Grupė mokslininkų iš Šveicarijos universiteto Bazelyje sukūrė naują technologiją, kuri leidžia nustatyti, kiek alkoholio suvartojo žmogus per kelis pastaruosius mėnesius.
Jiems pavyko aptikti žmogaus plaukuose toksinų, kurių buvimas ir koncentracija priklauso nuo išgertų gėrimų kiekybės ir kokybės.
Plaukai yra savotiškas „sandėlis”, kur informacija apie lėbavimo maratoną ar net vieną taurelę laikoma gana ilgai. Mokslininkai teigia, jog netgi galima nustatyti, ką konkrečiai – alų, vyną, degtinę, konjaką ar viskį – gėrė žmogus.
Šis atradimas padės griežčiau kontroliuoti darbuotojus, kurie privalo nuolat būti puikios fizinės ir psichologinės formos. Čia omenyje turimi lakūnai, atominių elektrinių operatoriai, aukšti kariškiai.
Tiesa, pažymi mokslininkai, yra vienas būdas, leidžiantis išvengti naujausio patikrinimo, – tam reikia nuskusti visus plaukus.




























