Valgantys daug organinio maisto, pasak britų dietologų, gali tikėtis išvengti vėžio, širdies ligų ar insulto.
Škotijos karališkosios Damfrio ir Gelovėjaus ligoninės mokslininkai nustatė, kad daržovių sriuboje esama šešis kartus daugiau natūralių rūgščių, kurios neleidžia atsirasti žarnyno vėžiui ir kalkėti arterijoms negu kitose neorganinėmis vadinamose sriubose.
Biochemikas Džonas Patersonas rašo, kad „didesni organiniame maiste esantys salicilo rūgšties kiekiai reiškia, jog toks maistas labai gerai veiks jūsų organizmą”.
„Nesu didelis organinio maisto judėjimo propaguotojas, bet toks maistas tikrai sveikas”, – sako jis.
Salicilo rūgštis natūraliai susidaro augaluose. Be to, pastebėta, kad be pesticidų augintuose augaluose jos būna daugiau.
Beje, kitais, anksčiau atliktais tyrimais buvo nustatyta gerokai didesnės salicilo rūgšties koncentracijos vegetarų budistų kraujyje negu „mėsėdžių” žmonių kraujyje.