Sakydami, kad bulvės, mums, lietuviams yra antra duona, neapsirinkame. Statistiškai suvartojame apie 250 gr. bulvių per parą. Garbingą vietą bulvės užima ir tarp gydomųjų augalų. Žalių bulvių sultyse yra daug vitamino C, geležies, fosforo, magnio, kalcio, vario, cinko, nikelio, kobalto, boro.
Daugiau sveikatos tikrai laimi tas, kas geria sultis, negu tas, kuris valgo cepelinus. Šviežios bulvių sultys vartojamos skrandžio opai, gastritui ir žaizdoms dvylikapirštėje žarnoje gydyti, kvėpavimo takų katarui, rekomenduojama pakvėpuoti tik ką išvirtų bulvių garais.
Žalių bulvių sultys – geriausia sklerozės profilaktika. Jeigu nuo 40 metų amžiaus kas rytą prieš valgį išgersite stiklinę ką tik išsunktos bulvių sunkos ir tinkamai maitinsitės, sklerozė jūsų nevargins. Šviežios bulvių sultys taip pat puikiai valo visą organizmą. Sumaišytos su morkų ir salierų sultimis padeda sutrikus virškinimui. Reikia kasdien gerti po pusę litro sulčių mišinio ir gydymo metu vengti žuvies ir mėsos.
Gydo galvos skausmą
Galvos skausmą gana veiksmingai numalšina toks kompresas: nevirtą bulvę supjaustyti plonyčiais griežinėliais, išdėlioti ant kaktos ir aprišti raiščiu. Kompresą nuimti, kai skausmas atlėgs.