Nobel biocare

Melanie Griffith dieta

Ši dieta pavertė Melanie Griffith iš žavios storuliukės į gundančią gražuolę, kuri sugebėjo sužavėti  seksualųjį ispaną Antonio Banderasą. Laikantis šios dietos per tris savaites galima numesti daugiau nei 5 kg. Melanie Griffith dietos efektyvumas nekelia abejonių, nes žuvyje yra žymiai mažiau kalorijų negu mėsoje. Pavyzdžiui, 150 g menkės, paruoštos grilyje yra tik 200 kalorijų, o 150 g kepsnio – dvigubai daugiau. Net tokia riebi žuvis kaip upėtakis arba skumbrė paruošta grilyje turės tik 250 kalorijų.

Žuvyje yra žymiai mažiau kalorijų negu mėsoje. Jeigu nori išbandyti tokią dietą kaip Melanie Griffit, sudaryk sau valgiaraštį iš pusryčių, pietų, vakarienės ir dviejų užkandžių tarp jų. Rinkis bet kokį variantą ir keisk juos kada panorėjusi. Pavyzdžiui:

Pusryčiai:

a) du gabalėliai duonos su dribsniais, salotų lapai, pomidoras, 50 g tuno savose sultyse;
b) 25 g nesaldintų dribsnių su pienu, skrebutis su duona iš dribsnių, truputis marmelado, vienas nedidelis bananas;
c) skrebutis, 50 g sardinių savo sultyse, stiklinė citrinos sulčių, pomidoras;
d) 50 g grybų išvirtų mažame kiekyje vištienos sultinio, minkštai virtas kiaušinis, riekelė grilyje gerai iškeptos šoninės, vienas duoniukas, pusė stiklinės apelsinų sulčių.

Pietūs:

a) 150 g bet kokių jūros gėrybių (krevečių, krabų, moliuskų ir pn.), pasvertų be kiautų, didelė porcija salotų iš žalių daržovių, pagadintų citrinos sultimis;
b) 90 g konservuoto tuno arba lašišos, didelė porcija salotų iš žalių daržovių, pagadintų citrinos sultimis, viena maža bandelė;
c) vienas skrebutis, vienas žuvies kotletas su šaukštu pomidorų padažo, didelė porcija salotų iš žalių daržovių, pagadintų citrinos sultimis;
d) sumuštinis iš dviejų gabalėlių dribsnių duonos ir su salotomis. Prie duonos galima rinktis vieną iš priedų: dvi susmulkintas sardines; vienu grilyje pašildytu ir susmulkintu žuvies piršteliu; 50 gpašteto iš krabų arba lašišos.

Papildomai prie pietų į dienos racioną atkeliauja švieži vaisiai (pasirinkti) – obuolys, apelsinas, kriaušė, dvi slyvos arba nedidelis bananas.

Vakarienė:

a) 150 g rūkytos nugarinės, 12 g spageti su pomidorų padažu, konservuoti salierai, brokoliai ar kopūstai.
b)žuvies maltinukas, 30 g žaliųjų žirnelių, 75 g gruzdintų bulvyčių, didelė porcija šv.daržovių salotų;
c) 250 g ant grotelių keptos vištos be odos, šparaginės pupelės, kepti pomidorai, 50 g grybų, išvirtų su mažai vištienos sultinio, didelė porcija žalių salotų pagadintų citrinos sultimis, stiklinė dietinio jogurto.
d) 75 g neriebios keptos mėsos su padažu arba apkepėlė iš 150 g baltos žuvies, grybų sultinio, svogūno galvutės, pomidorų ir prieskonių; 125 g su lupenomis virtų bulvių, didelė porcija kopūstų, žiedinių kopūstų, konservuotų salierų;
e) 150 g bet kokios riebios žuvies (silkė, upėtakis, skumbrė), apvoliotos džiūvėsėliuose ir apkeptos folijoje pridedant skiltelę citrinos ir jos sulčių, 6 g margarino, aguročio arba žiedinio kopūsto, brokolių.

Į vakarienės racioną taip pat įeina švieži vaisiai, žr. pietų meniu.

Alkoholiniai gėrimai ir užkanda: taurė balto vyno arba dvi taurelės aperityvo; traški bandelė su salotomis, mažasis „Mars” batonėlis arba du sausi biskvitai, 150 g vynuogių.

Dienos norma apie 1200 kalorijų.



DNA Fit

TAIP PAT SKAITYKITE