Hempo

Skanaus! Smaližių „tinginys“…

Šiandien pyrago pavadinimu „Tinginys“ galima nusipirkti prekybos centruose ar bet kurioje kavinėje, tačiau tie, kas jį yra gaminę, sutiks, kad pačių pasigamintas – pats skaniausias…

„Bernardinai.lt“ siūlo išbandytą receptą. Iš tiek produktų išeis tikrai didelis „Tinginys“. Tingiam savaitgaliui su draugais. Žinoma, galima gaminti ir iš pusės kiekio…

„Tinginiui“ pagaminti reikės:

2 pakelių sviesto (82 proc.)

2 skardinių saldinto sutirštinto pieno

Stiklinės cukraus

Stiklinės pieno

5 pak. „Gaidelio“ sausainių

Pakelio (100 g) paprastos kakavos (kiek jos prireiks, priklausys nuo to, kokio tinginio norėsite: sodresnio ar šviesesnio)

Visų pirma į atskirą dubenį sutrupiname sausainius. Pageidautina gana smulkiais, maždaug 1–2 cm dydžio gabalėliais. Tada pasiruošiame skardą – ištiesiame ją sviestiniu popieriumi. „Tinginį“ galima formuoti kaip tik norite: ar daryti pailgą, ar tiesiog suploti norimo aukščio į paprastą kepimo formą aukštesniu kraštu…

„Tinginį“ geriausia gaminti puode storu dugnu. Pirmiausia ant nedidelės ugnies vis pamaišydami ištirpiname visą sviestą. Tada supilame cukrų, gerai išmaišome ir dar šiek tiek paverdame. Tik neleidžiame cukrui prikepti. Kai cukrus aptirpęs, supilame pieną. Dabar ugnį galime šiek tiek padidinti ir kurį laiką labai aktyviai nemaišyti. Tačiau pienui užvirus ir masei pradėjus kunkuliuoti, maišyti būtina.

Virinti pieną – ilgiausia ir sudėtingiausia tinginio gaminimo dalis. Vis pamaišydami šitaip verdame apie 10–15 min. Tada supilame abi skardines kondensuoto pieno ir dar šiek tiek (jau vėl ant nedidelės ugnies) paverdame.

Paskutinė dalis – kakava. Ją pilame po truputį, leisdami ištirpti ir gerai išmaišydami. Kiek tiksliai reikės kakavos, priklauso nuo jūsų skonio. Tačiau paprastai šiam kiekiui „Tinginio“ pagaminti prireikia apie pakelio kakavos. Kakavos virinti ilgai nereikia. Kai jau matote norimą spalvą, išjungiate. Į karštą masę sukrečiate visus sausainius ir gerai išmaišote. Tada karštą tinginį sudedate į pasiruoštą indą ir išlyginate. Vėlgi, kokio storio „Tinginio“ norėsite, taip ir formuokite. Dabar „Tinginį“ reikia atvėsinti (šaldytuve arba per naktį balkone).

Idėja variacijai: kartu su sausainiais į „Tinginį“ galima pridėti įvairiausių riešutų ir razinų. Tik riešutus reikėtų šiek tiek pasmulkinti.

Skanaus!

TAIP PAT SKAITYKITE