Nobel biocare

Kontroliuok savo svorį su „Cinturina”!

Artėjant vasarai, dauguma moterų sunerimsta dėl savo figūros. Vienos pradeda sportuoti, kitos pradeda laikytis dietų, dar kitos žiūrinėjasi maisto papildų, kurie padėtų numesti svorio be didelių pastangų. Tačiau kaip pasirinkti tinkamus maisto papildus ir sulaukti teigiamo jų poveikio? Visų pirma, reikėtų atkreipti dėmesį, kuriose kūno vietose dažniausiai kaupiasi riebalai. Šiuo straipsniu norime supažindinti su dažniausiai kamuojamu antsvoriu pilvo srityje, kuris paliečia tiek moteris, tiek vyrus. Taip pat pateikti efektyvų sprendimo būdą kovojant su pilvo srityje susikaupusiais riebalais.

Kodėl nepageidaujami riebalai kaupiasi pilvo srityje?

Padidėjusį nutukimą pilvo srityje nulemia susikaupusių riebalų kiekis vidaus organuose ir pilvo srityje, o tai įvyksta tuomet, kai yra sutrikusi pusiausvyra tarp energijos suvartojimo (per daug valgoma) ir panaudojimo (per mažai fizinio aktyvumo).  Kai energijos suvartojama daugiau nei panaudojama, energijos perteklius (riebalų kiekis) kaupiamas riebalinio audinio ląstelėse, vadinamose adipocitais. Pilvo viduje esantys adipocitai yra metaboliškai aktyvios ląstelės, kurios sekretuoja didelį kiekį biologiškai aktyvių molekulių, vadinamų adipokinais: riebalų rūgštis, prostaglandinus ir įvairius baltymus. Nutukusiame organizme pasikečia iš adipocitų sekretuojamų medžiagų profilis: sekretuojama daugiau uždegiminių citokinų, be to, didėja ląstelė ir mažėja jos jautrumas insulino poveikiui. Fiziologinėm sąlygom insulinas ne tik užtikrina gliukozės patekimą į adipocitų vidų, bet ir reguliuoja triacilglicerolių hidrolizę (lipolizę). Todėl patologinėm sąlygom sumažėjus jautrumui insulinui, adipocituose pagreitėja triacilglicerolių sintezė ir lipolizė bei padidėja laisvų riebalų rūgščių sekrecija į kraujotaką. O tai priveda prie širdies ir kraujagyslių ligų, “gerojo” DTL cholesterolio sumažėjimo, gliukozės apykaitos sutrikimo (padidėja rizika susirgti diabetu), sumažėjusios kepenų fermentų galios skaldyti riebalus, arterinės hipertenzijos bei padidėjusio polinkio trombozėms susidaryti. Taigi adipocitų didėjimas pilvo srityje skatina kenksmingų riebalinių rūgščių gamybą, kurios nulemia suaugusio individo nutukimą. Norint sumažinti pilvo srityje kaupiamuosius riebalus, reikėtų didinti termogenezę („riebalų deginimas”) ir mažinti maisto suvartojimo kiekį arba vartoti mažiau kalorijų turintį maistą.

Aktyviosios medžiagos, kurios gali padėti sumažinti juosmens apimtį ir numesti svorio*

*Leopardinis Amorfofalas (Amorphophallus konjac) auga Rytų Azijos atogrąžose ir subtropikuose. Pagrindinis leopardinio amorfofalo dervos komponentas yra vandenyje tirpus didelės molekulinės masės polisacharidas gliukomananas, kuris išgaunamas iš augalo šaknies. Jį nuo senų senovės Pietryčių Azijos gyventojai naudoja tiek tradicinėje medicinoje, tiek maiste. Šiuo metu daugelis farmacininkų yra susidomėje gliukomanano veikliąja medžiaga, kurią pradėjo naudoti kaip dietinį pluoštą. Šis dietinis pluoštas žarnyne, absorbavęs vandenį, išbrinksta, tampa aukšto klampumo geliu, kurio dėka jaučiamas sotumo ir skrandžio pilnumo jausmas. Taip pat jis padidina išmatų tūrį bei suminkština jų konsistensiją, palengvina išsituštinimą, sutrikdo cukraus ir cholesterolio įsisavinimą, turi antibakterinį poveikį. Pats gliukomananas žarnyne nėra skaidomas virškinimo fermentų, tad jis atvyksta nepažeistas į storąją žarną, kurioje jis yra fermentuojamas mikrofloros “gerųjų” bakterijų. Tokiu būdu jis pagreitina bei palengvina žarnų turinio judėjimą. Gliukomanano poveikis yra moksliškai įrodytas ir patvirtintas Europos maisto saugos tarnybos (EFSA), Reglamentu ES 432/2012. Patvirtinti teiginiai yra šie: “Gliukomananas padeda palaikyti normalią cholesterolio koncentraciją kraujyje”, “Laikantis sumažintos energinės vertės dietos, gliukomananas padeda mažinti svorį”. Tad norint sėkmingai sumažinti svorį, reikėtų gliukomananą suderinti su mažai kalorijų turinčiu maistu ar dieta. Teigiamas poveikis atsiranda per dieną suvartojus 3 g gliukomanano. Šią dozę reikia gerti 3 kartus per dieną po 1 g, užsigeriant 1-2 puodeliais vandens prieš pagrindinius valgius.

*Visžalis medis (Garcinia Cambogia) priklauso „Garcinia“ tropiniai rūšiai ir yra kilęs iš Indonezijos. Šio augalo vaisių žievė praturtinta Hydroxycitric rūgštimi (HCA). Ši aktyvioji medžiaga slopina riebalų gaminimo fermentą („Citrate Lyase“) ir didina serotonino lygį mūsų organizme, taip skatindamas riebalų deginimą

*Žalia kava savo savybėmis primena žalią arbatą. Ji praturtina  natūraliomis augalinėmis molekulėmis, greitinančiomis organizme medžiagų apykaitą. Žalioje kavoje esančios „chlorogeninės rūgšties” molekulės yra stiprūs antioksidantai, kurie turi nepalyginamą naudą sveikatai.

*Cinamonas sulėtina maisto (angliavandenių) patekimą iš skrandžio į plonąjį žarnyną, tai gelbsti kontroliuojant staigius šuolius ir atitinkamą staigų gliukozės lygio kritimą. Staigūs gliukozės pokyčiai sukelia  didžiulį alkio jausmą, potraukį saldumynams ir miltiniams patiekalams, taigi cinamonas padeda jų išvengti ar bent jau sušvelninti ir taip suvartojama mažiau kalorijų. Taip pat jis sustiprina antioksidantų iš kitų maisto produktų pasisavinimą ir taip sustiprina organizmo imuninę sistemą.

*Chromas yra mikroelementas, kuris yra būtinas kiekvienam organizmui. Chromas padeda palaikyti normalią maistinių makromedžiagų apykaitą ir padeda palaikyti normalią gliukozės koncentraciją kraujyje.

*Papajos ekstraktas padeda pagerinti virškinimo procesą.

*Vitaminas B6 padeda palaikyti normalią energijos apykaitą, normalią nervų sistemos veiklą bei padeda palaikyti normalią baltymų ir glikogeno apykaitą.

*Visos šios aktyviosios medžiagos buvo panaudotos, kuriant dietinį maisto papildą “Cinturina”!

Kas yra “Cinturina”?

“Cinturina” yra maisto papildas, į kurį įeina net 7 (aukščiau paminėtos) veikliosios medžiagos, kurios gali Jums padėti numesti svorio ir sumažinti kūno taliją. Tinka vartoti tiek moterims, tiek vyrams bei diabetu sergantiems žmonėms.

Šis maisto papildas buvo kuriamas 40-ties metų patirtį turinčios portugališkos maisto papildų kompanijos “Natiris”, pasitelkiant naują formulę, kuri gali Jums pasiūlyti naują ir veiksmingą sistemą kovojant su svoriu. “Cinturina”, tai “Duetinė pakuotė”, kuri susideda iš 45 “gliukomanano” pakelių ir 30 kapsulių turinčios kolbos.

Maistinė vertė

100 g

3 pakeliai

Energetinė vertė

444 kcal/1872 kJ

53.28 kcal/224.64 kJ

Angliavandeniai

94 g

11.28 g

Skaidulos

32.7 g

3.924 g

Druska

0.18 g

0.021 g

Baltymai

<1g

<0.12 g

Riebalai

<0,10 g

<0,012 g

Leopardinis Amorfofalas

 

3000 mg

 

Maistinė vertė

100 g

1 kapsulė

Energetinė vertė

403 kcal/1684,54 kJ

2,62 kcal/ 10,95 kJ

Chromas

3,077 g

20 mcg (50% RMV*)

Vitaminas B6

0,019 g

0,12 mg (8,7% RMV*)

*RMV – referencinė maistinė vertė

Vartojimas: suaugusiems per dieną išgerti 3 pakelius, praskiedžiant 1-2 stiklinėmis vandens prieš valgį. Suaugusiems gerti vieną kapsulę iš ryto ir vieną kapsulę dienos metu užsigeriant stikline vandens. Vartoti 30 minučių prieš pagrindinius valgymus.

Atminkite, jog svarbu įvairi ir subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas!

Daugiau informacijos apie produktą galite sužinoti svetainėje www.gradfarma.lt arba tel. +370 656 87373

Straipsnio šaltiniai:

http://www.heart.lt/

http://vmvt.lt/

http://www.efsa.europa.eu/

Chua M. et al. Journal of Ethnopharmacology, 2010; 128: 268-278;

Keithley J., Swanson B. Alternative Therapies, 2005;11(6):30-34.

TAIP PAT SKAITYKITE