia arterijoms

Dėl mažai angliavandenių turinčios dietos gali užsikimšti arterijos ir padidėti širdies smūgio ir insulto rizika, rodo JAV atliktas tyrimas. Prieš dešimtmetį išpopuliarėjo dieta, kai valgoma daug mėsos, žuvies ir sūrio, o angliavandenių vartojama...


Ką reikia žinoti apie pigius maisto produktus

Ką reikia žinoti apie pigius maisto produktus

Užklupęs sunkmetis verčia žmones taupyti maisto sąskaita. Kuo tapsime, pasirinkdami pigesnius produktus? Juk senovės romėnai sakydavo: "Ką valgai, toks ir esi." Kokios gali būti taupymo pasekmės žmonių sveikatai? Gydytojai sako, kad...


Kiaulpienės žiedų antpilas pigmentinėms dėmėms ir strazdanoms gydyti

Kiaulpienės žiedų antpilas pigmentinėms dėmėms ir strazdanoms gydyti

Kiaulpienė yra tokia vertinga medicinoje, jog yra sakoma, kad jeigu ji būtų reta, tai jos kaina būtų kaip egzotiškojo ženšenio...


Dietologė: ekologiškas ir neekologiškas maistas skiriasi tik kaina

Dietologė: ekologiškas ir neekologiškas maistas skiriasi tik kaina

Kuris maistas sveikesnis – ekologiškas, ar tas, kurį kasdien esame įpratę matyti parduotuvių lentynose? Įprastame maiste gausu chemijos, skonio stipriklių, tirštiklių, dažiklių ir kitų neva nuodingų medžiagų, todėl atsakymas į klausimą -...


Musmirės, panašios į žaliuokes, – pačios nuodingiausios

Musmirės, panašios į žaliuokes, – pačios nuodingiausios

Vis daugiau žmonių apsinuodija grybais. Šiemet dėl to trys jų mėgėjai pateko į ligoninę. Kartais apsinuodijimai būna neišgydomi: per trejus pastaruosius metus nuo grybų mirė šeši žmonės. "Dauguma iš mūsų galvoja, kad apsinuodijama suvalgius...


Modifast

Modifast

Baltyminiai produktai svoriui mesti
lazerineklinika.lt

lazerineklinika.lt

Plaukelių šalinimas lazeriu, veido valymas, kapiliarų šalinimas, frakcinis odos atjauninimas.
TLK kodų paieška

Galimi kodai: nuo A00.0 iki Z99.9