Nobel biocare

Mažos žolelės – didelė nauda

Jei vieninteliai jūsų vartojami prieskoniai yra druska ir pipirai, gerai būtų šiek tiek paįvairinti savo maistą. Įvairios prieskoninės žolelės ne tik paskanina patiekalus – jose gausu ir kitų vertingų medžiagų, kurios stiprina imuninę sistemą ir kartu saugo nuo ligų.

Petražolės

Jos dažnai nustumiamos į lėkštės kraštą ir nelaikomos patiekalo dalimi. Be reikalo. Šiose žolelėse ypač daug vitamino C, kuris skatina žaizdų gijimą ir mažina krūties, žarnyno bei skrandžio vėžio riziką.

Pasigaminkite padažą: petražolių, druskos, pipirų ir citrinų sulčių įmaišykite į natūralų jogurtą.

Bazilikai

Tyrimai rodo, kad šiose prieskoninėse žolelėse esančios medžiagos gali stabdyti auglių augimą. Taip pat ištirta, kad bazilikai yra vieni iš vos septynių augalų, galinčių mažiausiai 80 proc. susilpninti okadainės rūgšties (cheminės medžiagos, dėl kurios sveikos ląstelės gali virsti vėžinėmis) poveikį.

Bazilikų įmaišykite į aliejų bei actą ir gamindami salotas naudokite kaip užpilą.

Kalendros

Šių žolelių gausu meksikietiškuose padažuose. Kaip rodo tyrimai, kalendose yra antibakterinių medžiagų, kurios naikina salmonelių – maiste pasitaikančių pavojingų bakterijų – sukeliamą poveikį.

Kapotų kalendrų galima įmaišyti į maltą mėsą – tada jos skonis bus pikantiškas.

Raudonėliai

Raudonėliuose antioksidantų yra 20 kartų daugiau nei spanguolėse. Šios prieskoninės žolelės apsaugo ląsteles nuo neigiamo laisvųjų radikalų, galinčių sukelti širdies kraujagyslių ligas bei vėžį, poveikio.

Raudonėliais galima pabarstyti skrudintas bulves, įmaišyti į pupelių sriubą.

Avevita klinika

TAIP PAT SKAITYKITE