Nobel biocare

Ką svarbiausia atminti, norint išlaikyti sveikus ir blizgančius plaukus rudenį?

plaukų priežiūra

Kiekvienas metų laikas į mūsų gyvenimus atneša kažką naujo. Baigiantis šiltajam sezonui ir artėjant rudeniui odą ir plaukus prižiūrėti darosi vis sunkiau tiek vyrams, tiek moterims. Pateikiame atmintinę, padėsiančią įdėti visas įmanomas pastangas plaukų priežiūrai rudens metu.

Kiek įmanoma labiau venkite karščio

Nors kaitrūs vasariški saulės spinduliai irgi yra gražių plaukų priešas, šį kartą kalbame apie kitokį karštį. Rudenį mūsų plaukai yra daug labiau pažeidžiamesni dėl oro atšalimo – išsausėja galvos oda, sparčiau trūkinėja galiukai. Tokių kaitrą skleidžiančių priemonių kaip tiesintuvas ar džiovintuvas naudojimas plauko struktūrai gali smarkiai pakenkti. Natūralus plaukų džiovinimas daugumai nepatinka vien dėl laiko stokos, tačiau taip lengviau išlaikyti drėgmę. Natūralu, jog skubant pasitaiko atvejų, kada niekaip neišvengiame gyvenimą palengvinančių priemonių. Tada privalu nepamiršti plaukų padengti kaitrai atspariais produktais. Kiti kaitros šaltiniai – dušas, vonios ir saunos. Šaltaisiais mėnesiais dažnas mėgsta jaukumą susikurti šilumos pagalba. Deja, pastovus ir per dažnas karšto vandens, garų naudojimas smarkiai išsausina plaukus.

Į pagalbą pasitelkite maitinamąsias priemones

Rudens ir žiemos metu pravartu pakeisti savo šampūną ir kondicionierių, pasirenkant variantus, skirtus sausiems plaukams. Aišku, žmonėms, kurių plaukas greitai susiriebaluoja, tai neatrodo, kaip idealus sprendimas. Tuomet reikėtų investuoti į kokybišką plaukų kaukę, kurią naudojant reguliariai bus palaikomas drėgmės lygis ir išvengiama plaukų silpnėjimo. Motyvaciją labiau prižiūrėti plaukus artėjant šaltajam sezonui dažnai surandame grožio salonuose. Rudens pradžioje kirpyklos natūraliai sulaukia daugiau klientų, norinčių atsinaujinti prieš naują metų laiką, trokštančių plaukų priežiūros patarimų. Profesionalai tikrai gali patarti, kokią maitinamąją priemonę yra logiškiausia rinktis būtent Jums. Iš esmės, svarbu atminti, kad jei vasarą išsisukame pasitelkiant minimalistiška plaukų priežiūros rutina, rudenį idealiausia įtraukti bent vieną pagalbinę priemonę.

Plaukų grožį puoselėkite iš vidausTurbūt ne naujiena, jog mūsų fizinė sveikata ir išvaizda puikiai parodo mūsų mitybos pasirinkimus. Subalansuota ir žalumynų kupina mityba yra tiesioginis būdas ne tik užtikrinti gerą žarnyno veiklą, bet ir savo individualaus grožio puoselėjimą. Kalbant apie tai, kas padeda plaukams, būtina paminėti žuvį. Lašiša, net tunas turi didelį kiekį riebiųjų rūgščių, būtinų plaukų blizgesiui palaikyti. Savo virtuvės spintelėje pravartu turėti ir šiuos produktus: ispaninio šalavijo sėklų, graikinių riešutų, brokolių bei kalafiorų. Neretai pamirštamas faktas, jog rudenį trumpėjant dienoms, kurios dažniausiai būna kupinos lietaus, mažai matome saulę. Nors per didelis kiekis tiesioginės kaitros gali būti žalingas, šaltuoju metų laiku mūsų organizmuose vitamino D kiekis yra ypač mažas. Šis yra atsakingas už plaukų augimą, todėl maisto papildai, kurių sudėtyje yra šio vitamino, yra labai rekomenduojami. Platų papildų, skirtų ir plaukų, ir odos priežiūrai, asortimentą galima rasti prekybos centro “CUP” vaistinėse: https://cup.lt/lt/parduotuves/vaistines.

TAIP PAT SKAITYKITE