Hempo

Studija: žalios lapinės daržovės sumažina žarnyno vėžio riziką

Žmonės, valgantys daug žalių lapinių daržovių, rečiau serga žarnyno vėžiu. Pavojus susirgti šias liga sumažėja 46 proc., jei asmuo bent kartą per dieną skanauja brokolių, kopūstų, salotų ar kalafiorų.

Atitinkamos studijos rezultatus trečiadienį skelbia specializuotas britų žurnalas „Gastroenterology Journal”.

Liverpulio universiteto mokslininkai apie mitybos įpročius apklausė tūkstantį žmonių. Pusė jų sirgo žarnyno vėžiu, o likę buvo sveiki.

Mokslininkų grupės vadovas, profesorius Džonatanas Rodas sakė, kad jau seniai įrodyta, jog žarnų vėžio padeda išvengti daug balastinių medžiagų turintis maistas.

Tačiau nauja studija parodė, kad pirmiausiai nuo vėžio saugo tam tikrų rūšių daržovės. Kartu patvirtinta, kad žarnų vėžį skatina jautiena ir kiauliena, taip pat viršsvoris.

TAIP PAT SKAITYKITE