Krikščionių medicinos centras

Skanaus! Vasaros pusryčių sumuštiniai su šviežiais serbentais, mocarela ir migdolais

Serbentai. Vaikystėje praleisdavome daug dienų sukiodamiesi apie jų krūmus. Valgyti uogas būdavo smagu, tačiau nelaukdavome tos dienos, kai močiutė ir mama pakviesdavo jų raškyti. Šis darbas man būdavo tikra kančia, ypač jei reikėdavo nuskinti kiekvieną uogytę nepaliekant net kotelio…

Serbentai nėra tos uogos, dėl kurių aš eičiau iš proto, tačiau kartais norisi rūgštelės. Šiose uogose gausu vitamino C, todėl kartais jomis pasimėgauti yra tikrai verta.

Radau receptą, kuriame žandus sutraukianti rūgštis yra subalansuota su saldžiu medumi, o viskas paskaninta lydyta mocarela ir riešutais. Šie sumuštiniai labai gaivūs ir skanūs (ypač kol dar šilti). Ypač tinka vasaros pusryčiams lauke ar terasoje. Lengvas vėjelis, lengvas maistas, gera kava (ar arbata) ir laikas akimirkai sustoja… 

sumuštiniai su serbentais

6 sumuštiniams reikia:

6 riekelių sumuštinių duonos,

6 šaukštelių skysto medaus,

135 g šviežių raudonųjų serbentų (gali būti ir juodieji, geltonieji ar maišyti),

100 g mocarelos,

2 šaukštų migdolų (ar kitų riešutų).

Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Duoną šiek tiek paskrudinkite orkaitėje ar skrudintuvėje. Ant kiekvienos riekelės užtepkite po šaukštelį su kaupu medaus (nepagailėkite). Sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Serbentus nuplaukite, pašalinkite kotelius. Mocarelą supjaustykite kubeliais.

Uogas ir sūrį sumaišykite ir užbarstykite ant duonos.

Riešutus rupiai pasmulkinkite peiliu. Užberkite ant sumuštinių.

Kepkite 15 minučių, kol sūris išsilydys, o serbentai šiek tiek apkeps.

Skubiai patiekite (labai skanūs, kol dar šilti).

Skanaus!

TAIP PAT SKAITYKITE