Rudenį pinga daržovės ir vaisiai, ant prekystalių patenkantys nebe iš kaimyninių ar tolimų šalių, o iš vietinių augintojų. Be to, yra ir kitų produktų, kurie sveiki ir pigūs ištisus metus – patiekalą iš jų būtų galima pasigaminti už mažiau nei litą.
Avižų dribsniai
Avižose, palyginti su grūdais, gausu baltymų, taip pat skaidulų. Už kelis litus jų galima nusipirkti pakankamai, kad pusryčiams pakaktų savaitei. Gardinti galima razinomis, džiovintais obuoliais ar kitais priedais.
Riešutų sviestas
Jame gausu baltymų ir nesočiųjų riebalų. 350 gramų indelį Lietuvos parduotuvėse galima nusipirkti už 5-7 litus, tad geras riešutų sviesto šaukštas, kurį galima tepti ant riekelės sumuštiniui, kainuos tik keliasdešimt centų. Be to, riešutų sviestas ilgai negenda. Jis taip pat dera su bananais, kurie irgi laikomi vienais pigiausių sveikų maisto produktų.
Spragėsiai
Kukurūzų spragėsiuose gausu skaidulų, o gaminantis juos namie galima išvengti sveikatai nenaudingų priedų – kepant tereikia pridėti šlakelį alyvų aliejaus, vėliau – norimų prieskonių ir viena porcija tekainuos centus.
Kiaušiniai
Perkant dešimties vištos kiaušinių dėžutę, vienas nekainuoja daugiau nei pusę lito. Jei turite pažįstamą ūkininką, iš jo kiaušinių galėtumėte gauti dar pigiau. Nors kasdien jų valgyti nepatariama dėl trynyje esančio cholesterolio, skaidrioji kiaušinio dalis yra beveik grynas baltymas, kurį organizmas pajėgia visiškai pasisavinti. Kiaušiniuose taip pat yra keliolika skirtingų vitaminų, mineralinių medžiagų.
Neriebus pienas
Puikaus kalcio šaltinio litrą galima įsigyti už mažiau nei du litus. Stiklinę galima išgerti išsivirus avižų dribsnių košės ar su riešutų sviesto sumuštiniu.