REXSAN

Daržovių dieta

Daržovių dieta gana įvairi, joje daug vitaminų, maisto medžiagų, ląstelienos. Laikantis daržovių dietos nerekomenduojama daržovių sūdyti ar dėti prieskonių – užteks tik pagardinti alyvuogių aliejumi. Daržovių dieta gerai veikia žarnyno, skrandžio mikroflorą, pagerėja odos, plaukų ir nagų būklė, atsikratoma organizme susikaupusių riebalų. Šią dietą galima vertinti kaip iškrovos dietą organizmui – po jos lengviau metamas svoris.

Dienos norma

1,2–1,8 kg bet kokių daržovių (išskyrus bulves), pasiruoškite bet kokiu būdu – šviežias, apdorotas garais, virtas, troškintas. Kepti daržovių negalima, nebent ant grotelių orkaitėje. Šį kiekį padalinkite į 6 porcijas ir suvalgykite per vieną dieną, laikydamiesi vienodų laiko intervalų. Galima daryti mišraines, salotas arba kaskart valgyti atskiras daržoves.

Pliusai

Laikantis daržovių dietos nereikia griežtai dozuoti suvalgomo daržovių kiekio – galima valgyti tiek, kiek reikalauja jūsų alkio jausmas. Tačiau persivalgyti irgi nereikia: grįžus prie įprastos mitybos, ištampytas skrandis reikalaus tokio pat maisto kiekio, nors jo kaloringumas bus visiškai kitoks negu daržovių. Be to, suvalgius daug daržovių, organizmas visą energiją skirs virškinti, ne riebalams deginti.

Minusai

Nėra organizmui reikalingo paros baltymų ir riebalų kiekio, o bandymas kompensuoti šį stygių dažnai turi priešingą negu norima poveikį – norisi suvalgyti ką nors sotaus ir riebaus…

Pavyzdinis receptas: daržovių salotos

Stambia tarka sutarkuokite 100 g šviežių burokėlių, 100 g virtų burokėlių, 100 g šviežių morkų, pridėti 2 valg.šaukšt. žaliųjų žirnelių, 50 g svogūnų laiškų, 1–2 skilteles susmulkinto česnako, 1 raugintą agurką. Viską pagardinkite alyvuogių aliejumi ir citrinų sultimis arba actu.



DNA Fit

TAIP PAT SKAITYKITE