Rawpowders

Skanaus! Gaminame ant laužo

Atėjus šiltajam sezonui, vis dažniau ištrūkstame į gamtą. O ten smagu ir kažko ant laužo, šašlykinėje ar grilyje išsikepti. Štai keletas (ne vien mėsiškų) idėjų.

Lauže keptų daržovių ryšulėliai

Jums reikės: baklažano, poros nedidelių cukinijų, kelių bulvių ir pomidorų, svogūno (jei mėgstate). Pasirinktinai – mozarelos sūrio arba lašinukų.

Baklažaną ir cukinijas supjaustome pusgriežinėliais ir kelias valandas, prieš kepant, pamarinuojame su pora šauktų aliejus ir mėgstamų prieskonių (tarkim, Viduržemio jūros). Lauže ar šašlykinėje gerai įkaitiname žarijas (jų reikės daug, nes daržovės kepa ilgiau, nei šašlykas). Likusias daržoves supjaustome kubeliais (kaip ir sūrį ar lašinukus). Į nemažą kvadratinį folijos lakštą (maždaug 25×25 cm) (tai bus viena porcija vienam žmogui) dedame keletą gabaliukų cukinijos, baklažano, bulvės, pomidoro, svogūnų, sūrio ar lašinukų, užpilame šiek tiek aliejaus, dar paprieskoniname ir padruskiname. Visą šį ryšulėlį gerai suvyniojame (svarbu, kad neįplyštų ir neatsidarytų, nes tuomet daržovės pradės degti) – gauname nemažo dydžio „kamuoliuką“. Likusias daržoves išskirstome į ryšulėlius ir sudėję ant grotelių, dedame ant laužo ir kepame apie 30-40 min. Būtina karts nuo karto patikrinti, galbūt apversti. Idėja – galima kepti uždengus dangčius, tada iškepa greičiau.

Apsilaižysite pirštus – garantuojame!

Pikantiški šašlykai

Jums reikės: 1–1,5 kg mėgstamos kiaulienos dalies (tarkim, sprandinės ar kumpio), citrinos, dviejų šaukštų sviesto, kepsnių prieskonių, 1–2 šaukštų medaus, 1–2 šaukštų garstyčių, 2 svogūnų, kelių česnako skiltelių, galima ir paprikos.

Mėsą supjaustome norimo dydžio  kubeliais ir įtriname  prieskoniais. Ruošiame marinatą: sumaišome sviestą, medų, garstyčias, smulkiai supjaustytus paprikos ir citrinos su odele griežinėlius, svogūną bei česnaką. Visą masę keletą minučių pakepiname keptuvėje ir jau kiek pravėsusiu įtriname mėsą. Paliekame kuriam laikui pasimarinuoti. Kepame ant iešmų. Valgome su šviežiomis daržovėmis.

Skanaus!

Lašišos šašlykas

Jums reikės: apie 0,5 kg lašišos filė, pusės citrinos, 1 svogūno, drsukos, prieskonių žuviai, šaukšto aliejaus ir šaukšto majonezo, žalumynų.

Lašišą supjaustome nedideliais kubeliais, įtriname druska ir prieskoniais. Svogūną ir citriną supjaustome griežinėliais, žalumynus sukapojame. Į indą sudedame lašišą, žalumynus, svogūnų ir citrinų griežinėlius, majonezą bei aliejų. Viską gerai išmaišome ir maždaug 3 valandoms paliekame šaldytuve. Siūlome kepti ant iešmų.

TAIP PAT SKAITYKITE