Persikai ir slyvos savo antioksidacinėmis savybėmis pranoksta net mėlynes, o šių kaulavaisių ekstraktai kovoja su agresyviausiomis vėžinių ląstelių tipais. Tokios išvados priėjo amerikiečių mokslininkai iš Teksaso universiteto, tirdami vertingas skirtingų vaisių ir uogų savybes.
Tyrimo metu paaiškėjo, jog slyvose ir persikuose antioksidantų lygis yra ženkliai didesnis nei pripažintų mėlynių gydomosiosios savybės: cholorogeninės bei necholorogeninės rūgštys – du fenoliniai komponentai, kurie, kaip buvo pastebėta, geba naikinti vėžines ląsteles, nekenkiant kitoms, sveikos organizmo ląstelėms.
Pasak mokslininkų, fenolinių komponentų yra kituose vaisiuose, tačiau kaulavaisiuose, tokiuose kaip slyvos ir persikai, jų koncentracija maksimali.