Biorythm

Specialistai gilino žinias duonos ir pyrago, miltinės ir kreminės konditerijos gaminių kontrolės klausimais

2011 m. gegužės 25 dieną Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba organizavo seminarą – mokymus „Duonos ir pyrago, miltinės ir kreminės konditerijos įmonių valstybinė kontrolės aktualijos. Naujų maisto produktų ir naujų maisto ingredientų, jonizuojančiąja spinduliuote apdoroto maisto valstybinė kontrolė”.

Seminaras buvo skirtas apskričių, miestų ir rajonų VMVT maisto produktų inspektoriams, atliekantiems valstybinę maisto kontrolę gamybos, prekybos įmonėse. „Ypatingai didelį dėmesį Tarnyba skiria maisto saugai ir kokybei: mes rūpinamės, kad vartotoją pasiektų saugus ir kokybiškas, aiškiai ir teisingai paženklintas maistas” – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Vidmantas Paulauskas, sveikindamas susirinkusius seminaro dalyvius.

Susirinkusiems pranešimus skaitė Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento vyriausiosios specialistės Roma Adomaitytė (tema „Maisto priedų, naujų maisto produktų ir naujų maisto ingredientų reglamentavimas”) ir Indrė Chmieliauskaitė (tema „Maisto produktų ženklinimo reglamentavimas”).

VMVT Veterinarijos sanitarijos ir maisto skyriaus vyriausioji specialistė Vida Jarošienė savo pranešime „Duonos ir pyrago, miltinės ir kreminės konditerijos įmonių valstybinės kontrolės aktualijos” apžvelgė naujausius teisės aktų reikalavimus, akcentavo esmines problemas, tikrinant šias gamybos įmones bei maisto priedų teisingą ženklinimą. „Didžiausia problema minėtos produkcijos gamybos procese yra higienos pažeidimai. Dažnai pasitaiko atvejų kai maisto pervežimo paslaugas teikiančios įmonės neturi maisto tvarkymo subjekto patvirtinimo pažymėjimo. Smulkūs gamintojai, į rinką teikia produktus su gausėjančiais ženklinimo pažeidimais. Artėjant vasaros sezonui, ypatingai svarbu sugriežtinti konditerijos gaminių su kremais, kurių tinkamumo vartoti terminai yra labai trumpi, gamybos kontrolę, atlikti minėtų gaminių laboratorinius tyrimus” – kalbėjo specialistė.

Praktinėje seminaro dalyje VMVT specialistai sprendė praktines užduotis dėl duonos ir pyrago, miltinės ir kreminės konditerijos gaminių teisingo ženklinimo.


Maisto ir vet. tarnyba

TAIP PAT SKAITYKITE