Pienas ir jo produktai – viena svarbiausių mūsų kasdienės mitybos dalis. Nustatyta, jog piene yra daugiau kaip 200 įvairių medžiagų, reikalingų žmogaus organizmo ląstelėms atsinaujinti ir energijai gauti. Viename litre pieno yra vitamino A paros norma, būtina mūsų akims, 58 proc. kasdien mūsų kraujo gamybai reikalingo vitamino B2.
Pienas ir jo produktai – kalcio šaltinis
Pusėje litro pieno yra 50-70 proc. žmogaus organizmui per parą reikalingo kalcio kiekio. Kalcis – būtina kaulų ir dantų „statybinė medžiaga”. Ypač daug jo reikia intensyviausiu augimo laikotarpiu. Sparčiai augantis paauglio organizmas kaulų sistemai suformuoti panaudoja daugiau kaip kilogramą kalcio. Jeigu organizmui jo trūksta, kaulai lieka iki galo nesusiformavę. Vyresniame amžiuje, kai kaulų masė ima mažėti, didėja rizika susirgti osteoporoze.
Šia liga, pasak specialistų, serga kas antra penkiasdešimtmetė moteris. Todėl vyresnio amžiaus žmonėms, ypač moterims, reikėtų vartoti daugiau pieno ir jo produktų. Be to, kalcis ir magnis, kurio irgi yra piene, palaiko tinkamą raumenų, nervinių ląstelių, žarnyno ir inkstų veiklą.
Tik švarus pienas ilgai išlieka šviežias
Pienas – greitai gendantis produktas. Ar žinote, kad švarus pienas ilgiau išlieka šviežias? Netinkamai išvalytame piene greitai dauginasi bakterijos, jis genda. Norint pailginti pieno vartojimo terminą, pienas dažniausiai pasterizuojamas – kaitinamas, apdorojamas aukštoje temperatūroje. Tačiau taip apdorojant pieną žūva ne tik bakterijos, bet ir visi vitaminai bei mikroelementai, o pienas lieka tik bevertis baltas skystis.
Viena didžiausių šalies pieno perdirbimo bendrovių „Žemaitijos pienas”, norėdama patenkinti vartotojų poreikius, ypatingą dėmesį skiria produktų kokybei. Siekdama, kad jos gaminami pieno produktai būtų sveiki, natūralūs ir ilgai išliktų švieži, bendrovė „Žemaitijos pienas”, įdiegė pažangiausią pieno valymo technologiją „Bactocatch”. Jos dėka iš pieno išvalomos visos kenksmingos bakterijos ir išsaugomos vertingos maisto medžiagos. Taigi „Žemaitijos pienas” gamina pieno produktus, ilgai išlaikančius ne tik šviežumą, bet ir visas organizmui reikalingas medžiagas.
Paprasta, bet genialu
„Bactocatch” pieno valymo technologija buvo sukurta tik XX a. pabaigoje ir iki šiol pasaulyje laikoma pažangiausia. „Bactocatch” technologijos dėka pienas išlieka „gyvas”. Natūralių keraminių filtrų milimikroninio dydžio membranos ne tik išvalo pieną iki idealios švaros, bet ir išsaugo vertingas natūralaus pieno savybes bei skonį.
„Bactocatch” veikimo principas yra paprastas, bet kartu genialus: keramikiniai filtrai sudaryti iš labai mažų- 0,1-10 milimikronų skylučių, kurios praleidžia pieno baltymus ir kitas sudedamąsias pieno dalis, bet sulaiko mikrobus. Pro keramikinius filtrus tekantis pienas natūraliai išvalomas nuo temperatūrai atsparių, patogeninių bakterijų. Iš tokio pieno pagaminti produktai yra skanūs, sveiki ir atitinka aukštos kokybės produktams keliamus reikalavimus.
Taigi „Žemaitijos pienas”, vienintelis Baltijos šalyse taikantis gamyboje „Bactocatch” valymo sistemą, siūlo paragauti jo gaminamų skanių, ir, svarbiausia, sveikų, pieno produktų: sūrių be nitratų, natūralių pieno desertų.