Nobel biocare

Organizmą geriausiai stiprina spalvoti vaisiai ir daržovės

Vaisiai ir daržovės, natūraliai nuspalvinti geltona ir raudona spalvomis, turi apsčiai maistingų medžiagų, reikalingų imunitetui stiprinti ir sveikoms smegenims palaikyti.

Ryškią spalvą raudoniesiems pipirams ir morkoms suteikia didelis kiekis beta karotino. Iš beta karotino organizme gaminamas vitaminas A ,  kuris yra antioksidantas – saugo žmogaus organizmą nuo kenksmingo laisvųjų radikalų poveikio. Geros kokybės pipirai – tai švieži, kieti ir ryškios spalvos, jų minkštimas storas. Venkite susiraukšlėjusių, minkštų ir blankių pipirų, nes jie jau praradę didžiąją dalį savo naudingųjų medžiagų.

Svogūnus geltonai nudažo antioksidantai, saugantys organizmą nuo laisvųjų radikalų poveikio,  saugančių imuninę sistemą.  Svogūnuose esanti siera padeda organizmui atsikratyti toksinų.

Burokėliai yra raudoni dėl antioksidantų, apsaugančių smegenų ląstelių membranas. Žaliuose ir virtuose burokėliuose yra beveik visų maistingųjų medžiagų, tačiau marinuotuose jų yra mažiau.  Rinkdamiesi šviežius burokėlius ieškokite storų šakniavaisių, kurie būtų lygūs ir kieti, venkite apvytusių.

Pomidorams ryškiai raudoną spalvą dovanoja antioksidantas likopenas. Geriausia valgyti kuo mažesnius ir raudonesnius pomidorus, nes tokiuose daugiausia likopeno ir C vitamino. Kai negalima gauti šviežių pomidorų, tinka konservuoti. Juose išlieka net du trečdaliai vitamino C.

Taigi, įvairiaspalvių vaisių ir daržovių įvairovė ne tik leidžia pagaminti apetitą žadinančius patiekalus, bet ir stiprina imunitetą bei saugo smegenų ir nervų ląsteles.

Healthy Feed

TAIP PAT SKAITYKITE