Biorythm

Nustatyta, kad vištienos kebabų gamybai naudota mėsa užteršta Salmonella bakterijomis

Nustačius, kad sušaldytas vištienos pusgaminis kebabams užterštas Salmonella bakterijomis, uždrausta šį produktą naudoti maisto gamybai. Visa nesaugios šaldytos mėsos pusgaminių siunta, įsigyta iš Lenkijos gamintojo, turės būti saugiai sunaikinta.

Patikrinimas pradėtas, Klaipėdos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams tikrinant iš vartotojo gautą skundą dėl Gargžduose veikiančios UAB „Amed“ užkandinės “Kebabinė“ (Gargždai, Klaipėdos g. 35) veiklos. Patikrinimo metu paimti vištienos kebabo (sušaldyto mėsos pusgaminio), užkandinėje pagaminto padažo bei darbo aplinkos plovinių mėginiai laboratoriniams tyrimams.

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute ištyrus visus atrinktus mėginius nustatyta, kad vištienos kebabo pusgaminis užterštas salmonelėmis. Atsižvelgus į tyrimo rezultatus, užkandinės savininkui uždrausta naudoti maisto vištienos kebabų gamybai sušaldytos mėsos pusgaminių likutį (39,450 kg) ir nurodyta jį saugiai sunaikinti specializuotoje utilizavimo įmonėje. Administracinių poveikio priemonių taikymui medžiaga perduota Tauragės valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

 

Daugiau informacijos:

www.vmvt.lt

TAIP PAT SKAITYKITE