Vokietijoje didelį rezonansą sukėlė maisto produktų, kuriuos ekspertai įsigijo įvairiuose šalies prekybos tinkluose, tyrimo rezultatai. Jie atskleidė, kad didelė dalis įsigytų daržovių ir vaisių kelia rimtą pavojų sveikatai.
Nors mitybos specialistai sveikatos sumetimais ragina žmones vartoti kuo daugiau daržovių ir vaisių, toks patarimas gali turėti visiškai priešingų pasekmių. Vokietijos ekspertai nustatė, kad daugelyje šalyje pardavinėjamų daržovių ir vaisių yra sveikatai pavojingų cheminių medžiagų.
Vokietijos federalinė vartotojų teisių gynimo tarnyba paskelbė reprezentatyvaus kasmet atliekamo tyrimo rezultatus. Tyrimo išvadose teigiama, kad kenksmingų medžiagų kiekis vaisiuose ir daržovėse viršija maksimaliai leistinas normas. Ypač sveikatai pavojingi obuoliai, gūžinės salotos, pievagrybiai ir įvairių rūšių kopūstai.
Atlikus cheminius tyrimus nustatyta, kad, pavyzdžiui, maksimali pavojingų cheminių medžiagų norma yra viršyta 10 proc. visų tirtų lapinių salotų. Paaiškėjo, kad sveikatai žalingais nitratais užteršta 23 proc. Vokietijoje parduodamų lapinių salotų.
Beveik 40 proc. gaiviųjų gėrimų sudėtyje aptikta vėžio sukėlėjo – benzolo, kuris susidaro benzoinei rūgščiai reaguojant su vitaminu C ir geležimi. Po tokių cheminių tyrimų rezultatų Vokietijos federalinė vartotojų teisių gynimo tarnyba pareikalavo, kad šalies maisto pramonės įmonės peržiūrėtų gaiviųjų gėrimų gamybos receptus.