Agatas

Kviečia konferencija „Maisto sauga ir kokybė”

Spalio 14-ąją Lietuvos mokslų akademijoje rengiama konferencija „Maisto sauga ir kokybė”,  skirta Pasaulinei maisto dienai paminėti.
Lietuvos gyventojų sergamumas žarnyno infekcijomis, dažniausiai plintančiomis per maistą, kasmet didėja. Per pastaruosius 10 metų šalyje kasmet užregistruojama iki 20 tūkst. šių ligų atvejų. Tai įrodo, kad  sveikata itin priklauso nuo maisto, todėl jis turi būti ne tik kokybiškas, bet ir saugus. Ar visada toks maistas tiekiamas vartotojui? Kaip dažnai maistas tampa ne sveikatos, o užkrečiamosios ligos priežastimi? Šios ir kitos aktualios su maistu ir mityba susijusios temos bus aptariamos konferencijoje.
Konferenciją organizuoja Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto Visuomenės sveikatos institutas bendradarbiaujant su Lietuvos mokslų akademija.
Konferencija skirta gydytojams, asmens ir visuomenės sveikatos priežiūros, veterinarijos specialistams, maisto gamintojams, vartotojų interesus atstovaujančių įstaigų atstovams, mokslininkams ir politikams. Kviečiame ir žiniasklaidos atstovus!
Konferencijos „Maisto sauga ir kokybė” tiesioginę transliaciją 10-15 val. bus galima stebėti per internetinę televiziją www.internetinetv.lt. Po konferencijos ten pat bus galima pažiūrėti konferencijos vaizdo įrašą.
Daugiau informacijos:
Juventa Mudėnienė
Švietimo ir komunikacijos skyriaus vedėja
Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras
Tel. (8 5) 230 0124, mob. +370 614 71720
El. paštas: juventa@ulac.lt


Sveikatos ministerija

TAIP PAT SKAITYKITE